0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №44
« Отговор #60 -: Август 05, 2009, 14:23:09 pm »
Трудно е да се обясни точно, но е нещо като парене в областта между стомаха и гърлото. Обикновено се проявяват малко по-нататък, не съвсем в началото на бременността. Аз при себе си го отдавам на това, че вече всичко ми е доста притиснато и храната по-бавно слиза надолу. Затова понякога като се наведа или свия, тогава получавам киселини. Е, като цяло не мога да се оплача, защото много рядко получавам.
При киселини не е добре да се ядат пържени храни, за предпочитане варени или задушени. Дяно нямаш подобни неразположения  :wink:.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #61 -: Август 05, 2009, 14:24:20 pm »
Никога от никаква храна ли не си имала?! Блазе ти. Дано и не разбереш какво е. Но ако имаш няма да ги объркаш - просто няма начин. Аз също имам от време на време и са си гаднички, но аз си имам гастрит на входа на стомаха и киселините ги усещам чак в гърлото. Гадно е, но пък като знам защо е .... Ето и сега причинителката на киселини ме подритва лекичко. Много ми е смешно още.
« Отговор #62 -: Август 05, 2009, 14:26:50 pm »
Заяна,ти си щастливка щом не знаеш какво са киселините  :D
Аз ги усещам като доста неприятно изгарящо чувство в хранопровода до гърлото.
Появява се и в двата случая и когато съм хапнала и когато съм гладна.
Горе - долу на твоите седмици ми беше доста тежко,после попреминаха...
Чета в книгите,че на сегашните ми седмици пак се появяват в 75 % процента от случаите,но за сега ги няма,дано и не се върнат... :lol:
*
« Отговор #63 -: Август 05, 2009, 14:28:05 pm »
Така като чета
за щастие никога не съм имала киселини.Но съм чувала от години.И винаги съм си мисллила че е кисел вкус в устата  :oops:...незнам
Но къедто и да отворя чета че много често по време на бременност се появяват
и затова исках да попитам да знам...какви са симптомите да знам ако се появи  :( случайно да знам какво е  :(
дано се размина с това поне
че така съм я почнала само това ми трябва
едвамс ега ми разрешиха да ставам досега бях на легло заради кървене
сега съм малко по добре  :P
« Последна редакция: Август 05, 2009, 14:29:49 pm от zayana »
*
« Отговор #64 -: Август 05, 2009, 16:17:55 pm »
Заяна,добре дошла :D!Не се притеснявай,малко по малко сегашните притеснения и неразположения ще отминат,но ще дойдат други...дай боже по-леки,така ще  е ,но пък е за хубаво :wink:Аз също изкарах целия 3 месец на легло заради кървене,но и то отмина,повече почивка и късмет до края :bighug:

*
« Отговор #65 -: Август 05, 2009, 20:08:19 pm »
Здравейте, мами!
Заяна, добре дошла и не мисли за киселините - дано ти се разминат!
Аз да споделя малко новини - вчера бях при док и....ще си имаме момченце. Видяхме му ..........атрибутчето  :D Въпреки, че както обикновено казвам - "Най-сигурно е на изхода". Засега ще мисля в синьо. Всичко на бебо е добре, док го разгледа обстойно и дори мисля дали изобщо да правя късния БХС, който според док е безмислен.
Ами това е набързо от мен...т.е. нас  :wink:
Приятна и спокойна вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #66 -: Август 05, 2009, 20:54:05 pm »
Честита синя новинка, Дживотинче! :D

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #67 -: Август 05, 2009, 21:20:02 pm »
   :D Хе,хе,Джи!Добре дошла в синия отбор!Много се радвам за теб!Честито!  :bori_002:

nincho ,още веднъж ти желая късмет и щастлива среща с бебка!  :goodluck:

Иииии,добре дошли на новите попълнения!
  :welcome3:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #68 -: Август 05, 2009, 21:39:03 pm »
Джиджи (това сега така ми дойде), честита синя вест:)

Слушай си доктора:)))))))))))Умен човек е той:) Аз всеки път го тормозя за изследвания и лекарства (не пия нищо освен чай и вода:)))))) и се чувствам прекрасно:)Всеки път ми вика "живей си живота, ако се налага следващия път ще ти кажа":):):) Дано не ми се налага разбира се:)
Сега мисля да уча Бари как да ми прави масаж на краката:):):) Стига само е мързелувам по цял ден:)

Лека вечер момичета:)
*
« Отговор #69 -: Август 05, 2009, 22:11:25 pm »
Честити сини гащи,Дживотинче :DИ аз все го занимвам с разни въпроси,болежки и притеснения,но отговора е все един и същ:"Всичко е наред,бе Августинче,не се притеснявай!" :lol:

*
« Отговор #70 -: Август 06, 2009, 12:15:44 pm »
Добро утро, мацки! Благодаря за пожеланията.
Нинчо, то не останало, мила - приятна и незабравима среща с бебка.
Лис, учи, учи Бари, че да не се чуди по цял ден каква беля да прави. Аз си имам един такъв мързел, само че Чарли (каракачанка) и по цял ден спи, а надвечер се намества аз да го масажирам  :wink: Май ще трябва да си сменяме ролите вече......
Тини, права си, щом док казва, че всичко е наред - значи е така!!!
Бари, как е юнака? Гледкате ли се? След време, живот  и здраве, ще ми обяснявате кое как се прави :lol:
Приятен ден на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #71 -: Август 06, 2009, 14:04:18 pm »
Привет, мами  :D
Zayanka, радвам се че вече си по-добре, пожелавам ти притесненията вече да са отминали и от тук до края лека и безпроблемна бременност.
Дживотинче - честити сини гащи  :D и нашите са сини. То май напоследък много момченца се заформиха из форума  :lol: Важното е да сме здрави  :wink:

Искам да ви питам за две стойности от изследванията ми. Знам че не сте лекари и затова, ще съм благодарна, ако някой има представа да се включи, ако не - така или иначе ще ходя на док. Въпроса е ако е много зле да се обадя предварително, че прегледа ми е по-нататък.
Желязо - резултат 6 mmol/L - реф стойности ж 9.0 - 30.4
HGB хемоглобин - резултат 103 g/l - реф стойности ж 120 - 160
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #72 -: Август 06, 2009, 14:32:53 pm »
Ми като гледам референтните стойности - ниски са. И желязото и хемоглобина. Лекаря ти ще каже как точно ще процедирате и какво да пиеш. Аз заради хемоглобин 104 пия желязо някакво, ама ..... малко забравям второто хапче :oops: :oops: :oops:
Лек и приятно прохладен ден ви желая!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #73 -: Август 06, 2009, 14:54:58 pm »
Бари, как е юнака? Гледкате ли се? След време, живот  и здраве, ще ми обяснявате кое как се прави :lol:

:D Джи,гледкаме се!Спинкаме и хапваме на три часа...нали съм мама-орлица...сън не ме хваща още...кукундряк съм си аз. :wink: Разбира се,че можеш да разчиташ на нашите съвети след време,като се гушкате вече! :D

Тинчо,ей,ще ти дърпам ушичките,ей!Слушай си доктора и си свиркай! :D Гарантирам ти ,че е изпитана рецепта!  :wink:

Лисе,как ще ти прави Бари масаж на крачетата,че ми е любопитно?!  :lol:
*
« Отговор #74 -: Август 06, 2009, 15:07:43 pm »
Фани,споко бе,душа :D,вече не съм за дърпане на ушите :oops:Тази седмица даже няма да ида на преглед-представяш ли си 8OОт както бебочката рита,вече съм мноооого по-спокойна :D
 А ти наистина трупай опит с Митето,че после да даваш съвети :wink:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #75 -: Август 06, 2009, 15:10:25 pm »
Лисе,как ще ти прави Бари масаж на крачетата,че ми е любопитно?!  :lol: [/color]

Ще си ги намажа с крем, който мирише на салам и да видиш какво става. Засега само такава глупост съм измислила.
Извинявам се за спама, докато някой ЛОШ модератор не ме е хванал. :P
*
« Отговор #76 -: Август 06, 2009, 15:34:01 pm »
Здравейте, колежки!  :wink:

Добре дошла на zayana и от мен! Лека и безпроблемна ти желая! Хубаво е, когато има нови попълнения тук - дано се увеличават! :D

Честита синя вест на Дживотинче! И аз клоня към синия отбор, но ще имаме официално потвърждение на другия преглед. Макар че, както си казала Дживотинче - най-сигурно ще е на изхода!  :wink: :lol: :lol: :lol:

Аз заминавам на 3-4 дневна почивка при мама и тате. :D Предполагам, че и покрай морето ще се завъртим, пък да видим дали ще се престраша да си топна д-то във водата. :D

Желая прохладни и безпроблемни дни на всички нас!
« Последна редакция: Август 06, 2009, 16:38:52 pm от twin »
*
« Отговор #77 -: Август 06, 2009, 15:58:53 pm »
Здравейте, мили скорошни МАМИТА!!!!  :D
Надявам се да ме приемете във вашата темичка и да обменяме взаимно нашите изживявания.
Нашето ЧУДО стана спонтанно, макар че сме с мъжки фактор и се готвихме психически за Ин Витро през юни. Очакваме го за началото на януари и още не знаем дали ще е момченце или момиченца, но важното е да е здравичко.
Желая безпроблемна бременост на всяка една от нас  :D

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #78 -: Август 06, 2009, 16:29:09 pm »
Еееех, таман говорих за нови попълнения и ето... :D

Добре дошла, lucreciayahoo_17
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #79 -: Август 06, 2009, 17:27:14 pm »
Така де - на всяка родила поне по една нова бременна трябва. А ако са 2-3 още по-добре. Колкото повече, толкова повече, както казва един любим мой герой.
На всички нови бъдещи мами - добре дошли!