0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lexi

Инхибин В
« -: Април 11, 2006, 10:02:40 am »
Вчера на два пъти попадам на постове /на Panda и missy/, в които  препоръчват, на някои от пишештите тук да си направят изследване на Инхибин В /прави се при съмнение за изчерпване на яйчниковия резерв/. От моя лекар знам, че инхибин В  в България не се изследва. Доказването на диагнозата става единствено посредством изследване нивата на ФСХ и ЛХ, посредством Clomiphene citrate challenge test http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=194 и оценка на размера на яйчниците през първите дни от цикъла. Евентуално е възможно да се изпрати за изследване Мюлеровия хормон в чужбина, но поради транспортирането е рисковано.
Искам да попитам някой изследвал ли е инхибин В и къде? И евентуално правил ли е др. изследвания във връзка с тази диагноза.
*
Re: Инхибин В
« Отговор #1 -: Април 11, 2006, 10:51:14 am »
Цитат на: Lexi
Искам да попитам някой изследвал ли е инхибин В и къде?

Да, аз. В KL, Малайзия, през март 2000.
*

Lexi

Инхибин В
« Отговор #2 -: Април 11, 2006, 10:56:04 am »
Е, малко далечко ще ми е... За България се интересувам.... По какъв повод ти е правено изследването? Диагнозата ти изчерпване на яйчниковия резерв ли е?
*
Инхибин В
« Отговор #3 -: Април 11, 2006, 10:56:28 am »
Здравей Лекси  :)
Разбира се, че Инхибин В вече се прави и в България  :) Това изследване можеш да си го направиш за сега единственно само тук в Плевен при доц.Конова.  Изследването се прави на 3-ти ден от цикъла, като успоредно се пуска и хормона ФСХ. А изследването на ФСХ и ЛХ сами по себе си не винаги дават ясна и точна представа за състоянието на яйчниковият резерв
Ако мога да ти помогна с повече инфо, пиши
Поздрави :)
*
Инхибин В
« Отговор #4 -: Април 11, 2006, 11:12:21 am »
Лекси, а на теб как ти поставиха диагнозата "изчерпване на яйчниковия резерв" :?:
Аз не знам как така на сляпо могат да се поставят такива диагнози и това звучи доста несериозно без да са направени необходимите изследвания за доказване
*
Инхибин В
« Отговор #5 -: Април 11, 2006, 11:12:43 am »
Е, малко далечко ще ми е... За България се интересувам.... По какъв повод ти е правено изследването? Диагнозата ти изчерпване на яйчниковия резерв ли е?

Е, на мен ми беше удобно там. За България missy ти е отговорила. Изследванията ми ги назначи гинекологът ми. Нямам диагноза изчерпване на яйчниковия резерв. Инхибин Б е показателен освен за количеството и за качеството на яйцеклетките. Но съм сигурна, че ти си наясно това.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Инхибин В
« Отговор #6 -: Април 11, 2006, 11:16:40 am »
Лекси, Инхибин Б, може да се изследва е Цибалаб и в клиниките по репродуктивна медицина.Напр. www.ivf.bg

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Инхибин В
« Отговор #7 -: Април 11, 2006, 11:26:01 am »
Също така и в Пловдив.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lexi

