Нямам цел. Исках само да попитам. Обичам това място и не ми се иска да се затварят прозорците, да се дърпат пердетата, да се спускат щорите и да не се допуска слънчев лъч да ни достигне. Да се страхуваме от този неволно влязъл, абсолЮтно безобиден слънчев лъч. Не е здраво това. Така го чувствам.
Искам да помогна с насока. Разбирам за специализираността на сайта, съгласна съм с всичко, в другата тема е обяснено добре от теб, Мели, но не бива да се толерира грубостта и нахокването на хора, на които първата асоциация за "зачатие" е "нормална бременност". Това е здрава и нормална асоциация. Нездраво е ние да си показваме комплексите към здравите хора. Илиза, че се сърдим на някого, че е здрав. Конкретно в случая се сърдим на мамчето, че не е прочела преди да попита. Да беше прочела, да види какви мъки е при нас, пък тогава да беше помислила втори път дали да попита. Сърдим се на някого, че не чете. Е, добро утро на прозрелите, че народът масово не е научен да чете, да пише и да комуникира правилно. Защо не се сърдим на 189-тото момиче, което пита пак за пролактина? Отново за пролактина, всичко за пролактина, пак за пролактина... И нея я е домързяло точно толкова, колкото и мамчето, да прочете няколко теми назад, но на пролактиновата проблемна великодушно й се прощава липсата на интерес да почете малко преди да попита, защото е "една от нас", а на здравото момиче не му се прощава първата грешна стъпка. И накрая се сърдим, че мамчето се вклЮчва отново с нов постинг, този път обаче не сладникаво-блажен, а агресивен и обижда. Трбваше явно да се смири и да не пише повече по темата. Т.е. сърдим се на някого, че се защитава с агресивна реакция. А ние как се защитихме, когато мамица ни провокира с "ей, вие, бездетните". Не се смирихме и да замълчим за всеки случай.
Нито съдя, нито коря, нито изисквам. Аз съм просто един потребител. Не мога да мълча когато пред очите ми нападат бременна жена, сама, за това, че просто е сторила това, което всички ние всеки ден сторваме. Търся причини и изход. Това правя. Разсъждавам, та дано стигна до някакво решение на проблема. За себе си, разбира се. Нужно ми е да съм в мир със себе си. За вас, не знам.