0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Възможно ли е да няма шанс за инвитро?
« Отговор #20 -: Април 10, 2006, 16:15:28 pm »
Цитат на: panda
Цитат на: Rommi
Ако яйчниците не реагират на стимулация, може да се пробва инсе с донорска яйцеклетка.

Роми, какво искаш да кажеш???

Мацки.... мнооооооооооого съм разсеяна...
щото бързам и ето, написала съм глупост в бързината.

Разбира се че имам предвид следното:

Ако яйчниците не реагират на стимулация, може да се пробва инвитро/икси  с донорска яйцеклетка

Моля да ме извините  :oops:  :oops:  :oops:  че всях такъв безпорядък в мислите ви.
Стефи, мерси мила :D

Василенооу :lol:
Само смей да ме изгониш от тук.....
Хи хи - приемам ама само ако теста ми е двулентов..... :D  :D  :D, ама аз и тогава ще си пиша.... само дето не гарантирам колко още глупости мога да напиша от разсеяност и бременелска деменция :lol:  :lol:  :lol:
Ама ще попочакам доста още....
 :kiss:
Аре, целувки на всички.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #21 -: Април 10, 2006, 16:20:00 pm »
така е с половин дума те разбирам аз тебе :wink:
Те са млади още, ще се научат :lol:  :lol:
цунки
« Отговор #22 -: Април 10, 2006, 16:28:17 pm »
Цитат на: Rommi
...Василенооу :lol:
Само смей да ме изгониш от тук.....
Хи хи - приемам ама само ако теста ми е двулентов..... :D  :D  :D, ама аз и тогава ще си пиша.... само дето не гарантирам колко още глупости мога да напиша от разсеяност и бременелска деменция :lol:  :lol:  :lol:
Ама ще попочакам доста още....
 :kiss:
Аре, целувки на всички.

Аре пожелавам ти, какво ми пожелаваше на мен за моята разсеяност /ти ли ми го пожела  :roll: абе както и да е/ Аре, крайно време е да си платиш за грешките :twisted: с двулентов
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #23 -: Април 10, 2006, 16:29:54 pm »
Цитат на: StefiZ

цунки

Брагодаря за доверието!  :balk_21:
*
« Отговор #24 -: Април 10, 2006, 16:30:47 pm »
цунки

Абе едва ли сме толкоз млади  :wink:  но пък аз не можах да я разбера с половин дума  :lol:   Пък и нали човек цял живот се учи  :bighug:
*
« Отговор #25 -: Април 10, 2006, 16:32:34 pm »
цунки

Обаче.....
взех та се размислих серозно върху глупоста дето казах....
Добре де...
А дали един ден това няма в действителност да стане възможно да се случи.
Например медицината напредва до там... че се донорската яйцеклетка с нещо като пункцията се "поставя" в тръбтата..., прави се инсето... и срещата  :eggsperm: се осъществява в тръбата. (говоря за случаи когато има тръби).... и така.... оплоденото яйце изминава своя естествен път до матката и имплатацията.
Нали няма нищо по-хубаво от това дето природата го е измислила....
Колкото по-естесвено, толкова по-добре....
?!? Дали не сътворих още по-голяма глупост от предишната...

П.п. не ми обръщайте внимание... нещо мисълта ми лети тия дни в съвсем други посоки...
Ех, мечти...
Такова пърхащо пролетно настроение ме е обзело... че не е истина просто..... :D  

*
« Отговор #26 -: Април 10, 2006, 16:38:54 pm »
Роми, радвай се на пролетното си настроение!  :balk_21:
*
« Отговор #27 -: Април 10, 2006, 16:48:10 pm »
Миси, Стефи ме разбра с 1/2 дума, щото сме се виждали, знаем се, говорили сме си по толкоз теми, и знае че правя разлика между инсе и икси ... и се е сетила че съм бляла нейде докато съм писала... :wink:

А, иначе за възрастта....
Ами ние всички сме млади, бре.....
 :balk_95: Къде тук видяхте стари...

