Каквото и да си говорим, ако човек не намери сам мотива пред себе си няма никога да спер да пуши. Майките, които пушат докато износват бебета си също не са мотивирани,колкото и абсурдно да се струва това, да не си мотивиран да пазиш здравето на собственото си дете, защото после ще продължат да пушат и у дома и в колата и т.н., което е на практика същото, детето е пасивен пушач и в утробата и извън нея.
Живея в държава, в която пушенето на обществени места е забранено, не бях седала в задимено заведение докато не се прибрах в България за отпуската. Пушене в кола с дете също е забранено.
Аз също съм бивш пушач (~10 години стаж), отказах цигарите когато осъзнах колко съм слаба и как не мога да контролирам сама себе, когато видях, че съм ЗАВИСИМА. Преди това си казвах какво толкова, мога да спра когато поискам и така години наред ... Спрях ги от раз и от 2 години не съм запалвала. Беше моментно прозрение, което наистина докосна разума и душата ... Моя мотив беше да докажа на себе си, че съм по-силна от себе си, не смятам, че съм успяла, процеса на доказване ще е доживотен.