0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Кръвните групи
« Отговор #40 -: Април 18, 2006, 13:42:14 pm »
naha, да аз непременно ще го направя (ще предоставя инфо), но това ще е само за инфо разбира се, защото преди да се постави ампулата се консултира с лекар, може да има алергии......
А всъщност незнам дали е позволено да се слага така информация, но модераторите ако кажат, че не  е коректно, поне ще мога като прочета това онова да казвам на момичетата обща информация.  :balk_172:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Кръвните групи
« Отговор #41 -: Април 18, 2006, 17:47:49 pm »
:D Ми то аз не вярвам някои от тука пресъстващите да не го знае това за консултациите с лекаря.Разбира се че тук само се казва дадена информация и на никой не се натрапва тя. :wink: модераторите също ще изкажат своето мнение по въпроса но ще е хубаво наистина поне ти да знаеш за какво става дума че  да можем да си питаме :) темата е интересна защото сигорна съм много двоики са в това положение с резусите.също ще се радвам ако ни държиш в течение и стебе какво става :) по някакви спонеи карам сега защото не четох преди да пиша но мисля че 28 дена ли бяха( ако бъркам ме поправи ) са множко знам че се поставя до 72 часа максимум.и ти се консултираи :wink: .
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Кръвните групи
« Отговор #42 -: Април 18, 2006, 17:55:10 pm »
naha аз също знам, т.е. казаха ми лекари, че до 72 след абразиото, но тъй като ни бяха объркали кръвните групи и докато разберем се забавихме и шефа на клиниката, където направиха грешката се постресна и проучи въпроса - имало възможност и до 28 ден след абр. според д-р Карагьозова и аз реших да сложа ампулата все пак, за да не се обвинявам по-късно, че не съм опитала всичко. Аз ще пиша, ако забременея пак, за да кажа как са нещата след тези патила :)
*
Кръвните групи
« Отговор #43 -: Април 19, 2006, 10:58:08 am »
Момичета имам следният въпрос - нулева група съм резус фактор отрицателен,съпругът ми с положителен!Досега съм се успокоявала,че нямам аборт и операция,съответно съм нямала нужда от Д-гамаглобулин/така ли бе правилно/,но като се замислих преди две години ми оперираха мъдрец,беше много тежка процедура,защото след това 2 месеца не зарастваше мястото!Та въпроса ми е дали тогава не съм образувала антигени,и как мога да проверя това!Чувала съм тук във форумчето ,че е много страшно ако не се бие веднага Д-гамаглобулин...и съвсем се обърках... :cry:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Кръвните групи
« Отговор #44 -: Април 19, 2006, 11:00:47 am »
Инди проверява се с изследвания за нивото на тези антигени в кръвта и организма. Не мисля че ще има някакъв проблем, но ако това ще те успокои направи си изследванията.  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Кръвните групи
« Отговор #45 -: Април 19, 2006, 11:30:36 am »
Да ще си направя Старлетче!!!Благодаря! :bighug:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кръвните групи
« Отговор #46 -: Април 19, 2006, 11:34:31 am »
Indi, само от бременност, амниоцентеза и кръвопреливане на кръв с положителен резус фактор можеш да развиеш антитела!
ваденето на мъдрец, колкото и да е било тежко, не може да направи това.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Кръвните групи
« Отговор #47 -: Април 19, 2006, 11:40:48 am »
Indi,

доколкото ми е известно проблема се появява при първа бременност, независимо дали завършва с аборт или раждане. Анти Д гамаглоболин се поставя и при амниоцентеза. Трябва да има конфликт между резус факторите. Такъв е възможно да се появи когато има бременост и бащата е с положителен резус фактор тъй като е възможно и бебето да е с положителен резус фактор. При операцията на зъба в организма ти не попада кръв с положителен резус фактор, така че не би трябвало да има проблем.

*
Кръвните групи
« Отговор #48 -: Април 19, 2006, 11:41:54 am »
Оооо Джам толкова ме зарадва!Благодаря ви много!Наистина се успокоих,но нали не става бебето и какво ли не си мисли човек! :(
Много сте мили веднага ми отговорихте :lol:
*
Кръвните групи
« Отговор #49 -: Април 19, 2006, 11:42:57 am »
Опа, докато писах Jam ме е изпреварила, но важното е, че с нея сме на едно мненние, така че дано да нямаш проблеми и за в бъдеще.

*
Кръвните групи
« Отговор #50 -: Април 19, 2006, 11:54:10 am »
Благодаря и на теб Габи!Като малка такива страхотии съм слушала за жени с - резус фактор,че меко казано бе шок за мен,когато си получих резултатите!Никакви изследвания няма да правя!Усмихнат ден на всички! :rainbow:  :flower:  :butterfly:
*

gostenin

Кръвните групи
« Отговор #51 -: Април 19, 2006, 13:55:56 pm »
Момичета, а каква е опасността при такъв случай.Първа бременност-мисед в 9г.с.Тогава не се знае,че резус фактора при майката е отрицателен.Не е сложена инжекция съответно.След време-второ забременяване и по-късно се разбира за разликата в кръвните групи и резус фактора?Как се процедира от тук нататък?
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Кръвните групи
« Отговор #52 -: Април 19, 2006, 14:06:20 pm »
Ми според мене трябва постоянен лекарски контрол мисля че това не е шега работа и как така не са остановили резуса при първата бременност?какви са тез лекари бе хора?според мене това е едно от първите неща които по принцип трябва да се види и не разбирам как може в един съвременен свят да има хора които не се интересуват от това коя кръвна група са и какъв е резуса.извинете ако звучи грубо но просто недоумявам :roll:  :evil:
*
Кръвните групи
« Отговор #53 -: Април 19, 2006, 15:15:06 pm »
Цитат на: naha

