0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mamche

Здравейте! В 6-я месец съм и с наближаването на датата на раждане изпитвам все повече страх и притеснения от това което ми предстои. Предполагам, че е нормално, но все пак пишете как да се справя с тях и изобщо дали ще успея. :!:
*
как да се справя със страхът от раждането
« Отговор #1 -: Април 10, 2006, 15:55:29 pm »
Разбира се,че ще го преодолееш.Ти дотук си го докарала,как мислиш,че ще пропуснеш финала.Сега бъди спокойна,бебето си знае работата и ще ти помогне много във важния момент.Наслади се на оставащите 3 месеца и после ще ни разказваш,колко леко е минало всичко.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Април 10, 2006, 16:01:45 pm »
Е как можа да го тупнеш тоя въпрос тук :evil: Главно този сайт е за проблемно забременяване , за съжаление тука се обсъждат теми от рода "Как да се справя със страхът от предстоящетот ин витро" и подобни , ако искаш да получиш отговор отиди в "Бъдещи и настоящи майки" или "БГ мама" тука едва ли някой ще може да ти отговори.
*
« Отговор #3 -: Април 10, 2006, 16:18:17 pm »
Страх от какво? Тук ни е страх да не би да не стигнем до раждане, а не от раждане  8O
Re: как да се справя със страхът от раждането
« Отговор #4 -: Април 10, 2006, 16:58:37 pm »
Цитат на: mamche
Здравейте! В 6-я месец съм и с наближаването на датата на раждане изпитвам все повече страх и притеснения от това което ми предстои. Предполагам, че е нормално, но все пак пишете как да се справя с тях и изобщо дали ще успея. :!:

Дали ще успееш или не - няма значение. Бебето трябва да излезне някой ден  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #5 -: Април 10, 2006, 17:22:30 pm »
Абе, писна ми от хора, които не зачитат чувствата на околните.
Госте, не е тук мястото за такъв въпрос.
От простотия ли го изцепваш или имаш садистични наклонности?
*
« Отговор #6 -: Април 11, 2006, 16:22:35 pm »
Объркала се е жената. Има и такива неориентирани, едва ли е искала да ни разсърди. Може пък за Зачатие да е чувала, а за бг мама да не е  :o
« Отговор #7 -: Април 11, 2006, 16:39:29 pm »
Цитат на: erika
Объркала се е жената. Има и такива неориентирани, едва ли е искала да ни разсърди. Може пък за Зачатие да е чувала, а за бг мама да не е  :o

Да, бе, да.
Ами, да прочете 1-2 теми, да влезе в час. Елементарно е.
Иначе е все едно да се включиш с мнение в чужд разговор, без да си чул за какво говорят. А и никът  й е малко нагъл за такъв въпрос.
« Отговор #8 -: Април 11, 2006, 16:40:34 pm »
е, може и да не се е объркала.....нали тук е подфорум Дългоочаквана бременност.....и е преценила че тук може да зададе въпроса си и да каже за страховете си..... :roll:  :roll:  :roll:
« Отговор #9 -: Април 11, 2006, 16:47:33 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
е, може и да не се е объркала.....нали тук е подфорум Дългоочаквана бременност.....и е преценила че тук може да зададе въпроса си и да каже за страховете си..... :roll:  :roll:  :roll:

Само дето има знак за равенство между  нашите надежди и нейните страхове.
Не казвам, че мен не ме е било страх от раждането,. Естествено е.
Но този страх, беше страх от физическата болка, а сега ме боли душата, че може никога да не я усетя.
А страх има във всеки момент. Ако се не лъжа, на Лали беше страхотната тема за  майчиния страх.
А, ако беше "дългоочаквана бременност" мож би нямаше да задава подобни въпроси.
Извинявам се, ако на някого изглеждам груба, но тук е мястото да срещеме разбиране, съчувствие и сходни страхове. А подобни въпроси слагат сол в раната, точно когато ти е най-болезнено. Мисля, че не е редно да толерираме такова отношение към нас.
« Отговор #10 -: Април 11, 2006, 17:22:42 pm »
Просто отбелязах, че е нормално да има страх от неизвестното.....във всеки етап от живота ни е нормално да има различни страхове....чела съм темата на Лали и в нея много добре се описва всичко. Нямам желание да изпадам в глупави спорове или в защита на някой си (макар че така се получава ), но нима ако един ден аз забременея....няма да мога да пусна подобна тема....защото тогава, нормално ще имам други страхове различни от тези сега :!:  :?:  :!:  Не си груба мила.Всеки си има мнение и го изказва   Но аз се замислих......ако един ден верно забременея и страховете ни не са вече толкова сходни колкото са сега.......това трябва ли да означава, че вече нямам място сред вас

« Отговор #11 -: Април 11, 2006, 17:30:14 pm »
Мила, BLACK_ROSE, :balk_21: .
Не съм искала да споря. Още по-малко с теб.
Просто отбелязах.
Пък дано скоро повече от нас да имат нови страхове :wink:
Сега, ако Jam или Manhatan  или cygnus или ти, (дай боже) пуснат такава тема, ще има доста по-различно звучене. Предполагам си съгласна? :biglove:
*
« Отговор #12 -: Април 11, 2006, 17:39:35 pm »
Изискваме от другите разбиране, но отказваме да им дадем нашето такова.
Alexandra
*

mamche

« Отговор #13 -: Април 11, 2006, 18:01:13 pm »
какво ви става!?!държите се като настървени кучета! не може ли човек да попита? този сайт не е само за проблемно забременяване. в него открих доста неща за и по време на бременноста, а не само как да се зачене. Още повече, че се намираме в тема "Дългоочаквана бремонност" където има и други подобни "скучни" въпроси като моя. Несмятам, че жените които забременяват трудно също не изпитват страхове. Аз не се страхувам от болката, а от това дали ще мине нормално раждането, дали ще се справя и дали бебето ще е живо и здраво. Предполагам, че всички вие също сте го изпитали или ви предстои.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Април 11, 2006, 18:22:42 pm »
бъдещо мамче, проблемът в твоя случай е, че въпросът ти наистина не е зададен на най-подходящото място.
защо?
ами защото основната част от жените, които пишат тук, все още не са изживели радостта от майчинството и просто няма как да те посъветват за преодоляване на твоя страх от раждането.
много по-подходящ за твоя въпрос форум е именно forum.bg-mamma.com и момичетата са ти го подсказали.
иначе да, в нашия сайт има информация не само за зачеването, но и за бременността, така е.
но в никакъв случай не бих определила поведението на тези, които са ти отговорили като "настървени кучета" - прекалено е грозно и силно.
знам, че у много жени без проблеми със забременяването витае мнението, че жените, които трудно зачеват, са злобни и целият свят им е крив. понеже познавам хората тук, ще те уверя, че това не е така. но пък ти си помисли малко, как ще се почувстваш, ако си сляпа, а някой почне да те пита как понасяш тая силна слънчева светлина, дето ти блещи в очите? тури ръка на сърцето и честно отговори...

желая ти леко и успешно раждане!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