Инхибин В
« Отговор #8 -: Април 11, 2006, 11:37:54 am »
Благодаря ви момичета  :D
Денис, ходя именно в тази клиника и Владимиров ми е лекуващия. От него знам, че инхибин Б не се изследва в България. Ще проверя в Цибалаб.
Панда при мен нещата все още не са много ясни. Има съмнение и за некачествени яйцеклетки.
missy, както писах ходя при Владимиров, който е специалист в тази област. На 31 г. съм, имам едно дете, чакано 2 г., а от 4 г. опитваме за второ. Отидох при него с диагноза "неизяснен стерилитет". На първия преглед /3-ти ден от цикъла/ с УЗ док. видя, че имам намален обем на яйчниците. Когато му казах, че майка ми е с ранен климакс /на 37 г/, той предположи, че мога да имам "ранно изчерпване на яйчниковия резерв. Съответно направих ЛХ и ФСХ - в норма, на следващия месец - Clomiphene citrate challenge test. Резултатите бяха добри и док. каза, че можем да отхвърлим тази диагноза. Естрадиолът ми беше малко над 800 и той предположи, че имам 3 - 4 фоликула. Но при прегледа се установи само 1 /при придишна стимулация пак направих само 1 - колкото правя и без клостил/. Док. отново започна да говори за тази диагноза - че в по-ранен стадий не може да се потвърди чрез изследвани на ЛХ и ФСХ, но лошият отговор при стимулация е красноречив. Не ми каза твърдо, че имам изчерпване на яйчниковия резерв, но си личи, че смята така. Загатна, че най-добре ще е да се направи инвитро, за да се види реалното състояние на яйцеклетката. Смятаме да го правим др. месец.
Много съм объркана от факта, че диагнозата не е "твърда". За мен най-неприятното е неизвестността. Омръзна ми общо 6 г. да не знам срещу какво се боря....
*
Инхибин В
« Отговор #9 -: Април 11, 2006, 11:40:11 am »
Цитат на: Meli
Също така и в Пловдив.

Бяха ми казали, че са спрели да го правят в БГ, това чудо, а се оказва че го правят и на други места  :oops:

Лекси, сега говорих с клиниката на д-р Владимиров и от там ми казаха, че те също го правят за 50 лв., но успоредно със него трябвало да се пусне и АнтиМюлер. Пък в Цибалаб не го правят  :(
*

Lexi

Инхибин В
« Отговор #10 -: Април 11, 2006, 11:44:26 am »
Обадих се и в Цибалаб - не го изследват
*

Anonymous

Инхибин В
« Отговор #11 -: Април 11, 2006, 11:48:24 am »
missy, да, там ходя. преди малко се обадих да попитам, но мацката не знаеше. Имам час при Владимиров в понеделник и тогава ще питам изрично. Но съм почти 100% сигурна, че той ми каза, че няма такава възможност. Спомена за Антимюлеров хормон, май, който може да се изпрати в чужбина, но тъй като има риск при транспортирането не ми го препоръча. Може пък да не е говорил за Антимюлеровия, а за инхибин В. Ще разпитам в понеделник.
*
Инхибин В
« Отговор #12 -: Април 11, 2006, 11:54:56 am »

Съответно направих ЛХ и ФСХ - в норма, на следващия месец - Clomiphene citrate challenge test. Резултатите бяха добри и док. каза, че можем да отхвърлим тази диагноза.
....

Лекси, какъв е този Clomiphene citrate challenge test.
Предполагам че не става въпрос за стимулация с кломифен цитрат (Клостил), а за някакъв вид тест, но за сефте чувам нещо такова, как се прави, как се преценява резултатите добри ли са или не..с референти стойности ли е или е нещо друго.

Моля те, дай малко повече инфо.

Ако решиш да направиш изследването в Плевен, може да изпратиш кръвта чрез куриер. Аз така съм пращала кръвен серум за изследване на антипротромини. НО е важно преди това да се уточниш с тях дали за това точно изследване не са необходими по специални изисквания за съхраняване на кръвта. За антителата нямаше... ама не знам дали за този ИНхибин Б може пък да е необходимо.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
Инхибин В
« Отговор #13 -: Април 11, 2006, 11:55:47 am »
при прегледа се установи само 1 /при придишна стимулация пак направих само 1 - колкото правя и без клостил/

Лекси, хич не се притеснявай. Когато правих стимулации с клостил и аз реагирах също като теб, но при ин-витро процедурите реагирах по съвсем друг начин и ми изваждаха повече яйцеклетки. Така че хич не се притеснявай  :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Инхибин В
« Отговор #14 -: Април 11, 2006, 12:05:36 pm »
Цитат на: Rommi

Съответно направих ЛХ и ФСХ - в норма, на следващия месец - Clomiphene citrate challenge test. Резултатите бяха добри и док. каза, че можем да отхвърлим тази диагноза.
....

Лекси, какъв е този Clomiphene citrate challenge test.

Яйчников резерв

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Инхибин В
« Отговор #15 -: Април 11, 2006, 12:08:09 pm »
Цитат на: Anonymous
missy, да, там ходя. преди малко се обадих да попитам, но мацката не знаеше. Имам час при Владимиров в понеделник и тогава ще питам изрично. Но съм почти 100% сигурна, че той ми каза, че няма такава възможност. Спомена за Антимюлеров хормон, май, който може да се изпрати в чужбина, но тъй като има риск при транспортирането не ми го препоръча. Може пък да не е говорил за Антимюлеровия, а за инхибин В. Ще разпитам в понеделник.

Абе мила, аз също се обадих в клиниката и ми дадоха директно да разговарям с доктора и да ти кажа по телефона излезе много мил, добър и разбран човек. Въобще изслуша ме човека, казах му къде какво съм правила и искам да направя и той ми каза че нямало сми да си пускам този Инхибин, но щом държа и е за мое успокоение ще ми го пусне успоредно със анти Мюлер. Въобще чесно да ти кажа съм очарована от разговора си с него по телефона
Попаднала си на правилното място и хич не се притеснявай, док си знае работата  :)
Успех
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Инхибин В
« Отговор #16 -: Април 11, 2006, 12:43:02 pm »
Цитат на: denis
Лекси, Инхибин Б, може да се изследва е Цибалаб и в клиниките по репродуктивна медицина.Напр. www.ivf.bg

В "Цибалаб" не правят изследване на Inhibin B.

В София така и не се намери лаборатория, която да прави това изследване. Относно центровете по стерилитет - не зная - може някои и да се занимават с това, но доколкото ми е известно те нямат собствени лаборатории, а използват познатите.

Изследване на Inhibin B прави доц. Конова в Плевен.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Инхибин В
« Отговор #17 -: Април 11, 2006, 12:51:32 pm »
Цитат

Денис, ходя именно в тази клиника и Владимиров ми е лекуващия. От него знам, че инхибин Б не се изследва в България. Ще проверя в Цибалаб.  

Миналата седмица се обадих и ми казаха, че се изследва при тях. /при Владимиров/
Много ми е чудно?
 :balk_160:

ПП. От Цибалаб ми казаха, че не го правят. А бих се заклела,че в тяхна брошура го глядах (цената беше 45 лв).
Щях да го изследвам и доста се чудех къде да отида-при д-р Владимиров ми е далеко и бях решила в Цибалаб. Наложи ми се спешно да пътувам и нищо не направих (нали трябва 3 ден на МЦ).
И за  двете места бях сигурна,че го изследват.

Много моля за извинение.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lexi

Инхибин В
« Отговор #18 -: Април 11, 2006, 13:20:07 pm »
Мерси, момичета :D
missy, наистина се страхувам, че няма да реагирам добре и на друга стимулация. Док. каза, че не вярва да получим повече от 4-5 яйцеклетки с каквото и да е лекарствено средство, но аз пък вярвам, че е възможно. Дано си права.
denis, явно в център София има възможност да се изследва инхибин Б, като пробата се прати в чужбина. Но док. не го препоръчва много, т.к. е възможно транспортирането да окаже влияние върху качеството на пробата.
Meli, естрадиол над 800 на 10-ти ден и само един фоликул е потвърждение на диагнозата нали?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Инхибин В
« Отговор #19 -: Април 11, 2006, 13:46:39 pm »
Лекси,
Пожелавам ти успех и да стане чудото .То нали и затова си е чудо - става и при най-малък шанс. :00001754:  :babydust:  ylinfant  :babydust:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум