Лично аз не съм си хранила детето по паркове и градинки в кърмаческа възраст.
На мен ми се гади като видя как се джурка АМ на полеви условия или биберона се сглобява на масата в кафето...Може да съм крайна, но така мисля аз. Моето мнение не е миродавно.
Малко оффф:
Кво ми се случи на басейна в Хисаря. Висим на касата за билети за вход. Пред мен семейство със 6-месечна девойка със страхотни очи. Закачам бебка, питам майката на колко е, как се казва. И от дума на дума /опашка дълга/ забелязвам, че устните на детето са бели. Предположих, че е гъбясала. На което майката ми каза: "Ми то не са само устните, то е в цялата уста и небце, нещо като налепи". Питам - водихте ли я на педиатър /щото що-годе читави педиатри там има от опит/. Ми да, казва майката, изписа едно мазило, Дактарин ли - питам аз, на което ми се отговори - да, така се казваше, но в аптеката го нямаше и казаха, че трябва да направят поръчка и че трябда да платя допълнително за нея, та ще чакам като си отидем в къщи. И след това ме пита: Абе може ли от тия неща да отказва да се кърми и да не спи спокойно?
Въпросната майка беше с количка на Чико - не вярвам да е опряла до максимум пет лева търгачество на фармацевтите в прованса, но не разбирам как можеш да оставиш умишлено детето си да страда.