Злати, и аз имах подобни проблеми с кърмата в началото. Направо се бях побъркала, но реших, че ще съм ината докато успея да се справя. Лично при мен помогна първо изцеждане с помпа след всяко хранене, без значение дали тече нещо или не. Консултант по кърмене ми каза да изцеждам 5 мин след като спре да тече от всяка гърда. Аз и досега продължавам да го правя, макар че не изцеждам на всяко кърмене вече, защото нямам възможност. Другото са ядки - орехи, бадеми, тиквени семки и слънчоглед, всички сурови, жито, както и лактогенен чай. Освен това да даваш на детето колкото пъти иска (макар че при нас проблемът е обратен - тя иска да яде 5-6 пъти на ден, направо в чудо се видях, но като разбрах, че наддава нормално, се успокоих). Казаха ми и да не й давам биберон, ама понякога няма как, нито гушкане, нищо не помага и тогава й го давам, тя посуче малко и го пусне. А, и не даваш вода - тя си я набавя с кърмата. Аз й давам само, когато видя, че много е загряла от жегите, а това се случи само 2-3 пъти. Доста време ми трябваше, но се получи. През това време ми се наложи само 2-3 пъти да дохранвам през последното хранене вечерта с малко изцедена кърма.
Ние пък от два-три дни сме с нов проблем. Два дни подред ака само по веднъж, а днес дори пропусна да изцапа сутринта памперса. Сега ще ходя да вземам Дуфалак по препоръка на лекарката. Каза ми и отвара от овесени ядки със захар да й давам. Някой давал ли е такова чудо? Чудя се защото досега Ани не е пила въобще вода със захар.