beb_2006

« Отговор #15 -: Април 11, 2006, 19:17:34 pm »
Джами, много точно си го казала  :good_post:
Мамче, надявам се да разбираш добре това, което Джам, доста доброжелателно, ти е написала. А може би, ако ти стиска, и да се извиниш за "кучетата". Аз лично преди си мислех, че раждането е нещо много страшно, но не и откакто знам през какво минаваме ние (попрегледай темите за лапароскопии, цветни снимки и какви ли не други операции). Ще се радвам на всяко изживяване свързано с бременността и раждането, дори на болката от раждането - само да даде Господ да ми се случи това щастие.
Пожелавам ти леко раждане и едно прекрасно здраво бебче  :babyflips:
*
« Отговор #16 -: Април 11, 2006, 19:37:02 pm »
Аз не бих й препоръчвала да разглежда темите за  лапароскопии и операции. Защо да се разстройва и плаче? За да ни стане на нас добре? Да не забравяме, че е бременна! Нека не натриваме носове. За пореден път моля!
Alexandra
« Отговор #17 -: Април 12, 2006, 09:21:52 am »
Mamce, извадих от (http://forum.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=4c34eb140d7fccf4ce9238a05f7cd3ca&topic=37207.0)
долния  списък с теми. Наистина в bg-mamma.com има кой да ти отговори на въпросите. Има жени раждали по 1-2 пъти, има много, ама много бремении. Някои може да са и с твоя термин. Иди там, ако желаеш да научиш нещо.
Нашия сайт наистина е за забременяване, а не за бременност, въпреки, че има инфо и за бременност.

А

Аерофагия - киселините (статия)

Анемия и бременност (статия)

Амниоцентеза
Б

Билки и бременност

Болки в кръста – ранна бременност

Болки в таза  

Болки ниско долу в 9 месец

Бременност и алкохол

Бременност и килограми

Бременност и цигари -  Пушенето: Трябва ли да спрете по време на бременността? (статия)

Бременност и цигари

Бременност и цигари- Кажете ми нещо за пушенето по време на бременност
В

Вагиналният преглед

Ваксина против тетанус по време на бременност

Видеозон- колко пъти?

Витамини - Матерна

Витамини за бременни - препоръчителни дози

"Вълчият" глад
Г

Генетични болести и изследвания (полезни статии)

Гестационна седмица

Главоболие по време на бременност
Д

Дишане по време на раждане  

Домашни любимци - Какво да правим с домашните любимци, ако чакаме бебе? (статия)
Е

Епидурална анестезия (статия)

Епидурална аналгезия?

Епидурална анестезия и НЗОК

Епизиотомия -  отворена

ехограф
Ж
З

Запушалката и водите - как да разбера...???

Запек и хемороиди (статия)
И

Извънматочна бременност (статия)

Изтичане на водите?

Изтръпване и спазми (статия)
Й
К

Килограмите по време на бременност - интересно!

Кога бебето се обърна с главичката надолу?

Курсове за бъдещи родители - има ли полза?

Курсове за бременни (анкета) - Посещавахте ли курсове за бременни?
Л
М
Н

Нежелана бременност (статия)

Нередовен стомах по време на бременност

Ниско кръвно и бременност

Ниското кръвно по време на бременност

Нисък хемоглобин

Нисък хемоглобин при бременна
О

Обезболяване на раждането (статия)

Обезболяване на раждането - Естествено раждане или упойка (статия)

Обезболяване на раждането - Медицината срещу болката - Възможно ли е да се роди безболезнено? (статия)

Оплаквания по време на бременността (статия)

Отеклите крака - как се справяте?
П

Подготовка на гърдите за кърмене

Пола на бебо

Присъствие на таткото при раждане?

Пролапс на митрална клапа и раждане?

Прясното мляко в края на бременността

Пъпна херния и бременност

Пътуване на бременна в чужбина
Р
Резус фактор

Изследване за антитела

Да се оплача и да попитам!!!Моля помогнете дайте отговор и съвет!!!

кръвни групи

Бременност и резус фактор

Търся AntiD ваксина

Въпрос за кръвна крупа и резус фактор

Втора бременност с Rh-

Инжектиране след раждане при Rh -

Кръвна група

Споделете.....

?? РЕЗУС КОНФЛИКТ

ЗА ВСИЧКИ С Rh - Накараха ли ви да си купите Анти Д?

Питане??

Резус фактор

.::ВАЖНО! за АНТИ-Д ваксината!ВАЖНО::.

Инжектиране след раждане при Rh -

ПРОБЛЕМ С БЪЛГАРСКИТЕ АНТИ-D ИМУНОГЛОБУЛИНИ ??????

za rh-faktora

Do mamite s otricatelna kruvna grupa!

Кръвни групи-съвместимост

Раждането - как мина раждането?

Раждане - Страх от нормално раждане

Раждане без болка

Разтройство и бременност

Рентген през бременността
С

Секс и бременност (статия)

Секцио - Какво мислят за цезаровото сечение педиатрите? (статия)

Секциото

Секцио - въпроси за след секциото

Секцио - Диоптър и секцио

Секцио - какво трябва да знам

Следродилна депресия

Следродовата депресия?

Списък на необходимите неща

Спорт и бременност, съвместими ли са и до колко

Стрии - предпазване

Съвети и препоръки на НЗОК за нормално протичане на бременността (Програма Майчино Здравеопазване на НЗОК)
Т

Тапата
У
Ф

Фетална ехография???

Фолиевата киселина - "Медикаменти, подпомагащи развитието на бебето" (статия)

Фолиевата киселина - "Защо фолиевата киселина може да бъде два пъти по-важна за бременните жени?" (статия)
Фолиевата киселина
Х

Хранене на бременната жена - Основи на здравословното хранене по време на бременност (Част 1) (статия)

Хранене на бременната жена - Основи на здравословното хранене по време на бременност (Част 2) (статия)

Хранене на бременната жена - Кое е добро и кое - лошо? Рационално хранене на бременната жена. (статия)

Хранене на бременната жена - Рационалното хранене през време на бременността (статия)
Ц
Ч
Ш

Шофирането в напреднала бременност
Щ
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #18 -: Април 12, 2006, 10:22:49 am »
Мари, мила постарала съм се постингът ми да не е груб и даже да е доброжелателен. Но не мислиш ли, че е нормално да ни заболи като ни наричат "настървени кучета" ? :( Не - няма да ми стане по-добре, ако знам че момичето се е разплакало като е разбрало за нашата болка и не искам да и натривам носа. А и се съмнявам, че ще се засили да чете или че ще разчувства особено - просто защото НА НЕЯ не и се е случило и това не я интересува! И не пожелавам на никоя жена в т.ч. и на нея, да се сблъсква с проблема трудно забременяване.
Омръзна ми да се караме помежду си заради нетактични въпроси, които оголват живи рани. Не може вечно да се стараем да не обидим някоя бременна жена, защото тя не трябвало да се разстройва - а нас може разстройват с такива въпросчета и да ни обиждат, нали? Защото не сме бременни и не трябва да ни предпазват от болката?  :cry:

« Отговор #19 -: Април 12, 2006, 11:09:16 am »
Стига бе хора....ПРЕСТАНЕТЕ! Да ви кажа честно този сайт много ми помага, но понякога и много ме натоварва....Това все пак е ДЪЛГООЧАКВАНА БРЕМЕННОСТ.Какво искате да се пита тук...Махнете я тогава тази тема да няма бременни тук така или иначе се дразните от такива.А от друга старана не става нали защото никога не сте се обръщали към някоя от нас по този начин която е успяла да забременее.
Лично аз мисля че точно вие можете да дадете подкрепа на някой който го е страх и да му вдъхнете вяра,че това което се случва с бременноста е най хубавото нещо което може да ти се случи и няма място за стах.А аз както не мога да забременея така и си мисля че като дойде бебе (дай Боже всеки му)ще умра от страх....Е, страх ме е от сега а като дойде незнам.....
bebe_2006 теб те познавам и немога да повярвам че реагираш по този начин.Ти не си такъв човек.И на мен ми омръзна да чета караници, но никой НИКОЙ не е виновен че ние имаме проблем а други нямат...Карайте се с Господ ако можете защото там е истината за всичко, а аз ще се помоля както за мен така и за всички вас.