0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Избор на лекар за лапароскопия
« Отговор #20 -: Септември 12, 2009, 09:34:55 am »
а случайно някой да има стационарен номер, на който мога да си запазя предварително час за д-р Начев и да проверя кога е свободен?!?
9172223.това е тел в 214 каб.ако него го няма акушерката ще ти запише час
*
« Отговор #21 -: Септември 18, 2009, 20:14:15 pm »
благодаря ти много! стискайте палци, момичета! :)
« Отговор #22 -: Септември 19, 2009, 21:47:50 pm »
Момичета, включвам се пак, за да споделя до къде стигнах...Спрях се на д-р Начев. Имах две срещи до тук с него, направи ми много силно впечатление с отношението си, изключително внимателен лекар!!
Към края на този месец ще се случи лапароскопията.
На мен ми вдигна първия път мобилния си телефон, когато го търсих, за да си запиша час. Приемния му ден е само понеделник. Отидох, имаше доста жени, изчаках си реда...
Не зная дали претупва работата си, просто има различна организация от тази, на която сме свикнали. По няколко пациентки вкарва едновременно, като тези, които чакат се приготвят за прегледа в отделна стая. Смутително е малко, но пък пести доста време и се чака по-малко. Така или инаме не песни нито разговри, нито обяснения само защото другите чакат.... :P

« Отговор #23 -: Септември 30, 2009, 15:28:55 pm »
Ей, Мишле 82, и аз по препоръка на д-р Владимиров смятам да се срещна с д-р Начев. Ти мина ли процедурата вече? Сподели ,моля те впечатления и след колко време ти насрочи лапароскопията???Питам ,защото разбрах ,че епланова операция иима чакане малко. ще ти бъда благодарна да разкажеш повечко...Стискам палци всичко да е минало добре при теб! :)
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #24 -: Октомври 01, 2009, 13:59:53 pm »
Ей, Мишле 82, и аз по препоръка на д-р Владимиров смятам да се срещна с д-р Начев. Ти мина ли процедурата вече? Сподели ,моля те впечатления и след колко време ти насрочи лапароскопията???Питам ,защото разбрах ,че епланова операция иима чакане малко. ще ти бъда благодарна да разкажеш повечко...Стискам палци всичко да е минало добре при теб! :)

др. Начев определя дата за лапарото според графика си - 1-та възможна. Но огранизацията  на операциите на деветия етаж в Майчин дом е странна - всеки ден в 14:00 часа излиза графика на операциите за следващият ден, което означава, че могат да те приемат в болницата в понеделник, а лапарото ти да е в петък. Ако си от София - добре, можеш да се прибереш в къщи, но ако не си, трябва да стоиш и да чакаш. Но мисля, че като специалист ще останеш доволна. Желая ти успех!
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #25 -: Октомври 06, 2009, 14:51:03 pm »

Здравей, Рая!
Ами днес всъщност разбрах. Понеже ми дойде с голямо закъснение, уговорката ни беше да се чуем допълнително. Сега в петък иска да отида в 8.30ч на деветия етаж, до колкото разбрах само с документи, без да оставам за събота и неделя, и в понеделнки ще е лапароскопията. Не ми стана много ясно защо трябва все пак в петък да ходя, но това е последната информация ;)
Тези дни ще си направя изследванията, които ми беше дал....и в петък съм там, пък ще видим кое кога ще е, ще оставам ли уикенда на почивка там или не  :lol: :lol: :lol:

« Отговор #26 -: Октомври 07, 2009, 15:54:30 pm »
Мишле  82, успех и нека всичко е наред при теб! :) Пиши после!! :)
« Отговор #27 -: Октомври 16, 2009, 22:29:27 pm »
Ами...ето ме днес, в къщи. Възстановявам се.
От д-р Начев и екипа му останах доволна. Като мине всичко успешно при д-р Владимиров ще съм сигурна, че сме свършили както трябва работата  :lol:
Неприятните моменти с болките са си част от програмата.
Условията....очакванията ми бяха дори по-лоши. Болница като болница.
За сравнение ще кажа, че в АГ-то в Пирогов е по-зле, и като отношение на персонала и като всичко, защото и там лежах 2003г.
Накратко- смело, напред и успех на всички!
Д-р Начев е внимателен доктор и докато мога бих ходила при него и за рутинни прегледи и изследвания!!!

