За водата: в началото Вероника почти не пиеше, но ако ми се е случвало - преварявала съм само с термо кана. След това (към 1 г, когато минахме на АМ) започнах да смесвам Девин розов етикет с малко преварена чешмяна, за да достигна нужната топлина и да се разтвори млякото.
UV защита - започнахме с разходките от април, мажа някъде от май (т.е 3 месец)- личице, ушички, ръчички и крачета. Така или иначе на бебетата се дава в общия случай Вингантол или вит. Д като част от съдържанието на АМ.Въпреки дебелата сянка в Южния парк и слънцезащитен крем Себамед 50 фактор, Вероника е с доста солиден тен ( екстра към натуралната боя), педиатърката ни каза да мажем от първото излагане на слънце, дори и на сянка да сме. Високият фактор не се препоръчва от повечето лекари заради по-голямото съдържание на консерванти, не за нещо друго... Аз ползвам SPF 25 за себе си, затова сметнах за удачно детето ми да е с доста по-висока UV защита.
Катеренето по балкони и прозорци
Бабата преди няколко дена ми докладва, че калпазанката си примъква детското столче до парапета на балкона и се катери по него, добре че е панелка и няма дупки, плюс това е достатъчно висок, но...засега. Предупредила съм всичко подобни предмети да се махат, но истината е , че си трябва непрекъснато наблюдение на детето.
Темата с тръшканията е доста болезнена, Вероника вече се научи да бърши пода в легнало положение, все едно прави ангелче с крила от коледен филм. Най-лошо е като седнем в заведение, което преди беше съвсем нормално за нашето семейство. Сега - истерии, капризи, не ми се говори! Отчасти осъзнавам, че и бабата може да има принос, успокоение ми е, че при тези от вас, при които тази "екстра" липсва положението е същото. Още не съм намерила решение на проблема, явно чакането и търпението е цаката! Хванала съм да чета "Как да възпитаваме момиче" и " The Happiest Toddler on the Block: The New Way to Stop the Daily Battle of Wills and Raise a Secure and Well-Behaved One- to Four-Year-Old ", ама до момента полза никаква