Благодаря ви момичета
Денис, ходя именно в тази клиника и Владимиров ми е лекуващия. От него знам, че инхибин Б не се изследва в България. Ще проверя в Цибалаб.
Панда при мен нещата все още не са много ясни. Има съмнение и за некачествени яйцеклетки.
missy, както писах ходя при Владимиров, който е специалист в тази област. На 31 г. съм, имам едно дете, чакано 2 г., а от 4 г. опитваме за второ. Отидох при него с диагноза "неизяснен стерилитет". На първия преглед /3-ти ден от цикъла/ с УЗ док. видя, че имам намален обем на яйчниците. Когато му казах, че майка ми е с ранен климакс /на 37 г/, той предположи, че мога да имам "ранно изчерпване на яйчниковия резерв. Съответно направих ЛХ и ФСХ - в норма, на следващия месец - Clomiphene citrate challenge test. Резултатите бяха добри и док. каза, че можем да отхвърлим тази диагноза. Естрадиолът ми беше малко над 800 и той предположи, че имам 3 - 4 фоликула. Но при прегледа се установи само 1 /при придишна стимулация пак направих само 1 - колкото правя и без клостил/. Док. отново започна да говори за тази диагноза - че в по-ранен стадий не може да се потвърди чрез изследвани на ЛХ и ФСХ, но лошият отговор при стимулация е красноречив. Не ми каза твърдо, че имам изчерпване на яйчниковия резерв, но си личи, че смята така. Загатна, че най-добре ще е да се направи инвитро, за да се види реалното състояние на яйцеклетката. Смятаме да го правим др. месец.
Много съм объркана от факта, че диагнозата не е "твърда". За мен най-неприятното е неизвестността. Омръзна ми общо 6 г. да не знам срещу какво се боря....