« Отговор #28 -: Октомври 17, 2009, 21:24:46 pm »
 :)Мишле 82 , радвам се че всичко е минало добре !Очаквах отзивите ти от този екип и болницата ,защото и мен ме чака същото  може ли да те попитем и още нещо- ти си ми основния източник на информацияна този етап. Всичко като сума колко ти излезе- предполагам и изследвания  си правила преди операцията. Ако мислиш ,че въпросът ми  е неуместен, може да не отговаряш.  :)Оправяй се и смело напред! :)
« Отговор #29 -: Октомври 19, 2009, 20:07:01 pm »
Не е неуместно, не се притеснявай ;)
Преди операцията д-р Начев ми иска някои кръвни изследвания (дава ги на една бележка за личния лекар), кръвна група,обикновена урина, ЕКГ и направление Образец №7 за хоспинализация от л.лекар също.
Аз понеже прибързах си пуснах кръвните изследвания и урината в  Кандиларов, без гр.група, защото си я имам от тях преди години.Заплатих 40 и няколко лева. После разбрах, че с направление от л.лекар е можело много по-евтино да ми излезе, но аз избързах. Кандиларов работят явно със ЗК.
ЕКГ при личния лекар- 2.40лв за направлението ;)

В Майчин дом - избор на екип 450 лв.
При изписването - около 33лв платих за престоя си там - 7 дни ;) (водех се по-рано настанена без да съм била там, затова толкова дни ми се вързаха)

И така....това е плащането.

За самата болница до колкото е разбрах има и студени стаи в отделението. На късмет се случих в топлото крило. Тоалетната не е такъв ад, какъвто казват повечето. Два-три пакета мокри кърпички и мисля, че няма да имаш притеснение за това.
Храната си е типично болнична- яхнии, милинки за закуска, зеле, леща, пиле с ориз....Така или иначе няма да ти е много до ядене, и близки ще ти носят предполагам.
Сестрите, които дежурят през нощта не са особено любезни. Една госпожа доста грубо ми отвърна като я помолих за малко лигнин, по простата причина че беше вечер, много по лесно е лигнин да прилепне към тялото от превръзка, при положение, че бельо не можех да нося още, а предстоеше да спя. Даде ми, но ми "обясни" как това не било като едно време да дават, да съм си купела, дрън-дрън.....лелка някаква, на която прекъснах лафчето с другите с искането си. Стана ми неприятно, но със сигурност не нейното отношение съм запечатала в съзнанието си.
Има една много мила млада докторка, сутрин минаваше на визитация, страхотна, внимателна, приказлива....мисля че д-р Георгиева се казва. Тя сваля конци, сменя превръзки, маха дрен..така че можеш да се глезиш и да не се притесняваш, че може да те наругае някой.
В реанимацията целия персонал е страхотно мил. Първия ден като попаднах там, извадих невероятен късмет с една страхотна мацка на смяна- Радмила се казва, с дълга руса коса. Дано се случиш при нея....
Д-р Начев го видях точно два пъти за по 5 мин, но нямах сериозни проблеми, които да обдсъждаме.Имам въпроси, разбира се, но като отида за контролния ще му ги задам на спокойствие.
На път за операционната, и при самата подготовка...сестра или докторка, не зная каква беше, която ме сложи да легна и ми връзка системите, краката и пр. беше много внимателна, всичко ми обясняваше, кое, какво, защо го прави, какво ще почувствам, как няма да боли и т.н. Помня че заспах, държейки я силно за ръката.
Анестезиологът беше шегаджия, щом успях да се смея под маската....в този момент.

