Ади, Нина, благодаря!
Нали съм луда мама още снощи хвърчах по доктори. За щастие не е отит, но никой не ми даде ясен отговор от какво може да е. "...от захранването /плача де/, зъбките...", а за ушенцето може и от попаднало мляко, вода и ред др...Сега само ще следим температура и дали ще продължи секрецията и ще се засилва ли.
Снощи тръгна да пиша, но ми кръцнаха нет-а
Ако се съмняваш за ухо - без температура отит почти няма /освен в най-ранен стадий на възпалението/.
В твоя случай бих пробвала в следния порядък:
1. Генгигел - за зъби;
2. Нурофен - болкоуспокояващо, но същевременно и противовъзпалително. Действа и при уши , и при зъби.
3. Ако от горните два няма резултат - капки Опипакс в ушите - имат лидокаин и ако болката е в ухото, ще успокои за момента, а в първия възможен момент - унг преглед.
4. На финала /ако нищо от гореизброоените не помогне/ - може да става въпрос за емоционална превъзбуденост на детето - давам Долче Нанна на Бейби Кучело - билкови капки.
За ушната кал - добре е, че изтича навън. Вики винаги е бил с много ушна кал /дори до невъзможност да се види тъпанчето/. Не че не му се почистват ушите след баня, но само ушната мида и входа на ушния канал. УНГ специлисти отказаха да я изчистят с биомикроскоп, в бг няма препарат за деца под 3 /дори 5 по листовка/ годишна възраст за прочистване на уши по подобие на прочистване на носа със Стеримар и подобни. Противопоказността се изразява не във химическия състав на продукта, а в това, че с високо налягане се впръсква в ушния канал. Фурталгин не се предлага вече в бг иначе за целта върши добра работа. Така че единствената алтернатива е по една капка дневно олио /което Бърди отрича/. При липсата на алтернатива - пробвах олиото и резултата беше добър.
П.П. Секреция от ухо е различно от "паднало топче ушна кал".