0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Коментари по статия
« -: Януари 12, 2005, 12:34:37 pm »
Статия от психолозите от e-therapy:
e-therapy: Две чертички, които не би трябвало да променят хората
За коментари пишете тук:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Коментари по статия
« Отговор #1 -: Януари 12, 2005, 13:29:57 pm »
Не ми хареса статията.
Празни приказки, неизразяващи това, което чувствам.
Психолог?
В книгите е едно, в живота - друго.
Само изживяното е истинско.
Преди да стана част от проблема можех да изпиша страници, мислейки си, че утешавам и помагам.
Сега знам, че е безсмислено.
Проблемните момичета са силни, защото ЖИВЕЯТ, ГОРЯТ...
И вярвам, че всички ще успеят.
Не съм чувала за отказали се :lol:
Забременелите -  истински предишни проблемни?  Те са слаби, със свити сърца, деликатни.
На другите не обръщам внимание - просто сме в различни светове...
*

nowa

hareswa mi:0
« Отговор #2 -: Януари 12, 2005, 13:42:01 pm »
Wsy6tnost temata e prekrasna:) Mislq taka, za6toto mnogo moi poznati ne mogat da otkriqt wsi4ko, koeto e kazano w tazi statiq. Neobhodimi sa ni powe4e takiwa materiali. Az ne sym se registrirala, no wlizam tuk imenno, za da 4eta podobni temi.
Коментари по статия
« Отговор #3 -: Януари 12, 2005, 14:11:37 pm »
Ето моето мнение искрено се радвам на всяка добра новина, обичам много децата на приетялките ми и помагам на бременните си такива с каквото мога. Разбира се понякога когато си остана сама в къщи си мисля кога и на мен ще се случи или защо не се получи и при мен, но това предполагам си го мисли всеки. Тената е хубава но може би малко непълна, винаги има изключения. Винаги има добронамерени и лоши хора.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Коментари по статия
« Отговор #4 -: Януари 12, 2005, 14:36:02 pm »
Аз лично не съм изцяло на едно мнение с всичко написано в статията. Поставих тази тема във форума, за да съществува линк в статията за обсъждане, защото това е статия, която би било интересно да обсъдим. Чувствата и отношенията за нещо много сложно и индивидуално при всеки човек и всяка една възникнала ситуация. И за жените и в двете ситуации (т. нар. "страни") стресът е огромен...
Но много ми хареса последното изречение!
*
Коментари по статия
« Отговор #5 -: Януари 12, 2005, 21:53:20 pm »
Не про4етох цялата статия, zащото не мога да 4ета толкова дълги писания, отег4ават ме. Оба4е си помислих zа какво мога да си говоря с един авио_ инжинер, него го вълнуват неща, zа които аz не съм 4увала. И тогава zа какво да си говоря с бъдеща маика, която се вълнува само zа бремеността си, която аz никога не съм по4уствала. Не я упрекам, просто се вълнуаме от раzли4ни неща. И zа нея и zа мен раzговорите са формалност. Освен, ако маиката не е широко скроена ли4ност, която има много други интереси, освен маи4инството си. Но тогава става дума zа друго.  8)
*

mimito

Коментари по статия
« Отговор #6 -: Януари 12, 2005, 22:06:44 pm »
Аз лично бих се съгласила с голяма част от написаното. Бях за 'малко' от другата страна преди около година. След като разбрах  че съм бременна не споделих с никого от клуба,нещо вътре в мен не ми позволи да пусна тема. След аборта обаче искрено съжалих че не съм го направила, защото имах нужда от подкрепа и рабиране през тези тежки месеци.Това което биха ми дали момичетата в клуба. Не искам да бъда разбрана погрешно ,че не се радвам на всяка добра новина.
Имам толкова много приятелки около себе, с които съм изживявала всяка тяхна радост и тревога по време на техните бремености, но определено се иска много сила и здрав разум да изтикаш това човешко чувство-неудолетвореността на заден план.
Коментари по статия
« Отговор #7 -: Януари 13, 2005, 10:02:27 am »
Цитат на: Lali
Не ми хареса статията.
Празни приказки, неизразяващи това, което чувствам.
Психолог?
В книгите е едно, в живота - друго.
Само изживяното е истинско.
Преди да стана част от проблема можех да изпиша страници, мислейки си, че утешавам и помагам.
Сега знам, че е безсмислено.
Проблемните момичета са силни, защото ЖИВЕЯТ, ГОРЯТ...
И вярвам, че всички ще успеят.
Не съм чувала за отказали се :lol:
Забременелите -  истински предишни проблемни?  Те са слаби, със свити сърца, деликатни.
На другите не обръщам внимание - просто сме в различни светове...