Общо взето не се притеснявай.
Била съм и в други болници, оперирана съм, Майчин дом съвсем не е толкова лошо лечебно заведение, колкото и аз си представях...
Всичко ще е наред.
« Последна редакция: Октомври 19, 2009, 20:09:42 pm от Мишле82 »

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #30 -: Октомври 20, 2009, 10:39:13 am »

В реанимацията целия персонал е страхотно мил. Първия ден като попаднах там, извадих невероятен късмет с една страхотна мацка на смяна- Радмила се казва, с дълга руса коса. Дано се случиш при нея....
.... Майчин дом съвсем не е толкова лошо лечебно заведение, колкото и аз си представях...

В  реанимацията екипа  наистина е невероятно мил .
Опериращите лекарите ,след операцията и при престоя , нямат време и не обръщат много внимание да разясняват на пациента-казват с две думи резултата от операцията и толкова ,но не се притеснявайте- нали издават епикриза    :wink:
Важно  е после да има  добър лекар да ви проследи .

« Отговор #31 -: Октомври 22, 2009, 14:54:59 pm »
Благодарности за обширния и подробен  разказ на Мишле82 !!!! :D Наистина ме ориентира и то съвсем - съвсем в детайли, полезни детайли. Не е за пренебрегване в какви условия ще пребиваваш, пък било то и 3-4 дни и какво ще е отношението на персонала на съответната болница.  Вече реших  ,че ще се доверя на екипа на д-р  Начев в Майчин дом.
Мишле82 , пиши как се развиват при теб нещата, аз незнам тук може ли да се изпращат лични съобщения,за да не, натоварваме темата с излишни подробности,но все пак е полезно това което споделяш като информация- за мен , а и предполагам ,че и за  много други момичета, на които предстои подобна операция.
« Отговор #32 -: Октомври 22, 2009, 16:33:09 pm »
Писах ти ЛС, можеш и там да ми пишеш, Рая ;)

« Отговор #33 -: Декември 30, 2009, 21:14:47 pm »
Здравейте! Според мен най-добрият е проф. Григор Горчев в Плевен. На мен той и екипът му ми правиха лапароскопия в частната гинекологична клиника в Плевен "Св. Марина" и съм много доволна. Всички са много внимателни. Имах чувството, че съм попаднала в друг свят. Всичко е на европейско ниво и обслужването и апаратурата.
« Отговор #34 -: Януари 01, 2010, 22:46:31 pm »
Здравейте! Според мен най-добрият е проф. Григор Горчев в Плевен. На мен той и екипът му ми правиха лапароскопия в частната гинекологична клиника в Плевен "Св. Марина" и съм много доволна. Всички са много внимателни. Имах чувството, че съм попаднала в друг свят. Всичко е на европейско ниво и обслужването и апаратурата.

Тук акцента, ако ми позволиш пада изцяло върху частната му клиника....
Майка ми беше оперирана при него преди 4 години мисля беше, в НЕчастната му клиника, при положение, че бяхме изпратени по линия на много близки хора, без да изпадам в повече подробности ....нулево внимание, дори очите му не видяхме после, за да каже какво е направил...Имаме една противоречива епикриза, според която никой гинеколог до момента не може да каже на майка ми тя има ли яйчник всъщност или не....
Нека не бъркаме доброто отношение, с професионализма.....
Не ангажирам никой с мнението ми, но за мен лекар, който е такъв само когато му се плаща не е лекар, а търгаш !

« Отговор #35 -: Януари 10, 2010, 19:32:40 pm »
Здравейте ,момичета!  Моята лапароскопия мина преди месец, но сега се налага да правя втора за отстраняване на тръбите.На този етап от предварително прочетенето се оприентирах към д-р Попов. Разбирам, че той работи не само в Шейново , но и в болница Вита. Все още се чудя къде да направя операцията. Ще ви бъда благодарна да споделите впечатления за д-р Попов, но и за двете клиники - Шейново и Вита(ако има такива, които са се оперирали там).
Иначе.... успех на всички! :)
*
« Отговор #36 -: Януари 11, 2010, 10:15:23 am »
Рая, правих лапароскопия във Вита м. юли 2008 година. Тогава се плащаше единствено за избор на екип - 800 лв., което включва и болничния престой, консумативи, изследвания преди това, всичко! Единственото, което се наложи да платя допълнително беше ендобега, който се е наложило да използват допълнително като консуматив, но д-р Попов ми обясни, че се заплаща допълнително /струваше 50 лв./. Както разбираш, цените тогава бяха както в държавната болница - Шейново. Това, което му възмути, обаче, беше отношението на лекарите във въпросната Вита. Имаше една лекарка, която беше в екип с д-р попов /няма да назвавам името й/, която докато мъжа ми и майка ми ме чакали да изляза от упойка в коридора се оплаквала как не била длъжна да участва в екипи, д-р Попов й се обадил в последния момент и т.н... На следващия ден дори една сестра ме попита дали не съм избирала д-р....да участва в екипа, който ме оперира. Аз й казах, че не съм, защото дори не я познавам 8O Според мен искаха да ме натоварят още веднъж да платя избор на екип, ама не бяха познали! Няма да ви казвам как след около месец време въпросната докторка беше написала епикризата ми! Просто бяха съчинения на свободна тема!!! Все пак д-р Попов ми обясни, че значение за него има протокола, който беше написал непосредствено след лапарото, ама се издразних от отношението в прехвалената Вита!!! :x Няма да ви казвам, че хистологичното изследване на кистата, която ми бяха отстранили /заедно с целият яйчник!!!/ изибщо не го получих, не беше вписано и в епикризата. Както става ясно повече във въпросната болница кракът ми няма да стъпи, въпреки, че условията са много добри, в стаите има климатик, планирането на операции става много по - бързо /което беше и причина за избора ми/. Ако те интересуват подробности пиши ми на лични! Надявам се тук момичетата да споделят повече подробности и за Шейново! каквото и да решеш успех ти желая! И скоро да се похвалиш с :bfp:
*
« Отговор #37 -: Януари 11, 2010, 13:33:00 pm »
Рая,
Аз и двете си лапароскопии ги правих в Шейново при д-р Попов,това беше 2007г и 2008г като тогава заплатих избор на екип,който вкл. д-р Попов,асистиращия му лекар,анестезиолог(т.е екипа ,който има д-р Попов).Цената за избор на екип тогава беше 800лв,доплатих си само болничният престой от 2.50 или 3.50лв на вечер.
Гинекологичното отделение е отремонтирано,стаите са прилични и топли,има си и телевизор.Единственото неудобство е, че банята и тоалетната са общи на етажа. Аз останах много доволна от Шейново.
Знаеш вече какво е,така че няма страшно.
Успех!
*
« Отговор #38 -: Януари 11, 2010, 16:49:27 pm »
Рая, д-р Попов ме оперира 2006г в Шейново. Единствения недостатък на болницата са общите бани и тоалетни на всеки етаж, които са и доста мизерни. Искам да ти кажа обаче, че 3 дни се изтрайват. Била съм там в три различни отделения, едно по хубав случай, две не. Гинекологичното отделение е ремонтирано и ще се чувстваш комфортно. То от трите ми престоя там по 3 дни беше най-доброто, останах с много добро впечатление от болницата. Затова и избрах по късно да родя там.
Аз лично не съм фен на частните клиники, но избора е твой. Късмет :-)

« Отговор #39 -: Януари 11, 2010, 22:34:54 pm »
 :)Благодаря ви,че споделихте и мисля, че вече реших!  :) Но най- вече ви благодаря за успокоително звучащите думи- от това май имам нужда най- много в този момент. Ще се доверя на д-р Попов и Шейново. Дано всичко доведе до най- добрия и хубав резултат впоследствие....дано :)Пожелавам ви от все сърце и на вас успех ,момичета!!!!