dvav, аз обикновено 1-2 пъти в годината имам цикъл по 60 дни. От миналия септември посещавам център по репродуктивна медицина. Там направих 6 инсеминации. Още в началото им споделих, че цикълът ми е нередовен - на 30-45 дни и както аз си мислех, че пропуска понякога. Правиха ми изследвания и казаха, че нямам някакъв проблем, който да лекуваме и че при мен нещата са така и това е. На втората стимулация за инсе с Клостилбегит правихме фоликуметрия от 10-ти ден на цикъла през 2-3 дни до към 27-ден и никакъв фоликул не тръгваше да нараства. Лекарката реши, че цикълът е ануволаторен и каза да изчакам да ми дойде. Само че на 45 ден усетих признаците на овулация - напрегнати гърди, слуз, болка в яйчниците. На следващия ден при прегледа видяха спукан фоликул. От септември 2008г до сега при редовна фоликуметрия (без и със стимулация)овулацията ми е била на 15-ти, 17-ти, 19-ти, 25-ти, 45-ти ден.
Аз също съм правила тестове за овулация, но не ми показват. Дори съм правила тест успоредно с кръвно изследване на хормона и кръвното показваше, че хормонът е в стойности за овулация, а теста беше отрицателен.
Явно само с фоликуметрия могат да ми засекат и с кръвни тестове. Фоликуметрията е 30лв мисля навсякъде.
Клостилбегит май не трябва да се пие повече от 6 пъти в живота (не знам дали защото е вредно или просто ако не повлияе до 6-ти път няма смисъл повече) и то с пауза след 3-4ти прием. Задължително е и изследване за проходимост на тръбите, иначе безмислено се тровиш с хормони. Не ходи при обикновени гинеколози, а си запиши час в специализирана клиника за ин витро. Там ще ти направят нужните изследвания (добре е и на партньора да се направи спермограма) и ще ти препоръчат лечение, инсеминация или ин витро.