...и как така не са остановили резуса при първата бременност?какви са тез лекари бе хора?според мене това е едно от първите неща които по принцип трябва да се види и не разбирам как може в един съвременен свят да има хора които не се интересуват от това коя кръвна група са и какъв е резуса.извинете ако звучи грубо но просто недоумявам :roll:  :evil:

това че не са изследвали резус-фактора при първа бременност... някак си ...макар и трудно...но мога да го разбера. Просто не са си направили труда да го изследват.
НО
това дето Нина пише... че са ОБЪРКАЛИ резус-фактора на мъжа й... и са го изкарали отрицателен, а той е бил положителен...
Е, това вече не мога да си го обясня....Това какво е...
 :twisted:  :twisted:  :twisted:
Ами ако така го объркат на някой при животоспасяваща операция и му прелеят кръв с обратен резус-фактор.......
това вече си е направо престъпна немърливост....
Ето, при Нина се е стигнало до там че не са успели да сложат Д-глоболина в 72 часовия срок.
Тия нерви и проблеми дето сега тя си е създала... тия от лабораторията дали поне мааааааа-лко си дават сметка какво са причинили?!?
За всяко нещо човек трябва все да си отвяря очите на 16.
И да търси поне по 2 или 3 мнения за да е сигурен, че няма да стане грешка.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Кръвните групи
« Отговор #54 -: Април 19, 2006, 16:01:47 pm »
Цитат на: Starlet
Инди проверява се с изследвания за нивото на тези антигени в кръвта и организма. Не мисля че ще има някакъв проблем, но ако това ще те успокои направи си изследванията.  :D

Starlet, какво точно изследване се прави, можеш ли да ми кажеш как точно се казва.
Имала съм и извънматочна и сп.аборт - никой не ми е споменал дори за Анти Д. С (-) резус фактор съм, а съпруга - с (+)
Кръвните групи
« Отговор #55 -: Април 19, 2006, 17:35:45 pm »
И аз като Gostenin и Tonita, научих късно за значението на резус фактора... Имам 2 миседа и чак по-късно при изследаванията за търсене на причината за тях, ми пуснаха и изследвания за определяне на кр.група. Първо ми казаха, че аз съм А-, а мъжа ми - А+... После споменаха нещо от рода, че моята е май по-слабо положителна, взеха ми отново кръв и в краен резултат А+ :!:  
Мисля да повторя тези изследвания- за всеки случай...
Ами, ако съм А- и имам 2 миседа без да ми е бито нищо?!? :twisted:
*
Кръвните групи
« Отговор #56 -: Април 19, 2006, 17:54:57 pm »
На мен в училище ми правиха изследване на кръвната група (беше задължително за всички) и ми я изкараха АВ-. Училищната сестра специално дойде да ми съобщи "тъжната" новина, че съм много рядка група и да ми връчи картонче с обозначена групата. Заръча ми да си го нося при документите, ако се наложи да ми преливат спешно кръв и не мога да си кажа, докторите да го намерят. Аз си го нося чинно 3-4 години при документите и веднъж се заприказваме с майка ми, тя като научи: "е не е възможно , и аз и татко ти сме с +, не може ти да си -". Отивам аз на изследване и да АВ+. Махнах си картончето и ми беше смешно (но ако действително ми се беше случило нещо, не ми се мисли какво е можело да стане)!
*
Кръвните групи
« Отговор #57 -: Април 19, 2006, 18:51:26 pm »
Цитат на: gostenin
Момичета, а каква е опасността при такъв случай.Първа бременност-мисед в 9г.с.Тогава не се знае,че резус фактора при майката е отрицателен.Не е сложена инжекция съответно.След време-второ забременяване и по-късно се разбира за разликата в кръвните групи и резус фактора?Как се процедира от тук нататък?

Необходимо е редовно проследяване на титъра на антителата. Ако се отчете повишение незабавна консултация при специалистите от патологична бременност в Майчин дом, София.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Кръвните групи
« Отговор #58 -: Април 19, 2006, 19:05:09 pm »
Цитат на: Tonita
Starlet, какво точно изследване се прави, можеш ли да ми кажеш как точно се казва.

Ми прави се изследване за стойностите на резус антиген в кръвта. Така се казва, поне аз така знам.

Ето малко инфо:

Резус-факторът е антиген, който принадлежи към кръвногруповата система. Нарича се така, защото е открит за първи път у маймуните Макакус резус (през 1937 г.). Повечето хора притежават този антиген по повърхността на червените си кръвни клетки (резус-положителни). При останалите той липсва (резус-отрицателни).

Основният проблем, свързан с резусния антиген, възниква при резус-отрицателна жена, бременна с резус-положителен плод. При първа бременност тази несъвместимост не крие рискове за здравето на майката и на бебето. Въпреки това бременността е под специално наблюдение.
При всяка следваща бременност обаче съществува риск от т. нар. хемолитична болест на новороденото бебе, която за щастие може да се предотврати чрез специална имунизация. За да се предотврати този риск, до 72 часа след първо раждане, както и след аборт (по желание или спонтанен) резус-отрицателната жена се имунизира с гама-глобулин (инжекция).
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Кръвните групи
« Отговор #59 -: Април 19, 2006, 21:00:52 pm »
Това - ясно!
А какво да правят тези, които доста късно са разбрали за този резус - отрицателен:?:  :?:  :?:  и вече е късно да се прави тази имунизация с гама-глобулин...
Има ли някой представа как се действа в тези случаи и какъв е шансът  за нормална бременност и раждане на здраво бебе?