0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
Помогнете ми с избора на име!
« -: Юли 08, 2009, 21:37:35 pm »
Мили момичета,казаха ми,че моето бебче ще бъде момче,надявам се да ми помогнете с избора на име с буква < И >.Искам някакво хубаво  и интересно име за бебчо,но не мога да реша какво да е.Затова ще ви бъда много благодарна за идеите,които ще ми предложите.
Благодаря Ви предварително!
 :) :ask:

*
Re: Помогнете ми с избора на име!
« Отговор #1 -: Юли 08, 2009, 22:04:36 pm »
Вечната тема :) И аз съм на вълна "И"...да видим какво ще предложи народа. Не че не бях изчела де що има като именник онлайн, като избирах за Вероника...
« Последна редакция: Юли 08, 2009, 23:19:49 pm от Black_rose »
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #3 -: Юли 08, 2009, 23:09:52 pm »
Първо честити ви сини гащи! :D

Ивайло— разновидност  на Иван (Милой, XIII век). Произходът на името може също да се търси в името Въло, което може би вариант на Вълчо (Вълко). Името става особено популярно след като българската историческа наука изважда на бял свят името на цар Ивайло. Всъщност, единственото споменаване на неговото име е в преписка към "Свърлижкото евангелие", в която буквално се казва, че то е писано в годините на т.нар. "царяивъла". Може да се тълкува като "Царя и Въла", може и като "Царя Ивъла (Иваила)". В останалите (византийски) източници се среща само с презрителните наименования Бардоквас, Лахана... Съществуват и тълкования, че Въло, когато става цар, си добавя на името благородната приставка "ил" и се получава Въил (Иваил - Ивайло). Доколко това тълкование е достоверно не се знае, но е единственото по-подробно тълкувание, което може да се намери за това име. Но фактът и написаното в "Свърлижкото евангелие" си остава неоспорим, както и периода на утвърждаване на това име в България. Името става популярно около възкачването на престола на цар Ивайло (1277-1280), чието пълно име е Курт Докс Уваш. Kypт на старобългарски означава "вълк", а Въло, Въил, Иваил, Ивайло са по-късни негови славянски

Иван — евр. "бог се е смилил". Имен ден празнуват на 07 Януари (Ивановден). Руска транслитерация на Йоан от XIII в. Навлязла масово в българските имена през възраждането, тя напълно замества гръцката "Йоан". транскрипции. Празнуват на 07.01)

Ивано — италианска форма на Иван

Иво,

Ивелин, Ивилин — Разновидност на Иван, 

Игнат — лат. "огнен, пламенен"

Игор — Руска форма на немското име Ингвар. От инго = бог / вар = пазител

Илиан — "Божа сила". Разновидност на Илия.

Имануел — "Бог е с нас"

Искрен,

Исак —  "Той ще се смее"

Исай — "в Бог е спасението"

Намерих и тази и тази страничка,... (но май не са много пълни...)

Приятна вечер!  :)

П.П. Забравих да спомена  :wink:
Моите фаворити са Ивелин и Искрен
« Последна редакция: Юли 09, 2009, 00:30:42 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #4 -: Юли 08, 2009, 23:21:17 pm »
  На мен името Ивайло много ми харесва,но пък са страшно мнооого тези Ивайловци.Мъжът ми и брат ми се казват така ,както и всеки пети мъж  :lol:  . Аз познавам повече от десетина мъже с това име  :P .
  Ивелин и Илиан също са хубави имена.
« Отговор #5 -: Юли 08, 2009, 23:56:33 pm »
Искрен,Илиан другите ги има - само тези ми харесват на мене  :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #6 -: Юли 09, 2009, 00:23:43 am »
Има толкова много имена, все ще си изберете някое...

Моят Фаворит с "И" е Илия

Успех в Избора и Здраво бебе
« Последна редакция: Юли 09, 2009, 00:27:10 am от ema2 »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Юли 09, 2009, 00:31:12 am »
Харесаха ми имената Игор  и Илиан.

Въпреки сложността да се избере име на "важния човек", моля да не го обръщаме на питанки, подобни на тези от бг-мамма. Няма нищо лошо в тях, но аз лично изпитвам респект и  уважение към жените, които се борят  за рожба  и   пишат във форума на Зачатие за своите неволи, перипетии и безуспени опити. Моля за толерантност!

П.П. Опитах се да слезна от метлата, преди да напиша горното, за да не обидя някой.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #8 -: Юли 09, 2009, 15:37:55 pm »
Илин  :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #9 -: Юли 09, 2009, 23:17:25 pm »
Харесаха ми имената Игор  и Илиан.

