0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Здравейте!
Прочетох някои неща из форума и ми направи впечетление,че тук има доста информирани хора.Искам да ви задам един въпрос от името на моя добра приятелка.Ще ви бъдем безкрайно благодарни за отговорите.
При нея се получи следното:
След една операция й отрязаха и двете тръби.Никога не е забременявала.Със съпругът й кандидатстваха за инвитро чрез здравната каса и ги одобриха.Когато отидоха на консултация в София,след прегледа доктора й казал,че единия яйчник й е почти напърно изрязан и шансът за зачеване инвитро е 2-3%,а при "нормална" жена бил 20-30%,така че нямало смисъл да опитват.Тя е много отчаяна и не знае да търси ли консултация с друг специалист или не.Моля ви споделете какво мислите по въпроса.
Благодаря на всички за отделеното време!
*
Възможно ли е да няма шанс за инвитро?
« Отговор #1 -: Април 08, 2006, 11:47:25 am »
Нещо не разбрах твоята приятелка само с един яйчник ли е?Дори и да е само 1 пак има шансове.Ако е безнадежден случай защо ще я одобряват от  НЗОК ?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Април 08, 2006, 11:48:19 am »
А другият яйчник?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Април 08, 2006, 13:18:04 pm »
Да кажа и аз нещо по въпроса.
Някога на майка ми са й казали, че е възможно никога да няма деца, защото е имала жестоки проблеми с яйчници и тръби.Просто е било ужас, но ЕТО МЕ МЕН! :D
Днес с мойта д-рка си говорихме за една нейна пациентка случая е следния:
Жената е на 42 години от две години ходи тайно от мъжа си при д-рката Имала е предишен брак от който нямат деца, следва развод  мъжа с който се развели се жени и има деца.Тя се омъжва повторно-мъжа с който е в момента е разведен с едно дете.Тя има два неуспешни инвитро опита и е напълно съкрушена...значи в нея е причината......Настоящият съпруг е с перфектна спермограма и въобще е супер фертилен.Забранява й да ходи повече по лекари за да не се травмира, но тя тайно ходи.И сега ВНИМАНИЕ!!!!!!
Бременност /тя направо не може да повярва, защото си е по нормалния начин/ Прегледи,прегледи и ДА!Има бременност! Сега е най-щастливата! Има си живо и здраво МОМЧЕНЦЕ! Да й е живо и здраво!И всички в семейството /и нейните родители/ Са на върха на щастието. ТА БОЖА РАБОТА МАЙ :D
НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ.АКО ГОСПОД Е РЕШИЛ...НАДЕЖДАТА ПОСЛЕДНА УМИРА.нЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧАЙВА ЧОВЕК.СТАВАТ И ЧУДЕСА! Пожелавам УСПЕХ!
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Април 08, 2006, 17:55:09 pm »
Другият яйчник е здрав и цял.Предполагам,че от НЗОК са ги одобрили,защото когато кандидатстваха,тя не знаеше,че единият яйчник й е изрязан почти изцяло.Това й го е казл доктора в София.Тук след операцията са й казали само за тръбите.
А дали някой от вас може да ни препоръча добър доктор,който се занимава с тези проблеми.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Април 08, 2006, 18:30:08 pm »
Виж сега, лекарят просто се застрахова като и казва, че шансовете са и намалени в сравнение с тези жени с два цели яйчници.
Но шансове има. Така че да опита. При кой лекар ходи?
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Април 08, 2006, 20:23:17 pm »
Цитат на: Lali
Виж сега, лекарят просто се застрахова като и казва, че шансовете са и намалени в сравнение с тези жени с два цели яйчници.
Но шансове има. Така че да опита. При кой лекар ходи?

Димитров.Проблема е,че той направо я е отказал.Казал й е,че единственият вариант да си имат дете е да си осиновят.Ако настоявала за инвитро,само щял да я натъпче с хормони и нищо да не стане накрая.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Април 08, 2006, 20:28:20 pm »
Е, предполагам, че има още нещо, което незнаем.
*

Anonymous

« Отговор #8 -: Април 08, 2006, 20:51:38 pm »
Цитат на: Lali
Е, предполагам, че има още нещо, което незнаем.

