Привет!
Да се изкажа и аз за гадните цигари!
Започнах ги, когато бях на 12. Раничко ще кажете, но при мен стана някак естествено - бях вече голяма, завършила 8-ми клас, всички около мен пушеха... От тогава, в продължение на 16 години бях ги спирала с изключение на веднъж за няколко месеца. Винаги съм пушила силни цигари и по кутия-две на ден, понякога и повече. Когато тръгнахме да правим ин витро, лекарката ми каза, че понеже съм млада и се очаква да имам повече фоликули, мога да стана донор на яйцеклетки срещу пари /тъй като за нас това беше основен проблем/. За целта трябвало да съм непушач от поне 1 месец. Точно след 3 дни ги спрях, от понеделник, като начало на седмицата, 30.10.2006 г.
Всеки, който иска да откаже цигарите нека да следва тези правила:
1. Трябва да сте с ясното съзнание, че първите 3-5 дни мнооого ще ви се пуши, но не трябва да палите!
2. По-лесно ще ви е ако около вас не се пуши /най-вече в къщи/! Гадно е, но и партньорът ви ще трябва да ги спре, а не просто да излиза на терасата!
3. Вечер яжте шоколад!
4. Наблюдавайте се внимателно в първите 10-тина дни, след като вече не пушите! С удоволствие ще установите колко свеж е въздуха в стаята, как снощните ви дрехи все още ухаят на парфюма ви, как дъхът ви и този на партньора ви не ви отблъсква... Това ще ви даде сили и ще се събуждате щастливи!
5. Открийте нещо, което да намира работа на ръцете и устата ви! Аз лично опитах доста близалки, слънчоглед и дъвки. Добре ще е да не е много дебелеещо!
6. Пийте много течности!
7. Ако много ви се прииска цигара - запалете, а след това си измийте зъбите, защото ще ви е гадно!
8. Никой не е казал, че като спирате цигарите трябва да спрете и алкохола!
Чаша-две вино или бира, защо не?
9. С парите, които харчите ежемесечно за цигари направете нещо, което винаги сте искали да направите, но все не ви е оставало време! Купете си нещо секси, поръчайте си танцувални обувки и се запишете на салса, скочете с парашут ...
10. Не забравяйте всеки ден да си напомняте, че цигарите могат да попречат на опитите ви за забременяване, както и на вашето здраве! Ако трябва, напишете това на много листчета и ги разлепете наоколо.
Звучи шеговито, но аз лично така си настройвах психиката и успях!
За всяко нещо си има време, което само трябва да управлявате внимателно