Момичета,повярвайте ми един ден като имам детенце бих искала да мога да ползвам привилегийте които ви се полагат в Бг-а именно болнични (не по ден два на година,така както са при мен,оказа се че в нашата фирма са с натрупване-първата година имам право на 3,втората на 4 и тн ,като максимума на натрупани дни достига до 10 ,е правя струвам повече от 10 дена не трябва да съм болна в годината ако искам да вземам парички за болничния...за майчинството какво да кажа-цели 3 месеца си имаме тук )Радвайте се на облагите които може да ползвате .Специално за това с отпуската смятам че е правилно да не се плаща -докато сте на майчинство така или иначе не сте на работа,каква отпуска да ви се трупа?Не е ли по редно тези пари да се пренасочат в друга сфера където е по належащо???Нека бъдем малко по солидарни ,то ясно че всеки тегли към собствената си черга,ама все пак...редно ли е?
Mikona,Това,което ни се полага е една мизерия.Имаш право да искаш да го получаваш и ти-ела си роди детенцето тук и живей с 240 лв,които не се пренасочени от някъде ,а са си нашите пари.
Всеки има право на избор и трябва да уважаваме избора на другия,не те осъждам,но вярвай ми и аз съм имала възможност на избор когато през 2002 спечеих зелена карта,когато през 2000 работих малко повече от година в европейска страна,на черно,като негър в бяла държава.
Изборът ми е бил този и не съм съжалявала за секунда за него,вярвай ми!Нямаше да съм с този мъж сега ,тук и нямаше да имам дъщеря си))).
Така че всеки носи бремето на изборът си.И да-смятам,че се полага тази отпуска,за да се раждат и отглеждат българчета,при положение,че няма алтернатива с детските заведения,особено в голям град.
Ето за тази тема съм бясна.Аз си внасям,и всички заедно си внасяме,за да могат тези,които не са внесли и лев и никога не са платили никакъв данък да се възползват от социално майчинство,или социална пенсия.Е не съм съгласна да се дават тези пенсии на хора без ден трудов стаж(имам такива познати)