В какъв смисъл :ask: ?Не се сещам да съм пропуснала нещо.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Април 08, 2006, 20:53:04 pm »
Ами може целият яйчник да е увреден непоправимо. Или нещо друго. Незнам. Само предполагам.
*
« Отговор #10 -: Април 10, 2006, 03:13:22 am »
Здравейте  Моят проблем е същият При операция са ми извадени двете тръби и единият яйчник Ходила съм при различни доктори  и те ми казваха почти едно исъщо -Ами вашето положение е доста сложно ,но все пак опитайте винаги има надежда Един единствен лекар обаче ми каза истината в прав текст и тя беше че шансовете са нищожно малки  защото яйчникът който ми е останал едвали ще произведе повече от 2-3 яйцеклетки и те едва ли ще са годни Освен това имам много сраствания в следствие операциите и пункцията е неоправдано рискована за мен с оглед съмнителният резултат.Последната надежда която ми остави този доктор е че може да се пробва инвитро само и единствено с донорска яйцеклетка.Така че Гост  ако твоята приятелка има същия проблем можеби това е и нейната последна надежда.Моят най-голям проблем е откъде да си намеря донор. :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Април 10, 2006, 12:57:27 pm »
моите съвети са следните:

1. да посети още поне един специалист по инвитро за второ мнение.
2. да се опита поне едно инвитро - прогнозите и статистиките са си само прогнози и статистики! никой не може да каже ТОЧНО ТАЗИ ЖЕНА как ще реагира на стимулацията. щом има 1 здрав яйчник, всичко е възможно! не би трябвало да се отказва само на база на прогнози на лекари, без реална проверка на нещата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Април 10, 2006, 14:34:42 pm »
Това което и аз ще кажа е в подкрепа на мненията на Блу и Джам.

Ако човек не пробва, няма начин как да разбере дали другия яйчник реагира на стимулация.
Знам за забременявания и с 1тръба и 1/2 яйчник.(ако не беше и 1/4)
Това че някой казва че шансовете са по-малки, да така е... но това не значи че са никакви.
И медицината не е математика та да се каже кое точно как ще се случи.

Цитат
Димитров.Проблема е,че той направо я е отказал.Казал й е,че единственият вариант да си имат дете е да си осиновят.Ако настоявала за инвитро,само щял да я натъпче с хормони и нищо да не стане накрая.

Такова мнение от изказано от лекар ми се струва доста странно.
При така разказания случай, осиновяването не смятам че е единствения вариант.....
ОСвен да има още нещо дето не знаем, както казва ЛАли.

Ако яйчниците не реагират на стимулация, може да се пробва инсе с донорска яйцеклетка.

Успокой приятелката си - шансове има.
Просто трябва да потърси добър лекар.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #13 -: Април 10, 2006, 14:58:44 pm »
Цитат на: Rommi
Ако яйчниците не реагират на стимулация, може да се пробва инсе с донорска яйцеклетка.

Роми, какво искаш да кажеш???
*

Anonymous

« Отговор #14 -: Април 10, 2006, 15:03:46 pm »
Момичета,благодаря ви за окуражителните думи.Току що й се обадих и й прочетох вашите отговори.Мисля,че в нея пак блесна искра надежда и реши да направи още една консултация,но с друг лекар.Искренно се надявам да има шанс за нея и скоро да се радва на едно сладко бебче.Това го пожелавам от сърце и на всяка една от вас!!!
*
« Отговор #15 -: Април 10, 2006, 15:04:27 pm »

Седя тук и се блещя  8O  но този фокус как става или аз изпускам нещо :roll:
*
« Отговор #16 -: Април 10, 2006, 15:12:31 pm »
Аз също бих посъветвала твоята приятелка първо да направи консултация със друг лекар, който се занимава с АРТ. Също така да направи Инхибин Б и ФСХ на 3-ти ден от цикъла за да се види какъв е яйчниковият резерв и едва тогава би могло да се правят такива генерални заключения. Не прави чест на въпросният лекар така да я изхвърля в графата на неуспехите
Пожелавам от сърце успех на твоята приятелка в борбата
*
« Отговор #17 -: Април 10, 2006, 15:16:23 pm »
Сигурно е искала да напише икси, успокойте се :lol:  :lol:
« Отговор #18 -: Април 10, 2006, 15:23:47 pm »
Цитат на: panda

Роми, какво искаш да кажеш???

Предполагам, че е сикла да каже инвитро. Много ме съмнява Роми да не прави разлика между инсе и инвитро  :wink:, ако не прави ще я изгоним публично, за к`во чете тук тогава  :P
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #19 -: Април 10, 2006, 15:23:52 pm »
Цитат на: StefiZ
Сигурно е искала да напише икси, успокойте се :lol:  :lol:

Ей за това пък не се сетих  :wink:   :balk_21:
В крайна сметка това също е вариант