0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
как да се справя със страхът от раждането
« Отговор #40 -: Април 14, 2006, 09:46:37 am »
Вени , аз съм ревала от "бейби-блус" и знам какво е.
Всяко нещо трябва да се обсъжда на съответното място.

Факт е, че всеки гледа от собствената камбанария.
Но на някои хора паметта им е много къса.
Бързо забравиха за бившата камбанария.
Дано ти да не си от тези.

Преди време си задавах въпроса само аз ли съм сбъркана и забелязвам липсата на деликатност, на неуважение към чувствата на неуспелите все още тук, от вече успелите.

От известно време /откакто забременяха някои от момичета, които се бориха дълго и продължават да пишат тук и да помагат в борбата със стерилитета/ разбрах, че е до Човек и хора.
« Отговор #41 -: Април 14, 2006, 10:41:49 am »
Не съм забравла, Лали, съжалявам, че така е прозвучало!
Извинявам се, за което!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #42 -: Април 14, 2006, 10:56:50 am »
Искам официално да поздравя модератора, който е сменил заглавието на форума и е добавил "след стерилитет". Надявам се това да спести част от бъдещите неориентирани постинги тук.

Страхове като този са си съвсем реални и човешки, но просто мястото им не е тук. За болката от раждането поне има голяма награда, а за тази след отстраняване на тръби или след поредния мисед, когато те боли душата, какво да кажем?

На mamche желая здраво и весело бебе и много щастие. Сигурна съм, че и тя отдавна е успяла да разбере що получи такава остра реакция.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #43 -: Април 14, 2006, 18:17:39 pm »
Цитат на: Marie
Аз не бих й препоръчвала да разглежда темите за  лапароскопии и операции. Защо да се разстройва и плаче? За да ни стане на нас добре? Да не забравяме, че е бременна! Нека не натриваме носове. За пореден път моля!

И аз:).  Момичета, прави сте, че това е подфорум за дългоочаквана бременност и хубаво, че модераторите са променили името на подфорума, но и при нас има много бременни момичета вече, дай Боже и още, и ощи:), защо пък те да не споделят с питащи като мамче своите страхове, какво лошо има? Не вярвам момичето да е задало въпроса с цел да ни обиди, да засегне чувствата ни. Нека ние, които толкова често сме наранявани от други хора по повод на нашите терзания и борба, не обиждаме и нараняваме:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #44 -: Април 14, 2006, 20:58:27 pm »
:balk_21: За Вени.
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #45 -: Април 14, 2006, 22:00:54 pm »
Момичето пишман е станало сигурно,дето изобщо се е осмелило да попита.... :roll:
« Отговор #46 -: Април 14, 2006, 23:13:42 pm »
Така като гледам.....явно и тази тема се превръща в отражение на пуснатата скоро анкета Дали сайта е само за проблемно забременяващи? ........макар че там гласовете са в полза на НЕ Как да искаме разбиране от другите, когато отказваме да дадем нашето такова Ясно е, че всеки има право на собствено мнение.....всеки има чувства и собствена болка ......но нека не се затваряме в нашия малък, болезнен и емоционално крехък свят и да сме на принципа спрямо другите:Не е важно дали на мен ми е добре......важното на другия да му е зле По - добре да се държим с другите така - както искаме да се държат те с нас самите.

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #47 -: Април 15, 2006, 00:39:39 am »
Поздравления Розичке,много хубаво го каза.Дано пролетта ни направи по-добри към околните и дано скоро изпитаме същите страхове като това момиче. :balk_14:
*
« Отговор #48 -: Април 15, 2006, 01:56:53 am »
Цитат на: BLACK_ROSE
Така като гледам.....явно и тази тема се превръща в отражение на пуснатата скоро анкета Дали сайта е само за проблемно забременяващи? ........макар че там гласовете са в полза на НЕ Как да искаме разбиране от другите, когато отказваме да дадем нашето такова Ясно е, че всеки има право на собствено мнение.....всеки има чувства и собствена болка ......но нека не се затваряме в нашия малък, болезнен и емоционално крехък свят и да сме на принципа спрямо другите:Не е важно дали на мен ми е добре......важното на другия да му е зле По - добре да се държим с другите така - както искаме да се държат те с нас самите.

