0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Случвало ли се е на някой?
« -: Юли 16, 2009, 15:26:53 pm »
Здравейте момичета.
Искам да ви попитам нещо защото аз си мисля че е почти нереално и невъзможно.Една моя приятелка си мисли че е възможно да е бремена при положение че цикъла й е редовен. Мисли си така защото и се гади от много неща и е повръщала веднъж. И усеща някаква болка в корема то не болка ами като напрежение някак си така ми обяснява. Аз си мисля че няма нищо и да се успокой ама не съм много навътре в тези неща. Моля ако някой знае нещо или му се е случвало нещо такова да пише.
Благодаря предварително.

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!
Re: Случвало ли се е на някой?
« Отговор #1 -: Юли 16, 2009, 15:37:44 pm »
Не ми се е случвало,но мисля,че по принцип е възможно.Състоянието,което описваш е известно като цветна бременност.За повече информация виж тук:http://semeistvo.rozali.com/bremennost-problemi/p7789.html
Според мен приятелката ти трябва да отиде незабавно на лекар и да разбере от какво са тези болки и гаденето.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #2 -: Юли 16, 2009, 15:51:08 pm »
Ми защо не си направи един тест  osi_10
« Отговор #3 -: Юли 16, 2009, 15:53:37 pm »
Благодаря Мерилин за инфото. Да ще си прави тест, просто ме помоли да попитам тук зашото сте по-компетентни от мен и нея и може да дадете отговор на почти всичко.
Лек ден момичета и пак благодаря.

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #4 -: Юли 16, 2009, 17:01:01 pm »
Не исках да прозвучи грубо, но аз имам "бременни симптоми" почти всеки месец затова най-добре да си направи тест.Успех дано е положителен.
« Отговор #5 -: Юли 16, 2009, 17:45:16 pm »
съгласна съм с дениса. на мен също ми се е случвало да имам подобни симптоми, дори ми е закъснявало, но мисля че е на психическа основа, тъй като явно много ми се е искало да съм бременна. без реални доказателства- преглед и тест/макаче и теста понякога може да даде нереален резултат/ само ще гадаем. успех и дано се окаже това, което и се иска ;)

« Отговор #6 -: Юли 17, 2009, 18:25:28 pm »
Най- добре е да си направи един тест за бременност и да отиде профилактично на преглед при АГ специалист. Той ще и каже най-точно бременна ли е или не, а и да не е поне ще си направи един преглед  :D По принцип както са казали момичетата на човек може да му се гади от много неща, но без да си е правила тест или да е ходила на лекар тук само можем да гадаем, защото всичко е възможно  :wink:
« Отговор #7 -: Юли 17, 2009, 20:39:34 pm »
Най- добре е да си направи един тест за бременност и да отиде профилактично на преглед при АГ специалист. Той ще и каже най-точно бременна ли е или не, а и да не е поне ще си направи един преглед  :D По принцип както са казали момичетата на човек може да му се гади от много неща, но без да си е правила тест или да е ходила на лекар тук само можем да гадаем, защото всичко е възможно  :wink:

да де ама ако е твърде рано, може и лекарят да не разбере дали има бременност или няма. уринните тестове и те понякога не показват положителен резултат дори след закъснение и доказана в последствие бременност. братовчедка ми например имаше такъв опит. за това си мисля, че ако иска да разбере сега е най-добре да си направи кръвен тест. той поне е сигурен.

« Отговор #8 -: Юли 17, 2009, 21:14:05 pm »
Джиджи от думите на  авторката се разбира, че на момичето и идва, а усеща тези симптоми и затова се чуди дали въпреки, че има цикъл може да е бременна! Т.е. да става въпрос за т.н цветна бременност- поне аз така го разбирам. Защото авторката казва, че приятелката и има редовен цикъл и усеща тези неща- значи може да става въпрос и за минал повече от един цикъл с тези симптоми ! Така че затова препоръчвам да отиде на гинеколог и да разбере  :wink:
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 21:16:25 pm от veselyshko »
« Отговор #9 -: Юли 20, 2009, 12:36:44 pm »
нещо май не съм дочела. сори  :wink:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Юли 21, 2009, 09:48:07 am »
Да направи Кръвен тест за бременност./ЧХГ/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум