0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #40 -: Април 10, 2006, 07:32:44 am »
Момичета аз май нешто немога да отворя статията! :lol:  :lol:  :lol:
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #41 -: Април 10, 2006, 10:05:33 am »
Да споделя и аз моят челен опит. :D  
Пушачка съм от 15год. без да спирам. Отказах ги на 23 януари 2006 в 11 ч 15 м  :D
За мен е извънредно важно събитие и затова го помня в детайли.
Пушех по 2 ,понякога и по 3 кутии :balk_199:
Спрях ги рязко , няма такова нещо като-намалявам цигарите , пушиш ли една ще пушиш и 20.
Тайната да ги откажете е : НИКОГА , ПО НИКАКЪВ ПОВОД ,НИТО ЕДНА!
Помогнах си с лепенките. Беше трудно първият мисец. Друсаше ме абстиненцията, но се преживява!

Подкрепа от скъпия? - Нямаааааааааа!
Всъщност само беше декларирано желание,но практически не получих такава. :balk_134:  а пък ние сме и с мъжки фактор... /имам предвид че той продължава да пуши/
Такааа ,  обаче сега изникна друг проблем.
Ама много дебелея ,бе момичета?!
Ама то е ужас направо :twisted:
Уж не съм спирала с фитнеса ,не съм си променила храненето а се надувам като балон. :oops:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #42 -: Април 10, 2006, 10:25:40 am »
Ефирче, нормално е да надбелееш в началото. И аз уж не си бях променила режима, но качих 5 килограма. 3-4 месеца след спирането на цигарите метаболизмът се нормализира и се завръщаш към нормалните си килограми. В редки случаи може и да не ги свалиш ако организмът ти е решил, че новите килограми са му по-удобни. Щом тренираш, няма да имаш такъв проблем, още повече, че започва сезонът на салатите :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #43 -: Април 10, 2006, 10:50:48 am »
За кафето само да ви  кажа следното - намерих един вестник "Труд" още от преди 10г. и в него имаше статия - 4-5 кафета на ден предпазват от забременяване :!: Чак да се ползва кафето за антибебе едва ли става, но явно си оказва значително влияние.
Аз съм го спряла от 1 година - от време на време мнооого като ми се допие - веднъж на 2-3 седмици, си пийвам едно 3в1 и толкова. За целия си живот съм цигари изпушила (от келшлък  :P ) я има една кутия, я няма - ама що не се вписвам в статистиката на бързо забременяващите  :evil:

*

mimij

Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #44 -: Април 10, 2006, 11:13:18 am »
Момичета, вече четвърти ден пуша по-малко от всякога до сега. Много е трудно, но осъзнавам че не мога да ги спра от раз. Осъзнавам, че целта е по-висока от всичко, но въпреки всичко съм скептично настроена. Мъжът ми никога не е пушил и е с ужасна спермограма. Е кажете ми той какво да направи - да откаже цигарите ли? Не ме разбирайте погрешно, аз също не виждам никаква полза от пушенето, но не мислите ли, че не това е основното в проблемите ни? Ами я се огледайте - какво ядем, какво дишаме... Да не говорим, че нашия регион редовно е обгазяван и има десетки примери на спонтанни аборти дни след високите обгазявания, но никой не иска да дава гласност на това.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #45 -: Април 10, 2006, 11:39:45 am »
Мими, кой е твоят регион? Съгласна съм с тебе, че не е само до цигарите, ама нали гледаме да правим всичко по силите си да увеличим шансовете по-скоро да се радваме на бебчета :(

Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #46 -: Април 11, 2006, 23:41:42 pm »
Момичета искам да ви кажа че благодарение на вас, от 1.04.06 не съм си дръпвала дори. Имах много трудни моменти но вече минаха. Благодаря ВИ

*

adi

• 7710
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #47 -: Април 12, 2006, 07:07:30 am »
Момичета днес е 3 ден без цигари!!!!!!!!!!!!!!!!Много ми е трудно, но се надявам да устоя!Успех на всички и на теб Мимий. :lol:  :lol:  :lol:
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #48 -: Април 12, 2006, 08:24:38 am »
Браво, мацки, браво!!!
*
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #49 -: Април 12, 2006, 08:35:29 am »
Супер сте !!!  :D
*

Anonymous

Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #50 -: Април 12, 2006, 18:14:15 pm »
Zdraveite,

Izviniavam se, che pisha s latiniza. Opitah s Kredor, no ne stava, zashtotot computera mi niama BG bukvi. Kogato izpolzvam BP ili BG ni promeni bukvite. Naprimer vmesto V isliza J i t. natatak.

Po vasprosa za pusheneto. Da, prechi i to mnogo. Za parvi pat otidoh pri RE(reproduktiven endokrinolog) July' 2002. Moia FSH beshe 11.6. Mnogo mi beshe trudno, no spriah zigarita. Sled niakolko meseza FSH beshe 6.5. Vapreki, che obshtoprieto mnenie e ,che FSH e tolkova, kolkoto e nai goliamoto izsledvane.

Druga vajna prichina e,che IVF e mnogo skapa prcedura. Vlagat se ne samo mnogo pari, no i emozii. Kolkoto i da e trudno, zaslujava si da se napravi vsichko vazmojno, za da se dade nai dobria shans.

Uspeh!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #51 -: Април 12, 2006, 18:28:01 pm »
Цитат на: mimij
Момичета, вече четвърти ден пуша по-малко от всякога до сега. Много е трудно, но осъзнавам че не мога да ги спра от раз. Осъзнавам, че целта е по-висока от всичко, но въпреки всичко съм скептично настроена. Мъжът ми никога не е пушил и е с ужасна спермограма. Е кажете ми той какво да направи - да откаже цигарите ли? Не ме разбирайте погрешно, аз също не виждам никаква полза от пушенето, но не мислите ли, че не това е основното в проблемите ни? Ами я се огледайте - какво ядем, какво дишаме... Да не говорим, че нашия регион редовно е обгазяван и има десетки примери на спонтанни аборти дни след високите обгазявания, но никой не иска да дава гласност на това.

Браво на тебе, опитвай и ще успееш. Скептицизмът обаче много пречи, така да знаеш. Иска се силна мотивация. :)

По въпроса за спермограмата - ако е ужасно, трябва да се потърси причината - това трябва да направи. Ако се открие и е лечима, да се излекува. Ако не - ин витро.

Никой не твърди, че пушенето е основен проблем. Но той е ДОКАЗАН проблем. Защо е нужно да се добавя, след като може да се избегне?

Обгазяване с какво, с хлор? Причинно - следствената връзка между вредността и абортите трябва да се докаже, за да се твърди със сигурност.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #52 -: Април 12, 2006, 18:37:35 pm »
Всички които са почели темата ми с моите резултати от хоромните са разбрали че при изследвнията ми се откриха високи нива на ФСХ и нормални на ЛХ. Вече в няколко чуждестранни източника чета че една от причините да се повиши нивото на ФСХ е тютюнопушенете, а всички знаят за моите прословути опити да откажа цигарите. Е вече ще трябва да ги спра защото се стресирах окончателно.  :(
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #53 -: Април 12, 2006, 19:27:08 pm »
Е да се отчета и аз.Везе 3 седмици не пуша изобщо ,преди това пушех по няколко цигари на ден , от както започнах с АРТ вече 3 години гледам да не пуша.Преди инвитро ги спирам за няколко месеца и после пак пропушвам , но този път съм решила да не пропушвам. Много ми се пуши като изляза на заведение , но правя усилия да се въздържам.
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #54 -: Април 12, 2006, 19:27:26 pm »
дублирано
*

adi

• 7710
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #55 -: Април 16, 2006, 09:02:49 am »
Момичета днес правя 1 седмица без цигари.Надявам се никога пак да не ги почвам..............................
Мимий пиши ти до каде стигна??Сигурна съм че и ти можеш ,трудно е само първите 5 дена после е ок.!Така че се напъни заради каузата.
Стискам ти палци мила. :lol:  :lol:  :lol: :balk_199:
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #56 -: Юни 16, 2006, 15:31:05 pm »
"
Цитат на: bebe_2006
За кафето само да ви  кажа следното - намерих един вестник "Труд" още от преди 10г. и в него имаше статия - 4-5 кафета на ден предпазват от забременяване :!: Чак да се ползва кафето за антибебе едва ли става, но явно си оказва значително влияние."[/size]........

По този повод да се включа и аз, защото съм от пиещите доста кафе и от време на време алкохол, но непушач. Наскоро четох в една книга за китайски натурални продукти и прилагането им в медицината на Тиянши. Там пишеше че при стерилитете при жените и трудно забремениаване абсолютно НЕ се препоручва консумацията на кофеин независимо чрез кафе, чай или по други начини. Също пишеше и за тютюнопушенето. За алкохола пишеше, че в малки количества е допустим, но да се има предвид че повишава Пролактина. Слад малко повече от седмица ми попадна книгата на Рийдърс Дайджест за билки и природолечение в къщи. В нея беше написано същото, човек би си казал че е заговор ))) , но едва ли .... Така че решавайте сами но аз за себе си съм решила, че елементарни причини като тези, които могат да бъдат отстранени ще се опитам да отстраня.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #57 -: Юни 22, 2006, 11:55:56 am »
Цитат на: Efirche
Спрях ги рязко , няма такова нещо като-намалявам цигарите , пушиш ли една ще пушиш и 20.
Тайната да ги откажете е : НИКОГА , ПО НИКАКЪВ ПОВОД ,НИТО ЕДНА!
Помогнах си с лепенките. Беше трудно първият мисец. Друсаше ме абстиненцията, но се преживява!

:

:D Така ги отказах и аз, преди 10 месеца, но с Табекс. Надявам се повече никога да не ги пропуша. А мисля, че е престъпно с нашите проблеми и цигари да пушим. Трябва да правим всичко което зависи от нас.
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #58 -: Юни 22, 2006, 12:11:02 pm »
Цитат на: ocean
А мисля, че е престъпно с нашите проблеми и цигари да пушим. Трябва да правим всичко което зависи от нас.

:good_post:
*

adi

• 7710
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #59 -: Юни 22, 2006, 22:29:28 pm »
:[/quote]

:D Така ги отказах и аз, преди 10 месеца, но с Табекс. Надявам се повече никога да не ги пропуша. А мисля, че е престъпно с нашите проблеми и цигари да пушим. Трябва да правим всичко което зависи от нас.[/quote]

ТОЧНО ТАКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :balk_47: