Моята история много от момичета я знаят.... За тези които не - нека проверят в търсачката, че нямам сили да разказвам наново. Ето линк, към тема, която пуснах в АРТ -
http://www.zachatie.org/forum/index.php?PHPSESSID=d71e630ce1fe389809a01b63518c1785&topic=8007.0В САЩ има 6 щата, в които инвитрото е частично покрито от здравната застраховка. И дори тогава, когато е "покрито" голяма част от процедурите се плащат от "частното лице". Е Флорида не е един от тези щати.
За да съм полезна ще наблегна на процедури, цени и свързаните с тях неща.
Тук има програма Shared risk(по която слава Богу бяхме одобрени ние), при която, ако бъдеш одобрен плащаш 17 000 долара. В това влизат три опита със стимулация и до 6 опита със замръзени. Цената на един опит, без да си одобрен по тази програма е около 10 000 долара. В тази сума не са включени лекарствата. Разбирайте, одобрени или не - хормоните си ги плащаш. При опита със стимулиране лекарствата ми струваха около 3 000$, про опита със замръзените - около $500. Това е само ориентировъчно. Знаете, че всеки организъм си е различен и лекарите предписват дози съобразно това.
Хубавото на тази програма е, че ако никой от опитите не завърши с живо родено дете се връщат 70% от внесената първоначална сума.
Има обаче куп условия, които трябва да бъдат спазени за да бъдете одобрени , естествено!!
Наред с това да нямате генетични заболявания, СПИН, херпес...... жената да не е на повече от 38 год....
Ако жената е на повече от 38 години, може да бъде одобрена за тази програма само и единствено ако използва донорски яйцеклетки (заплащането, на които не е покрито от програмата).
Упойката, която се поставя при ваденето на яйцеклетките не е покрита от програмата - $450, ако се наложи ИКСИ - не е покрито от програмата - $3500.
Това е в общи линии. Ако някой има въпроси - МОЛЯ.
С радост ще отговоря стига да съм полезна на някой.
Успех и много късмет на всички момичета.