0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Здравейте, живея извън България и с мъжа ми планираме да правим ин витро, но така се получава, че ако живот и здраве стане нещо, ще бъдем в България малко след траснфера. Протокола, който ми дадоха изисква да се бият прогестеронови инжекции. Интересува ме дали навсякъде се намират или е по-добре да си нося лекарствата с мен, ако е нещо, което трябва да се поръча? За съжаление в момента не знам дозата, защото са ми дали един протокол, на който пише 1сс и нищо за доза, но предполагам, че е нещо стандартно.Също ако някой може да даде ориентировъчни цени.
Също така всякакви идеи при кого мога да отида да ме наблюдава докато съм в София, също биха ми били полезни, защото аз в България нямам лекар, а се пак след трансфер знам, че поне веднъж в седмицата ходиш да те гледат. Не знам дали е възможно ей така някой специалист да ме приеме, при положение, че вече съм направила ин витрото някъде другаде, а не ми се иска да е първият срещнат лекар

Ще ви бъда много благодарна, ако ми дадете съвет какво да правя.

Боби
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 08:41:48 am от Bobbie »

*
Здравей! Не знам какви прогестеронови инжекции трябва да си биеш, но ще ти кажа как процедирам аз. Живея на 400 км от София, пътувам за всеки преглед, нося си инжекциите с мен и си ги бия сама, когато трябва. След трансфер, обаче никога не са ме викали на преглед. За първи път чувам за такова нещо. Не си писала къде ще правиш опита си, в коя клиника и за това не ти пиша никакви цени. Всъщност пиши на какъв протокол си и с какви лекарства. Така повече момичета ще ти отговорят. Желая ви успех!

*

Bobbie

• *
  • 5701
Здравей! Не знам какви прогестеронови инжекции трябва да си биеш, но ще ти кажа как процедирам аз. Живея на 400 км от София, пътувам за всеки преглед, нося си инжекциите с мен и си ги бия сама, когато трябва. След трансфер, обаче никога не са ме викали на преглед. За първи път чувам за такова нещо. Не си писала къде ще правиш опита си, в коя клиника и за това не ти пиша никакви цени. Всъщност пиши на какъв протокол си и с какви лекарства. Така повече момичета ще ти отговорят. Желая ви успех!
За прегледите ставаше дума,че ако живот и здраве теста за бременност е положителен, след това ще трябва да ходя на прегледи. Иначе няма нужда от прегледи, ама аз се надявам да имам такава нужда :-).
Цените на самата процедура не ме интересуват колко са в различните клиники. Нея ще я правя в чужбина и след това пътувм за България и тогава ще ми трябват само прогестероновите инжекции.
Общо взето лекарствата, които се взимат след трансфрера са прогестероновите инжекции и (при нужда) някаква лепенка и хапчета с естрогени. Тях ще ги нося с мен и без това, но не ми се мъкнеха и инжекциите, ако не е необходимо.

Б.
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 14:09:37 pm от Bobbie »

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
 За инжекциите не знам, но за прегледи много зависи. Първо колко време ще си тук. В кой град. Приемам че теста е +, намираш си лекар при който момичетата от града в който си ходят. И си го посещаваш. Той вече ще ти казва колко начесто трябва да те гледа.
Стискам палци!
*

Bobbie

• *
  • 5701
За инжекциите не знам, но за прегледи много зависи. Първо колко време ще си тук. В кой град. Приемам че теста е +, намираш си лекар при който момичетата от града в който си ходят. И си го посещаваш. Той вече ще ти казва колко начесто трябва да те гледа.
Стискам палци!
В София ще съм, гинеколози колкото искаш, но не е ли добре лекарят, който ме гледа да е също така специалист по ин витро?
 За 3 седмици ще съм и то реално само 2 седмици след теста за бременност, а и кръвните изследвания и сама мога да си ги направя и да ги пратя на лекаря си тук. В интерес на истината, наблюдението толкова рано преди беше с цел да са сигурни, че няма извънматочна бременност след инсеминацията, но сега ще е ин витро с трансфер на бластоцисти, така че е невъзможно това да стане. Така като се разписах и замислих,че май не е толкова спешно да ме гледат толкова рано. Бях се шашнала, защото имам много помятания и ми се искаше да имам лекар, но толкова рано май и без това нищо не могат да направят.
  Явно тези прогестеронови инжекции не са толкова често срещани ,след като никой не знае и ще е добре да си ги нося с мен. В моята клиника те са част от стандартният протокол след ин витро, докато след инсеминация дават влагалищни таблетки.

Мерси за отговора и за пожеланията :-).

Боби
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 15:16:36 pm от Bobbie »

*
 Боби, в Бг се  изписва друг прогестеронов препарат - утрогестан, който се приема по два начина - орално и вагинално.
 Вероятно и той ще ти свърши работа, но ти при всички положения трябва да се консултираш първо с лекаря си.

Относно лекаря - щом си в София , едва ли ще имаш проблем да намериш добър лекар, поразрови малко форума, прочети мнения и вярвам, ще намериш подходящия.

Желая ти успешна процедура!

Ето линк към страницата с адресите на специалистите: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 15:25:22 pm от Елфи »
*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби, в Бг се  изписва друг прогестеронов препарат - утрогестан, който се приема по два начина - орално и вагинално.
 Вероятно и той ще ти свърши работа, но ти при всички положения трябва да се консултираш първо с лекаря си.
Значи няма инжекции.  Тук също го изписват и аз съм го взимала, но само за инсеминациите. За ин витро искат инжекции и като гледам ше ги мъкна с мен ( което е кофти, защото освен мъкненето, щетрябва да ги купя, а може да не ми трябват).

Благодаря ти за уточнението и за линка.

Боби

*
Bobbie, не знам какви точно прогестеронови инжекции са ти предписали. На мен д-р Тодоров ми беше предписал Пролутон Депо заедно с утрогестан вагинално и ношпа. Направих проверка и се установи, че в доста страни са забранени за продажба, в това число и България ( за 2007г. става въпрос). Внасяха ги нелегално от Гърция и ги продаваха или в клиниката му или в аптеки нерегламентирано.
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=1081&TradeName=Proluton%20Depot%20/%20Primolut%20Depot&TradeId=2189 погледни и този линк. Това ме отказа тотално и смених и лекарството и лекаря.
*
 Разпитай лекаря за съхранението на тези инжекции /или чети внимателно листовката/, може да ти се наложи да ги транспортираш в хладилна чанта.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Bobbie, не знам какви точно прогестеронови инжекции са ти предписали. На мен д-р Тодоров ми беше предписал Пролутон Депо заедно с утрогестан вагинално и ношпа. Направих проверка и се установи, че в доста страни са забранени за продажба, в това число и България ( за 2007г. става въпрос). Внасяха ги нелегално от Гърция и ги продаваха или в клиниката му или в аптеки нерегламентирано.
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=1081&TradeName=Proluton%20Depot%20/%20Primolut%20Depot&TradeId=2189 погледни и този линк. Това ме отказа тотално и смених и лекарството и лекаря.

Намерих листовката, която са ми дали от аптеката и отидох на сайта им. За това става дума : http://www.healthbanks.com/PatientPortal/images/1-fertility/progest_product.JPG Това е генерично лекарство, така че не знам дали не е същото по съставка като твоето.

Боби
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 18:21:49 pm от Bobbie »