0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
73 дни след абразиото,най-накрая взе,че ми дойде(пих Оргаметрил,за да го предизвикам).На 24-ти стават точно 3 месеца на пазене и се чудя дали да започнем бебеправенето като ми свърши или да изчакам поне още един цикъл.Ако чакам 3 спонтанни цикъла,вместа три месеца,може да мине и една година с моя дъъъълъг цикъл.От друга страна-щом толкова време не ми дойде,дали организма ми е готов за нови опити.
 Аз естествено нямам търпение да започнем опитите.Така ми се иска пак да видя двете чертички.Тази година нещо само кофти неща ми се случват и нищо не се подрежда както го искаме(само сватбата поне беше хубава).
 Вие на мое място какво бихте направили?
 А сега се сетих и за друго.Значи-чудя се и дали да пробваме извесно време без стимулация или направо да започна пак Клостилбегита.С него забременях веднага,но пък мъжът ми нещо не е много навид-според него съм загубила бебето,защото овулацията била предизвикана.Аз не мисля,че е така.Все пак при АРТ методите ,нали все се прави стимулация.
<br />
най-накрая ми дойде , но се чудя-а сега на къде?
« Отговор #1 -: Април 06, 2006, 17:25:17 pm »
Да ти е честит цикъла.
Зори, може да изчакаш да видиш как ще се развият нещата този цикъл. А иначе, каквото и да ти кажем нали знаеш, каквото каже док. Хайде, пожелавам ти бързо да се реши, какво ще правите. Защото знам колко е гадно да не знаеш, какво да правиш. Успех.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

« Отговор #2 -: Април 06, 2006, 17:26:59 pm »
Зори, да си призная честно, не съм наясно медицински погледнато
какво трябва да се направи. Консултирала ли си се с лекар?
Един месец, трябваше да пътувам и питам доктора как да наредим нещата, за да може да ме следи. Той съвсем спокойно каза "Е, може да пропуснем един месец", но на мен това ми звучеше недопустимо и се псравих. Така че от моя гледна точка, аз искам винаги, когато мога да съм опитала, пък каквото стане. Не мисля, че би имало проблем да опитате, то ако не му е писано и не е редно-просто няма да се получи.
Стискам палци за правилно решение и скорошен успех  :wink:
*
« Отговор #3 -: Април 06, 2006, 17:43:12 pm »
Ох Зоринце, незнам какво да ти кажа и аз като момичетата не съм специалист, това най-добре ще го реши док.
Но ти питаш как бихме постъпили ние. Аз лично бих изчакала поне един цикъл още, предвид това че при теб е толкова дълъг.
Каквото и да решиш, стискам палци нещата да станат така, както на теб ти се иска :D
цунки
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Април 06, 2006, 20:33:52 pm »
Пробвайте този месец без стимулация.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Април 06, 2006, 21:29:39 pm »
Зори, няма връзка между предизвиканата овулация и аборта. И без това си имаш проблеми, този е измислен и ти е излишен.

Следващото нещо, което ти се случи, ще е хубаво, ще видиш.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Април 07, 2006, 02:30:33 am »
а какво мисли лекарят ти по тези въпроси?
ситуацията ти с тия дълги цикли е сама по себе си сложна, едва ли ние сме компетентни да даваме съвет в случая. аз поне не бих се наела.
3 месеца пазене, сама знаеш, не са равни на 3 цикъла пазене.

а мъжкото Зори да не се праи на доктор, не ги разбира нещата  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Април 07, 2006, 09:44:49 am »
Зори, предизвиканата овулация няма нищо общо с това, че си загубила бебето. Поне според мен е необходимо да проследиш поне този месец как организмът ти сам си върши работите, за да си наясно. Проследи образуваш ли фоликули, нарастват ли, спукват ли се сами. Ако не, питай доктора защо не е така, минала си лапароскопия, нали са оправили там нещата, имаше висок пролактин, проследете го пак. Търси причината, тя е в основата и се опитай да я отстраниш и да си имаш спонтанна овулация, по-хубаво от това няма. Още си много млада и един месец не е фатален, но поне ще имаш поглед на нещата. Всичко ще е наред, пролет е, хубаво време, наслаждавай се на това, понякога нещата сами се нареждат и най-вече правете любов, не секс.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #8 -: Април 07, 2006, 11:07:03 am »
Зори консултирай се с лекар най-добре  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Април 07, 2006, 11:18:15 am »
Зори,
просто искам да ти пожелая много успех и късмет:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Re: най-накрая ми дойде , но се чудя-а сега на къде?
« Отговор #10 -: Април 07, 2006, 12:04:44 pm »
Зори, ха честит ти цикъл мила... :D
На мен като ми дойде нормалния цикъл след втория кюртаж... направих малко тържество в къщи...такава радост беше...след всичките притеснения..

Питаш какво бихме направили на твое място.

Според мен е редно да се изчакш ПОНЕ още 1 цикъл. И то, да си дойде сам.
Смятам, че никой лекар не би ти направил стимулация, само 1цикъл след кюртаж. Забрави за сега за Клостила.

- :!: Мнението на лекарите е че трябва след мисед 3 цикъла пазане. Лекарите като казват 3 месеца разбират 3 цикъла. (28 дни=1месец)

:arrow: Лекуващия ми лекар и този който ми прави абразиото ми казаха: "пазите се 3 цикъла". Дори имаше идея да пия противозачатъчни за да се регулирали хормоните.... ама друг е въпроса че вече не ща да чуя за противозачатъчни....
 :arrow: доц. Кременски каза, според него 2 цикъла са напълно достатъчни.

На мен след като се наложи да се повтори кюртажа, пак ми казаха: "от тук на сетне пак броиш 3 цикъла". Нищо че самия мисед се е случил преди 2месеца.
Месеците в случая, явно нямат значение.
Циклите са важни, за да се настроят хормоните.

Аз лично, свалих ембаргото след втория цикъл.

- :!:  Трябва да изчакаш поне още 1 цикъл, защото този ти е бил предизвикан, не си е дошъл сам, значи хормоните са доста поразбъркани. Дай им време да се нормализират.
Не пришпорвай нещата.
Знам че много искаш, и нямаш търпение да почнеш пак, но на този организъм му трябва време да се възтанови.
Дай му го... като през това време направш всичко възможно да подготвиш организма за бъдещото бебе. Витамини, полезни храни, малко спорт... такива разни работи.

Щом стана още с първата стимулация, пак ще стане... изобщо, ама изобщо нямай никакви съмнения за това. Това което се е случило, просто е било мал-шанс. Гледай напред и ще видиш че нещата ще се подредят по най-хубавия начин.

Накратко, изчакай ПОНЕ още един цикъл... и тогава вече почвай да мислиш за нови опити, и ако лекаря ти прецени че може и за евентуална стимулация.
Посъветвай се и с твоя лекар.

От мен Целуфки. :balk_21:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #11 -: Април 07, 2006, 16:39:42 pm »
много ви благодаря милички,пишави чак сега,защото нямах нет.И аз вече реших,че ще изчакам още поне един и то спонтанен цикъл.Сега ми е много слаб нещо,а по принцип имам доста обилен.Прави сте за лекаря и аз мисля да си запиша час и като ми свърши да отида.Мисля до към август да изчакам със стимулацийте и като се върнем от морската почивка ,ако нищо не е станало,пак да се залавяме за по-усърдна работа с лекарства.
  :bighug:
<br />