....... ми така де!
« Отговор #49 -: Април 15, 2006, 12:36:38 pm »
Цитат
Поздравления Розичке,много хубаво го каза.Дано пролетта ни направи по-добри към околните и дано скоро изпитаме същите страхове като това момиче.

Страховете не са приятни, но дай боже всеки му!

Лали, :balk_21:
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #50 -: Април 15, 2006, 12:44:10 pm »
Е, честито покръстване.

Ако излезете на улицата и проведете анкета с минувачите "С какво свързвате думата "зачатие", залагам си главата, че 90% от хората ще я свържат с бременността и религията (заради популярните съчетания "свето зачатие", "божествено зачатие", "непорочно зачатие"), но не и с ПРОБЛЕМНАТА бременност. Да очакваме ли още покръствания? :roll:
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #51 -: Април 15, 2006, 14:43:37 pm »
Мари, покръстване е нещо съвсем друго. Тук само сме сменили името, всъщност дори не сме го сменили, а допълнили, за да е по - ясно.

Зачатие - ами след като повечето хора ще го свържат с религия, означава ли това, че трябва да направим сайта религиозен?

Когато избирахме името на сдружениетосъответно и на сайта), решихме да е Зачатие, а не примерно Стерилитет или Безплодие, за да не звучи обречено, за да не напомня всеки миг на хората без деца за техния проблем. Не разбирам каква е целта на цялата дандания - сайтът е за стерилитет и репродуктивно здраве от самото начало. Форумът за бременност е за бременност след стерилитет. Ако не се разбира, кажете какво да напишем, за да е съвсем ясно и да не поражда недоумения.

Сайтът и форумът за бременност без лечение на стерилитет е бг мама, както и няколко други по - малки. Но единственият сайт за стерилитет на български е Зачатие.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #52 -: Април 15, 2006, 14:52:29 pm »
за разликите: в мамата момичетата се оплакват колко много им се гади и търсят подкрепа и как да се справят, а тук момичетата понякога изпадат в паника ако за ден или два спре да им се гади.
Виж колко са различни страховете !
*
« Отговор #53 -: Април 15, 2006, 16:20:24 pm »
Нямам цел. Исках само да попитам. Обичам това място и не ми се иска да се затварят прозорците, да се дърпат пердетата, да се спускат щорите и да не се допуска слънчев лъч да ни достигне. Да се страхуваме от този неволно влязъл, абсолЮтно безобиден слънчев лъч. Не е здраво това. Така го чувствам.

Искам да помогна с насока. Разбирам за специализираността на сайта, съгласна съм с всичко, в другата тема е обяснено добре от теб, Мели, но не бива да се толерира грубостта и нахокването на хора, на които първата асоциация за "зачатие" е "нормална бременност". Това е здрава и нормална асоциация. Нездраво е ние да си показваме комплексите към здравите хора. Илиза, че се сърдим на някого, че е здрав. Конкретно в случая се сърдим на мамчето, че не е прочела преди да попита. Да беше прочела, да види какви мъки е при нас, пък тогава да беше помислила втори път дали да попита. Сърдим се на някого, че не чете. Е, добро утро на прозрелите, че народът масово не е научен да чете, да пише и да комуникира правилно. Защо не се сърдим на 189-тото момиче, което пита пак за пролактина? Отново за пролактина, всичко за пролактина, пак за пролактина... И нея я е домързяло точно толкова, колкото и мамчето, да прочете няколко теми назад, но на пролактиновата проблемна великодушно й се прощава липсата на интерес да почете малко преди да попита, защото е "една от нас", а на здравото момиче не му се прощава първата грешна стъпка. И накрая се сърдим, че мамчето се вклЮчва отново с нов постинг, този път обаче не сладникаво-блажен, а агресивен и обижда. Трбваше явно да се смири и да не пише повече по темата. Т.е. сърдим се на някого, че се защитава с агресивна реакция. А ние как се защитихме, когато мамица ни провокира с "ей, вие, бездетните". Не се смирихме и да замълчим за всеки случай.

Нито съдя, нито коря, нито изисквам. Аз съм просто един потребител. Не мога да мълча когато пред очите ми нападат бременна жена, сама, за това, че просто е сторила това, което всички ние всеки ден сторваме. Търся причини и изход. Това правя. Разсъждавам, та дано стигна до някакво решение на проблема. За себе си, разбира се. Нужно ми е да съм в мир със себе си. За вас, не знам.
Alexandra
« Отговор #54 -: Април 15, 2006, 19:16:17 pm »
Marieтова ми беше мисълта и на мен
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #55 -: Април 15, 2006, 20:43:29 pm »
Моят мир за мен е за всяко нещо на мястото си.
Бебешките проблеми в бебешките сайтове.
Този сайт е за борба със стерилитета.
Ако трябва и хиляда пъти ще повтарям за пролактина. Тук в Зачатие.
За справянето ми със срастването на срамните устни при момиченцата, какъвто проблем имаше моята дъщеря, повтарям хиляда пъти в мамешкия форум.

Какво по-просто, по-човешко и по-нормално поведение от това?
Другото е цинизъм.
*
« Отговор #56 -: Април 15, 2006, 23:24:31 pm »
Лали, съгласна съм. "Зачатие" е за стерилните жени. "Бг-мамма" е за всички останали. Мели още преди 2 месеца го обясни, разбрах, осъзнах фактите, наистина ценността на сайта е в неговата изклЮчителна специализираност, наистина е уникален за България, наистина полезен. До тук нямаме разминаване в мненията.

Сега направо ще карам: Интернетът е безгранична зона. Всеки влиза, излиза, проверява, търси, попада на най-различни сайтове. Факт 1:Много хора смятат първоначално, че "зачатие" и "портал за семейно планиране" се отнася до тях, до тяхната напълно безпроблемна бременност и щастлив семеен живот. Факт 2: сайтът набира скорост, все повече хора го посещават, съответно проценът на объркалите се, попадналите случайно и т.н. се увеличава също. Факт 3: редовните пищещи тук сме разделени на 2-такива, на които нервите им не издържат и се блещят на всеки, почукал на вратата по погрешка, и такива, които се радват като деца като дойде някой от външния свят да ни разнообрази деня и да ни напомни, че навън животът си тече, пък ние ако ще да се спукаме от рев. Добавям факта, че "Зачатие" се бори за информираност на населението и повишаване на качесвтото на репродуктивната медицина в България, и последно посолявам с моята презумпция, че "Зачатие" се бори и с лепнатия епитет "Бездетните жени са злобни. Бягайте, пазете се от тях, мийте очичките на децата, плЮйте си в пазвите като ги видите и т.н.".

Струва ми се, че трябва да се съберете и обсъдите тези факти и да вземете желязно решение, справедливо за всички. Дори прекалено желязното решение е по-добро от липсата на решение.
Alexandra
*
« Отговор #57 -: Април 16, 2006, 06:03:33 am »
Аз пък не мисля, че някой се е нахвърлил върху момичето, а просто й се обясни защо тук няма да намери отговор на въпросът си, дори беше насочена къде да го зададе. Мисля, че това стана ясно от всички мнения досега. А и не виждам някой да й е дал конкретен отговор до момента - просто ние не можем да го дадем по ред причини. Как да се справим със страха от нещо, за което мечтаем и се борим? Защо всички останали въпроси свързани с бременността тук получават компетентни  отговори и едва този удари на камък?
Marie, миличка,  не мога да се съглася в никакъв случай, че това е довело до лепене на някакъв етикет, че тук има бездетни и злобни жени! Тук има информирани, борбени и отзивчиви момичета, които решават репродуктивните си проблеми и си помагат взаимно и които имат чувства!
Аз спирам да пиша по темата, защото няма смисъл. Надявам се мамче да се справи с притесненията си и да не се тревожи :)
« Отговор #58 -: Април 16, 2006, 08:35:41 am »
Цитат на: Marie
 и последно посолявам с моята презумпция, че "Зачатие" се бори и с лепнатия епитет "Бездетните жени са злобни. Бягайте, пазете се от тях, мийте очичките на децата, плЮйте си в пазвите като ги видите и т.н.".

Аз не винаги мога да си сдържам нервите. Не заради проблемите, а защото на всеки се случва да си ги изпусне. На хората това им е работата - да лепят етикети, а не да мислят, че е човешко, нормално понякога да се ядосаш на влудяващи глупости... Да не говорим, че всеки има праг на насищане, когато се налага да обяснява едно и също нещо хиляда пъти.
« Отговор #59 -: Април 17, 2006, 10:03:23 am »
Може ли една идея? В този подфорум да влизат само регистрирани потребители. Така е във форума "Сватба и семейство", подфорума със снимките е видим само за регистрирани.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!