Много ми хареса твоето мнение - кратко и точно. Също подкрепям и другите момичета, които са писали до този момент.
Помъчих се да я прочета статията, казвам помъчих, защото ми се видя скучна и отегчителна.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Теди

Коментари по статия
« Отговор #8 -: Януари 13, 2005, 12:50:03 pm »
Bila sym i ot dwete strani i edwa togawa razbrah wsi4ko. Sega pak si zadawam mnogo wyprosi i w tazi statiq namerih to4no 4ast ot tqh. We4e znam, 4e kogato 4owek go boli obry6ta po- malko wnimanie na drugite okolo sebe si i w towa ni e gre6kata!
*

Сия

и все пак
« Отговор #9 -: Януари 13, 2005, 12:53:31 pm »
Наистина е трудно да разбереш хората от другата страна, но като про4етох тази статия си помислих, 4е тя е написана именно за това, да ни помогне да се разбираме, а не да страним една от друга. Много ми хареса това, което пуише там, 4е всеки може да е и от едната и от другата страна.
Здравейте, милички!!!
« Отговор #10 -: Март 23, 2005, 23:47:17 pm »
Напълно съм съгласна със статията!!! Всеки човек е с болката и проблемите си!!! Ето, сега съм мама, но бебчето ми е болно - с висока температура, на скъпи лекарства... Не че се оплаквам... Била съм и нетърпеливо очакваща чудото да стане, и уплашена бременна и родилка...
Нека се обичаме повече!!! Животът е борба и предизвикателство, и ни учи на състрадание, любов, опрощаване, съпричастност, толерантност, снизходителност към собствените и чуждите грешки - това не са празни приказки!!!
Ето, аз от месец декември 2004 г. съм в следродилна депресия, поради което се налага да пия антидепресант "Сероксат", иначе - лошо...  :cry:
Сега съм по-добре и затова реших да ви пиша: КУРАЖ!!!
С вас съм, стискам палци, бъдете добри и щастливи хора, и ще станете и бъдете и такива родители...
Всичко хубаво от мен - Деси.
Всички вие сте прави за себе си!!!
« Отговор #11 -: Април 01, 2005, 01:31:37 am »
Затова слушайте сърцата си!!! И все пак, ако питате мен, съм 100 % съгласна с мнението на Веси - има какво да научите от нея!!! Обичам ви и късмет!!!  :D  :)  :o  :lol:  :oops:  :P  :wink:
*

ima li zna4enie

Коментари по статия
« Отговор #12 -: Май 27, 2005, 14:01:29 pm »
:lol: Teмата, наистина е доста скучна... има какво да се научи или да се осмисли, но драги психолози, някой не ви ли е казвал, че когато пишете материал, би трябвало да бъде разбран  от колкото се може повече читатели, т.е. да бъде конкретен, кратък и ясен. В тази тема повече са думите- празни и надути- термини, които не означават кой знае какво...
Напишете нещо наистина съществено! :twisted:
*

makadamia

Mdam..
« Отговор #13 -: Юни 14, 2005, 22:21:34 pm »
I az ne haresah napisanoto. Ne obicham, kogato nqkoj se opitva da deli horata, da nasajda opredelen tip mislene(kakvo, a ne kak da se misli!!!). A Desi bih posuvetvala da ne pie antidepresanti, samo vredqt. Nqma nishto po-prekrasno i prefektno ot prirodata, a bolestite sa povod da se razmislish kude dopuskash greshka. "Sledrodilna depresiq" mojesh da narechesh mnogo prichini i => prichiniteli. No vsichko e individualno, vseki trqbva da pomisli sus sobstvenata si glava i da ne chaka podareno shtastie, naj-malko ot hapcheta.
Svej den na vsichki:-)
*

Anonymous

Коментари по статия
« Отговор #14 -: Юни 15, 2005, 00:24:03 am »
Цитат на: ima li zna4enie
:lol: Teмата, наистина е доста скучна... има какво да се научи или да се осмисли, но драги психолози, някой не ви ли е казвал, че когато пишете материал, би трябвало да бъде разбран  от колкото се може повече читатели, т.е. да бъде конкретен, кратък и ясен. В тази тема повече са думите- празни и надути- термини, които не означават кой знае какво...
Напишете нещо наистина съществено! :twisted:

такава им е цялата работа на тия от е-терапи.
направих един сеанс с тях и съм на мнение, че това е пълно шарлатанство!
*

Гост

Коментари по статия
« Отговор #15 -: Юни 18, 2005, 13:54:20 pm »
Темата е много интересна. Казвам го от личен опит. Забременях след 3.5 години опити и една неуспешна бременност. Над 30 годишна съм. Когато най-после се оказа, че съм бременна бях толкова стресирана, че преустанових всякаква дейност и се затворих в къщи, в легнало положение /без да има медицинска причина за това/. От суеверие до 3 месец само аз и мъжа ми знаехме, че съм бременна. После постепенно го преодолях като общувах с бременни. От друга страна ми се искаше да споделя с други момичета, които опитват безуспешно засега, че стават чудеса. Давам си сметка, че аз се оказвах от хората с психологични проблеми при забременяването - нямам някакво заболяване. Бях чела, че това са 10% от проблематичните момичета, но съм сигурна, че са много повече и тази цифра непрекъснато се увеличава. На тези момичета аз имам какво да кажа, да ги ободря. Докато останалите - не съм сигурна как биха реагирали...биха се подразнили волно или неволно и това е разбираемо!