Хайде, и дано другата пролет да сме в парковете
Така preggo
или  в комбинация с това превозно средство   :babbycarrage:

*
« Отговор #28 -: Април 10, 2006, 17:25:51 pm »
Роми от твоята уста в божийте уши мила  :balk_21:
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #29 -: Април 10, 2006, 17:45:27 pm »
Момичета, като чета това тук и започвам да се шашкам още повече. Аз също имам само един яйчник и една тръба, която е непроходима. Левия ми яйчник е махнат при операция на киста. Миналата година правих  лапароскопия, при която са отстранени множество страствания, и е уставено че тръбата е непроходима.
Ходила съм при много доктори. Димитров, ако е същия (от клиника Димитрови), ми каза, че с инвитро ще стане. Д-р Стаменов каза, че процента успеваемост, според него,  е доста висок. Според д-р Йорданов – също. Подадох документи за инвитро през ЗК и чакам одобрение.
Според мен нека момичето се консултира и с друг лекар.
« Отговор #30 -: Април 10, 2006, 18:06:18 pm »
Цитат на: Blue
Освен това имам много сраствания в следствие операциите и пункцията е неоправдано рискована за мен с оглед съмнителният резултат.(

Блу, а защо, какъв е рискът? Има ли връзка пункцията с някакви евентуални сраствания :roll:

Желая ти успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #31 -: Април 19, 2006, 00:36:20 am »
Ами не разбрах точно,но докторът каза че имам много сраствания и много преплетени кръвоносни съдове /каквото и да означава това/ и просто било много рисковано да се направи пункция защото иглата едва ли ще стигне до яйчника без да засегне някой от тях и да стане беля.Да ти кажа не разбрах много добре всичко но и други лекари са ми намеквали че в корема ми е много сложно с тези сраствания.А един доктор се изказа така-Ами откоровено да ти кажа моето момиче в корема ти е направо Батак. :lol:  Та така .Напоследък почнах пак да се разколебавам за инвитрото понеже едва ли ще си намеря донор а пък се оказа че и касата вече е спряла да приема документи. :cry: Толкова много искам да имам детенце а времето ми изтича,изтича... Бяхме подали и документи за осиновяване но те важът 2 години а те изтекоха и сега пак ще ги подаваме на ново Абе направо вече съм отчаяна и незнам ще доживея ли някога и аз да имам дете .
*
« Отговор #32 -: Април 19, 2006, 09:32:32 am »
Миличка, защо не направиш първо едно лапаро за да се изчистят тези сраствания след като толкова много ги притесняват  :roll:  и след това яйчникът ти ще е напълно достъпен за пункция и така няма да се налага да търсиш донор.
Разбрах от достоверен източник, че касата отново ще започне прием на документи в началото на септември - сега комисията се била събрала да да обмисля вариант с по-евтене лекарства за да могат повече жени да участват
Успех Blue
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #33 -: Април 19, 2006, 10:19:18 am »
Цитат на: Blue
Ами не разбрах точно,но докторът каза че имам много сраствания и много преплетени кръвоносни съдове /каквото и да означава това/ и просто било много рисковано да се направи пункция защото иглата едва ли ще стигне до яйчника без да засегне някой от тях и да стане беля.Да ти кажа не разбрах много добре всичко но и други лекари са ми намеквали че в корема ми е много сложно с тези сраствания.

