Да ви кажа моя опит какъв е - цигарите се спират или от раз или въобще не се спират. Преди 5 години когато реших да ги спра около година се залъгвах че почти съм ги спряла , а всъщност пуших по по-малко и така до момента когато казах че повече няма да запаля и успях. Вече 4 години не пуша
Така, че успех момичета и се снабдете с много воля и търпение, а вие със сигурност ги имате
Не мога да се съглася с това. Има хора с тежка физическа зависимост, която се преодолява доста трудно. Аз съм от тези хора. Възможно е и ти да си от тях, а може и да не си. Но намалявайки цигарите, ти си намалила дневната "доза" никотин и после, спирайки, на организма му е било много по-леко, защото дозата, от която е бил зависим, е много по-малка.
За пример мога да ти дам първото ми спиране на цигарите, преди 6 години. Абстиненцията продължи 4 седмици и беше ужасна в пълния смисъл на думата. От тогава започнах систематично да минавам на все по-леки и по-леки цигари. При второто спиране ползвах Табекс, който много ми помогна. Третото спиране всъщност не е спиране, защото спрях само за 7 дни, после продължих с 5-6 цигари дневно, които нарастнаха до 10-12. И четвъртото спиране ми беше леко (без Табекс, но с мъжа ми до мен!), без тежки абстинентни прояви. Но вече пушех 12 цигари, а не 30, а и най-важното е, че мъжа ми ги спря заедно с мен.
Та, цигари се спират и от раз, и постепенно. Ти си пример за второто