0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №44
« Отговор #160 -: Август 17, 2009, 18:24:05 pm »
Не знам,днес е много пусто тук...
Бари загледах се в снимчицата-много сте сладички и мънички!

*
« Отговор #161 -: Август 17, 2009, 18:34:27 pm »
И на мен ми направи впечатление новия аватар на Фани+Митко ,много сладурско :D
 Аз пак имам контракции,някой дни са по-честички и смея да кажа ,че магнерича не ми действа особено.В четвъртък съм на ЖК и смятам да  се пооплача :lol:

« Отговор #162 -: Август 17, 2009, 19:08:03 pm »
  Здравейте!Днес реших да пусна една урина за изследване,че нещо напоследък взеха да ми се подуват леко глезените и срещу изследването на белтък пише Опалесценция,а срещу седимент пише  ед. левк. ед. ер. пик. к-ли :ask:
   Това дали значи,че имам албумин в урината и какво да правя?Гинеколога ми е в отпуск и е неоткриваем,а аз съм силно притеснена.Нямам други оплаквания,кръвното ми е нормално...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #163 -: Август 17, 2009, 19:57:47 pm »
Здравейте момичета:)
Аз по- рядко се навъртам тук , че имам гости:)
Майка ми е тук уж да си почине и МАЛКО да ми помогне. Малко ли...не се е спряла, като хала е:), но съм и безкрайно благодарна разбира се:)
Чувствам се добре като цяло, само дето си идва времето да намалям разходките. От 4-5 дни усещам, че ми тежи доста корема и като вървя повече гърба и кръста ме скъсват:) Явно всяко нещо си минава по ред:)
Вляза ли в детски магазин съм като дете пред играчки. Искам всичко:)))))))))))))

Тини, какво точно е усещането като имаш контракции? И как разбираш, че са по начесто? Има ли друг признак освен стягането на корема?

Започнах да усещам вече и някой леки ритници и почти винаги на едно и също място:) Ще питам доктора кого са извадили после оттам , че да му дърпам ушите:))))))
Шегувам се разбира се. Толкова е хубаво, че немога да си сваля усмивката от лицето:)
Поздрави и ви желая лека и спокойна вечер и нощ:)
*
« Отговор #164 -: Август 17, 2009, 20:15:30 pm »
Ами,Лисе,свива ми се матката ,започва от страни и се събира усещането в средата...ама и аз не мога да го обесня като хората !И се втвърдява леко на същото място,няма как да не усетя дали са на често или 1 път в деня.За радост,н а5 дни веднъж зачестяват и не са болезнени.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #165 -: Август 17, 2009, 20:29:15 pm »
Ами,Лисе,свива ми се матката ,започва от страни и се събира усещането в средата...ама и аз не мога да го обесня като хората !И се втвърдява леко на същото място,няма как да не усетя дали са на често или 1 път в деня.За радост,н а5 дни веднъж зачестяват и не са болезнени.

Благодаря ти за обяснението.
Дано не се и учестяват докато си дойде времето за това:)
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #166 -: Август 17, 2009, 20:42:09 pm »
Привет момичета !
Днес бях на преглед и какво да ви кажа - шийката ми е 1.68 см и е изгладена така каза Доки , рискът от преждевременно раждане е реален и затова ме посъветва да се ориентирам към София , че там са по- добри .Аз обаче мисля да си лежа тук във Варна, защото имам чувството че ще устискам до края. Пожелайте ми успех момичета !
Пазете се !
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #167 -: Август 17, 2009, 20:50:36 pm »
Разбира се, че ще устискаш до края. Е, няма да ти е лесно, но знаеш, че лежането прави чудеса. Ама само лежане, никакво ставане. С теб сме миличка, няма страшно :bighug: Дано се включат момичета с подобен проблем издържали до края, за да се успокоиш поне малко.
Господи, благодаря ти!!!
*
« Отговор #168 -: Август 17, 2009, 21:03:37 pm »
Клемче,много почивка ти трябва сега.Както и Дива ти каза само лежане и никакво натоварване!И всичко ще е както трябва!
Тини и ти си почивай!
Моите лекарства също свършиха днес,в четвъртък ще ходя на жк и ще питам доки да продължавам ли да пия.