Въпреки сложността да се избере име на "важния човек", моля да не го обръщаме на питанки, подобни на тези от бг-мамма. Няма нищо лошо в тях, но аз лично изпитвам респект и  уважение към жените, които се борят  за рожба  и   пишат във форума на Зачатие за своите неволи, перипетии и безуспени опити. Моля за толерантност!

П.П. Опитах се да слезна от метлата, преди да напиша горното, за да не обидя някой.

Аз днес не мога да слезна, ама си го помислих същото. Някак си не ми стои добре подобна тема тук. Сайтове колкото искаш, именници и прочие.
*
« Отговор #10 -: Юли 10, 2009, 02:20:51 am »
Само на мен ли ми харесва най-много Иван ?
*
« Отговор #11 -: Юли 10, 2009, 02:27:23 am »
Само на мен ли ми харесва най-много Иван ?
Ммм, не.

Ще използвам темата, за да попитам защо в последно време умишлено се избягват хубавите български имена?
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #12 -: Юли 10, 2009, 11:49:46 am »
Как защо, звучат селски и глупаво, освен това не са интернационални. :wink:

На всички чудещи се какво име да изберат - моля:
http://www.bebeshkoime.info/ :lol:
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 12:03:12 pm от Pesheck »
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #13 -: Юли 10, 2009, 11:55:56 am »
Как да не звучат интернационално? Има толкова български имена, които имат своите еквиваленти или дори са същите на други езици. Да не давам други примери, но Иван е точно такова име. Пък ако трябва да сме коректни, тези така наречени "български" имена не са точно български, а са все с гръцки, еврейски, руски и какъв ли не друг произход. Ако говорим за български имена, ще трябва да се върнем към Кардам, Кубрат, Пресиян и т.н., но много рядко някой избира такова име за детето си.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #14 -: Юли 10, 2009, 12:05:28 pm »
Майтапех се, ама съм забравила намигащото човече. И да поясня, нямам предвид конкретно авторката, а една масова тенденция която наблюдавам.
« Отговор #15 -: Юли 10, 2009, 12:19:56 pm »
Хайде да не обсъждаме кой как си кръщава децата! Всеки има право да кръсти детето си както му харесва. То пък ве4е аман от Георги, Иван и Димитър. Тук е мястото и да поздравя Lady_11 за избора на името на сина си!

[/url]
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #16 -: Юли 10, 2009, 12:31:56 pm »
Малко извън темата  :oops:
Поради факта,че и нашето бебе е инвитро и не се знае дали ще имаме друго решихме:
Избраме името Георги защото:
 1.Бебо се роди май месец.
 2.Идеален повод за сбирка на Гергьов ден.
 3.Истинско българско име според нас.
 4.Да няма сърдити баби и дядовци ,да не кръщаваме на никой.
 5.Така се казва и наш истински приятел.

Харесахме и Асен и Борис.

Не робувайте толкова на стари разбирания и с усмивка споделете избора си.
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 12:38:39 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #17 -: Юли 10, 2009, 12:43:52 pm »
Vali:), мисълта ми беше, 4е всеки има право да даде това име на детето си, което харесва най - много. Не ми харесаха упреците на някои от моми4етата тук, 4е не си кръщават децата с БГ имена. Достатъ4но ни беше по време на комунизма, 4е само БГ имена се разрешаваха. Ина4е Георги е много хубаво име. А и мом4енцето ти е сладур! Няма зна4ение какви имена носят децата ни. Важното е да са ни живи и здрави! И нека вси4ки потребителки тук скоро да запо4нат да избират имена на дългоо4акваните си бебета. Извинявам се ако съм обидила някой!

« Последна редакция: Юли 10, 2009, 12:50:17 pm от Melissa »

[/url]
*
« Отговор #18 -: Юли 10, 2009, 12:50:43 pm »
Така... като избирате име, да ви кажа какви бяха моите изисквания за такова:
Да има имен ден (знае ли човек, може наистина светия да си закриля имениците)
Да има и умалителен вариан, който не звучи глупаво, а като пораснат да не се срамуват от имената си и да не звучат тъпо до фамилията. Все пак са мъже и трябва да е по-мъжествено.
Използвах първите букви на свекърите (за по-лесен избор) и така се спряхме на Кристиян и Йордан.
А за И - моето любимо име - Ивайло. Ивелин също ми харесва.
*
« Отговор #19 -: Юли 10, 2009, 13:42:28 pm »
Е, как да не обсъждаме като темата за това е пусната?
Като гледам никой на никого не държи сметка.
А, на мен специално наистина ми е интересно какво може да накара човек да избере прекрасното име Ерик пред някое по-обичайно за нашите географски ширини.

Иначе генератора на име ми предложи Прино и Левчо за фамилията на сина ми  :lol: :lol: :lol: