Не е неуместно, не се притеснявай
Преди операцията д-р Начев ми иска някои кръвни изследвания (дава ги на една бележка за личния лекар), кръвна група,обикновена урина, ЕКГ и направление Образец №7 за хоспинализация от л.лекар също.
Аз понеже прибързах си пуснах кръвните изследвания и урината в Кандиларов, без гр.група, защото си я имам от тях преди години.Заплатих 40 и няколко лева. После разбрах, че с направление от л.лекар е можело много по-евтино да ми излезе, но аз избързах. Кандиларов работят явно със ЗК.
ЕКГ при личния лекар- 2.40лв за направлението
В Майчин дом - избор на екип 450 лв.
При изписването - около 33лв платих за престоя си там - 7 дни
(водех се по-рано настанена без да съм била там, затова толкова дни ми се вързаха)
И така....това е плащането.
За самата болница до колкото е разбрах има и студени стаи в отделението. На късмет се случих в топлото крило. Тоалетната не е такъв ад, какъвто казват повечето. Два-три пакета мокри кърпички и мисля, че няма да имаш притеснение за това.
Храната си е типично болнична- яхнии, милинки за закуска, зеле, леща, пиле с ориз....Така или иначе няма да ти е много до ядене, и близки ще ти носят предполагам.
Сестрите, които дежурят през нощта не са особено любезни. Една госпожа доста грубо ми отвърна като я помолих за малко лигнин, по простата причина че беше вечер, много по лесно е лигнин да прилепне към тялото от превръзка, при положение, че бельо не можех да нося още, а предстоеше да спя. Даде ми, но ми "обясни" как това не било като едно време да дават, да съм си купела, дрън-дрън.....лелка някаква, на която прекъснах лафчето с другите с искането си. Стана ми неприятно, но със сигурност не нейното отношение съм запечатала в съзнанието си.
Има една много мила млада докторка, сутрин минаваше на визитация, страхотна, внимателна, приказлива....мисля че д-р Георгиева се казва. Тя сваля конци, сменя превръзки, маха дрен..така че можеш да се глезиш и да не се притесняваш, че може да те наругае някой.
В реанимацията целия персонал е страхотно мил. Първия ден като попаднах там, извадих невероятен късмет с една страхотна мацка на смяна- Радмила се казва, с дълга руса коса. Дано се случиш при нея....
Д-р Начев го видях точно два пъти за по 5 мин, но нямах сериозни проблеми, които да обдсъждаме.Имам въпроси, разбира се, но като отида за контролния ще му ги задам на спокойствие.
На път за операционната, и при самата подготовка...сестра или докторка, не зная каква беше, която ме сложи да легна и ми връзка системите, краката и пр. беше много внимателна, всичко ми обясняваше, кое, какво, защо го прави, какво ще почувствам, как няма да боли и т.н. Помня че заспах, държейки я силно за ръката.
Анестезиологът беше шегаджия, щом успях да се смея под маската....в този момент.
Общо взето не се притеснявай.
Била съм и в други болници, оперирана съм, Майчин дом съвсем не е толкова лошо лечебно заведение, колкото и аз си представях...
Всичко ще е наред.