« Отговор #169 -: Август 17, 2009, 21:30:59 pm »
Клемче,Тини почивайте повече момичета ,дано да не се налагат по-сериозни мерки от лежането :goodluck:
Светла  консултирай се с личния си лекар,той ще ти разтълкува резултатите и ако трябва ще те насочи към друг гинеколог,ако не ти назначи подходящо лечение.
Лиско хубаво е макар и пораснали вече,мама да ни поглези и отмени :D

*
« Отговор #170 -: Август 17, 2009, 22:12:22 pm »
Клемче,пази се много!Убедена съм,че ако ние сами вземем мерки на време,късметът ще е на наша страна и нещата ще приключат благополучно.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #171 -: Август 18, 2009, 09:42:51 am »
ох, дано момичета да устискам- благодаря ви за подкрепата !
« Отговор #172 -: Август 18, 2009, 10:58:52 am »
Klem4e лягай на леглото и никакво излишно шаване- пий си хапченцата и почивай усилено, а бебчо да си постои още в коремчето !!!!!
TINI дано не ти се учестяват контракциите, а даже и да намалеят.
И аз онзи ден усетих 2 такива, но как няма така ме бяха ядосали, че чак треперех, но важното е, че си беше за онзи ден. Обаче бая се бях стреснала, въпреки, че не бяха болезнени, а и се притесних за бебето- нямам търпение да стане  четвъртък да отида при доки да го видим и ще я разпитам подробно дали няма да ми изпише някой хап  :oops:
Лисе а съвсем скоро ще започнат да те подритват от всички 3 страни  :D :D Много хубаво, че майка ти ти помага- почивай си сега и се глези  :)
svetla83_petrova отиди при личния си лекар и му покажи изследванията, той ще те посъветва какво да правиш !
*
« Отговор #173 -: Август 18, 2009, 12:13:49 pm »
Здравейте,прекрасни момичета  :D!
Клемче и Тини, не ми се е случвало досега да имам контракции, но съм чувала, че леженето помагало...Така че, не ви остава друга, освен да пазите леглото, а ние ще стискаме палци бебчовците да си траят, че още им е много рано да излизат. За къде са се разбързали толкова  :lol:...
Лисе, не мога да си представя като започнат да стават още по активни малките лисета. Ние по едно имаме в тумбака и било много весело към осмия месец, а пък при теб,с тези три съкровища, ще е вечен купон. А как ти завиждам за майка ти  :oops:. Много е готино, че винаги си оставаме деца за тях, колкото и да сме пораснали и от време на време е добре да ни поглезят, особено сега, когато сме бременни, никой не може де ни разбере по-добре от тях. Така че възползвай се пълноценно и не се натоварвай.
Веси, ами то не останало време до четвъртък...Супер! Много скоро ще се срещниш с бебко и ще ти кажат дали ще е момченце или момиченце. И аз нямам търпение, ама ще трябва да почакам до 31.08  :(

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #174 -: Август 18, 2009, 13:45:47 pm »
Здравейте момичета!
Аз за малко се завърнах, честно казано, хем ми се ходи на вилата, хем свеки нещо взе да ме изнервя напоследък, май много време прекарваме заедно :jump12: Като сме надалеко, по се обичаме :lol:
Добре дошли на всички нови попълнения!!!!! Попрочетох, ама сега трябва и да Ви запомня, което с моя бременен ъкъл  :balk_149:.....
Нинчо дали не е родила вече, а???????
Лисе, чета разни работи, вземи се кротни малко, седни си на дупето, после ще ходиш, няма да се спираш. С умиление ще си спомняш бременните безгрижни дни, и ще се молиш за минутка спокойствие и почивка  :D - ама няма!
Теориите на Александров са малко.....съвременно американски, ама вие вземете да си имате едно на ум -  че нещо май много започнахме да се оплакваме. И аз се включвам в отбора с оплакванията - с наближаването на седмия месец, нещо взе да ми идва кураж и май взех да се забравям, щом взех да си позволявам да си чистя сама с прахосмукачката у дома..... И резултата не закъснява - от миналата седмица съм с болезнени контракции, менструални болки/почти постоянно/, пия почти по една опаковка но-шпа на ден.... Ама стоя и се стискам. И ааз като Клемче се чудя дали да ходя до доки да му казвам или да си трая докогат о устискам? Все пак - бебека няма как да излезе?
Пазете се момичета, все пак имайте едно на ум! Толкова дълго сме ги чакали тия мъници, не си струва в момента да си правим експерименти!!!!!
Прегръщам ви всички!!!!
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #175 -: Август 18, 2009, 13:56:21 pm »
Лисе, контракциите понякога са свързани и само с особена болка в кръста. Аз например почти не усещах друго отпред в корема. Тини, ако контракциите не са редовни, не се притеснявай, но се пази и лежи повече. Клемче, аз изкарах 2 месеца с 3 см разкритие, но почти през цялото време лежах. Така че не действайте "геройски", а повече почивка и хубави преживявания. И особено никакви натоварвания на кръста, а прахосмукачката и други подобни чистения точно това натоварват! Ох, спирам да мърморя като стара свекърва  :lol: От време на време като вляза в тази тема и така се радвам да видя всяко ново попълнение и всяка нова радост, така че се надявам да ми простите досадните напомнянки  :oops:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

« Отговор #176 -: Август 18, 2009, 14:21:11 pm »
Клемче, всичко ще е наред докрая, сигурна съм  :hug2:. Ще лежиш, времето ще минава бавно, знам какво е, но малкия юнак е най-важен от всичко.
Тини, и аз съм като теб, от около 3 седмици съм с безболезнени контракции, по 1-2 на ден са, увеличих магнерота ама пак ги има. Много са кратки, стяга ми се корема за около 5-10 секунди и ме отпуска, при теб така ли е?
Алтевс, ква прахосмукачка бе мила  :balk_161:, я да се връщаш на вилата при свекито  :balk_600:
*
« Отговор #177 -: Август 18, 2009, 14:27:46 pm »
Смайли,аз си знам за почивката и прахосмукачка не съм пипала от инсето,т.е от 5 месеца :),мъжът ми се запозна с нея от близо :lol:Но,както казва Алтевс,като се усетиш известно време добре,започваш да се забравяш.Моите контракции не са редовни,не са болезнени,но не ги подценявам.Даже почти няма разходка за мен,коет оми тежи :(.На Александров изобщо не съм му звъняла,щото знам какво ще ми каже.Гледам сама да усещам какво ми е дереджето,но пъки ЖК-то ми е добро и там се оплаквам на воля.
 Силвичка,да,точно така е ,но по някога са по 5-6 пъти на ден(рядко слава богу).
« Последна редакция: Август 18, 2009, 14:29:35 pm от TINI78 »

*

Aubergine

« Отговор #178 -: Август 18, 2009, 14:39:08 pm »
svetla83_petrova, опалесценция означава малко количество белтък в урината. Опасно е , ако е в комбинация с отоци и високо кръвно. Само по себе си - не.

Ако позволите ще дам един неискан съвет - момичета, има лекарства, които помагат, намаляват, спират контракциите. Нямам предвид прословутия магнезий, а токолитици, които могат да удължат до успешен край повечето бременности.
Недейте да разчитате само на лежане и мируване, гоните толкова изстрадано майчинство - изисквайте от лекарите си максимална подръжка!
Не е опасна засилената токолиза, и страничните ефекти не са най-лошото, което може да се случи.

*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #179 -: Август 18, 2009, 14:41:37 pm »
Аз лежах цялата бременност- от първия до последния ден, като пет месеца си полежах на воля в болница. Докторите гарантираха че няма да изкарам до 34 г.с., аз взех че родих в началото на 39. Цялата бременност изкарах с болезнени контракции и шепи лекарства. Вярно е, че дори да лежиш гаранции няма, но не пречи и малко предпазливост.
От личен опит ви казвам, всичко се забравя щом гушнете рожбите си. Така, че дори и да е много досадно, носите много ценни "товари"- почивайте си повече!
Успех бъдещи мами!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!