За финал - ето какво се случи докато бях бременна предишния път. Бях разказала на целия свят и една колежка /на отговорен пост бизнес дама/, която безуспешно опитваше да забременее, дойде и специално ме пипна - някакъв ритуал явно, да прихване и тя от мен да забременее. Интересното е, че след седмица при мен се случи "аварията", а тя забременя на следващия месец и след тежка бременност роди момченце!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Коментари по статия
« Отговор #16 -: Юли 17, 2005, 15:07:56 pm »
Zdraveite momicheta,
Hubavo e, che terapevtite se opitvat da obqsnqt takiva neobqsnimi neshta kato jenskata psihika, ama ne vinagi se poluchava. Prochetoh mneniqta po statiqta i samata statiq. Malko se chuvstvam stranno, zashtoto sym ot dvete strani na tazi "ulica". I az sym ot tezi problemnite, s vsichki uslojneniq i t.n., i v 10% s psihologicheski problemi vlizam, ama nikoga ne sym se otnasqla zle kym bremennite si priqtelki. Krystnica sym na 2 ot decata im. Obojavam gi i mnogo pyti dokato sym bila s tqh sym revala kato magare, che pri men ne stava. Ne znam dali e sueverie, dali e kysmet ili neshto drugo - imam priqtelka, koqto rodi na 21 mai i neinoto bebe beshe moq talisman za shtastie. Ne iskam da zloradstvam ili da natrapvam shtastieto si na nikoi, no vinagi shte si ostana poveche ot problemnata strana na barikadata, otkolkoto kym kluba "bremenna i shtastliva". Vse oshte sym vyv faza - pazene, vnimanie, opasna bremennost i t.n. I vinagi bih pomognala na momichetata kato men. S kakvoto moga. Zashtoto znam kolko e tejyk pytq i kakvo golqmo nerazbirane ima v Bulgaria na tozi problem. Jelanieto da pomognesh sled kato si shtastliv syvsem se izparqva u nqkoi hora. Nadqvam se, che vsichki momicheta tuk sa dostatychno silni, zashtoto edna takava bolka ambicira i usilva jelanieto za uspeh. Moga samo da stiskam iskreno palci za vsqka ot vas!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Anonymous

Re: Здравейте, милички!!!
« Отговор #17 -: Май 15, 2006, 23:37:27 pm »
Цитат на: desykv
Напълно съм съгласна със статията!!! Всеки човек е с болката и проблемите си!!! Ето, сега съм мама, но бебчето ми е болно - с висока температура, на скъпи лекарства... Не че се оплаквам... Била съм и нетърпеливо очакваща чудото да стане, и уплашена бременна и родилка...
Нека се обичаме повече!!! Животът е борба и предизвикателство, и ни учи на състрадание, любов, опрощаване, съпричастност, толерантност, снизходителност към собствените и чуждите грешки - това не са празни приказки!!!
Ето, аз от месец декември 2004 г. съм в следродилна депресия, поради което се налага да пия антидепресант "Сероксат", иначе - лошо...  :cry:
Сега съм по-добре и затова реших да ви пиша: КУРАЖ!!!
С вас съм, стискам палци, бъдете добри и щастливи хора, и ще станете и бъдете и такива родители...
Всичко хубаво от мен - Деси.
*
Коментари по статия
« Отговор #18 -: Май 16, 2006, 05:02:12 am »
Ами какво да кажа - хората са си малко или много егоисти. "Разделението" според мен е просто защитна реакция на психиката - все пак и мъката си има праг, който като се прекрачи и се стига да успокоителните...Така на всеки човек най-значим и болезнен му се струва неговия си проблем и това е добре - психиката се концентрира върху решаването му (е при свръх фиксиране и вманиачаване нещата пак се приближават до хапчета).  :) Ако се говори за два "лагера", ми че то пълно с "лагери" предполагам, че хората с дископатия, например не влизат във форум зачатие (ако не са проблемно забременяващи или бременни) и не ги интерисуват много проблемите на момичетата тук. Виж, ако се е изградило истинско приятелство между съответни момичета не вярвам, това че едната е преминала в друг "лагер" може да го разруши! Все пак всеки ден преминаваме от "лагер" в "лагер"  :) .
*
Коментари по статия
« Отговор #19 -: Май 16, 2006, 05:31:25 am »
Според мен ако можеше по някакъв начин всички, които не се интересуват от проблемно забременяване да прочетат тази статия http://zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=112 или тази http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=148&mode=&order=0&thold=0 щеше да има много по-голяма полза ...
Статията заради която е пусната темата ми се струва много повърхностна и трудно задържа вниманието ми да я прочета /честно казано прочетох я по диагонал/.