Блу сигурно имат в предвид опасността от кръвоизлив в корема ако засегнат кръвоносни съдове. Но това както е писала Миси може би е поправимо с едно лапаро (срастванията имам в предвид). И не се отчайвай. Макар всеки от пишещите тук да има такива моменти пак се изправяме и продължаваме борбата. Лека полека нещата едно по едно ще се оправят. Успех мила!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
към Blue
« Отговор #34 -: Април 19, 2006, 19:54:56 pm »
Здравей те
Случайно да не са ви казали тези думи в Майчин Дом
защото и аз ги чух същите там
Имам много сраствания които не са премахнати защотото лапа
роскопията е била само диагностична.
Имам 2 запушени тръби тазова болест и много сраствания
Дали някой ше се съгласи да ми направи инвитро.
От 1 месец започвам да се двийа в този омагьосън
кръг .Ако някой има мненние по въпроса ми приемам всичко
А той е :Къде да отида в коя клиника и дали е добре да
направя пластика.
*
« Отговор #35 -: Април 19, 2006, 20:08:38 pm »
Blue,колкото до това,че яйчника ти е трудно достъпен поради многото кръвоносни съдове наоколо -не се стряскаи.Има узи апарати с доплер ,благодарение на който може да се направи успешно пункция без да се засегне кр.носен съд.Горе главата и успех.
*
« Отговор #36 -: Април 19, 2006, 20:39:47 pm »
Абе той моя яйчник че е трудно достъпен това е едно на ръка ,но има и друго,което е по важно в случая а то е,че яйчника ми не е цял а само част от него която са ми оставили при последната операция за да не го махнат съвсем.Спасили са колкото могат за което съм му много благодарна на моя си доктор защото някои от колегите му са били на мнение ,че трябва да се отстрани съвсем. Та това парченце яйчник продължи да си образува кисти  и след операцията .Имах също така и ендометриоза и се лекувах със золадекс а кистите с разни хормонални лекарства и т.н.Доктора който щеше да ми прави инвитро каза ,че от един цял здрав яйчник след пункция може да се извадят около 20 яйцеклетки от които да речем половината може да се окажат негодни -значи остават 10 на които да се разчита .После като се оплодят може пак нещо да се сговни и да останат само няколко ембриона за трансфер а от моя яйчник щели да излязат най много 2-3 яйцеклетки ако успее да стигне до него да ги извади но те едвали щели да бъдат годни за оплождане тъй,че затова според него не си заслужава риска
*

Anonymous

« Отговор #37 -: Май 27, 2006, 11:08:00 am »
Да споделя нещо от личен опит. В същата ситуация съм: с един яйчник и с изрязани тръби. Имам два опита ин витро. Първият път чртез стимулация се получиха 6 яйцеклетки, 3 от които се оплодиха. Втория път - 8 яйцеклетки, 4 от които се оплодиха. За съжаление не се хванаха след трансфера, но това вече едва ли има нещо общо с яйчника. Така че според мен това за минималните шансове са глупости. По-важно е как ще реагира на стимулацията единственият яйчник на приятелката ти, а не това, че е само един.
Re: Възможно ли е да няма шанс за инвитро?
« Отговор #38 -: Април 06, 2012, 13:04:28 pm »
Здравейте,
днес бях в клиниката, за да ми махнат конците след лапарото. Та положението е следното: Имам вродена агенезия /липса/ на десен яйчник и тръба :balk_145:. А в ляво - част от червото и  множество сраствания са покрили част от яйчника и тръбата. Тръбата естествено е запушена и не успяха да я отпушат. Освен това съм и с наднормено тегло, след прием на лекарства. Сега ми предлагат да поотслабна малко :balk_186: :balk_185:, защото не могат да стигнат до яйчника за евентуална пункция. И към момента според док. не можем да направим и Ин Витро. Другия вариант е да ми направят операция за да ми понаместят органите. Извинявам се за дългия пост. Ще се радвам, ако пишат жени забременели и с един яйчник. Защото нещо съвсем се отчаях :balk_145:
*
Re: Възможно ли е да няма шанс за инвитро?
« Отговор #39 -: Април 06, 2012, 14:59:31 pm »
Малко по-нагоре в темата е писала Misi, в момента тя и мъжът и се радват на своя малък син Георги.

Отиди при още един специалист и питай за мнение.Предстои Ден на Репродуктивно Здраве, там ще има безплатни консултации с лекари.Може да вземеш епикризата и да питаш който искаш от лекарите след предварително записване.

Успех.