0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
Re: Тема на бременните N 43
« Отговор #260 -: Юли 28, 2009, 15:09:08 pm »
Аз пак за болничните да обясня как правя . Всеки месец се явявам на ЛКК / комисия /, която се състои от посещение на 4 кабинета , където всичко е формално - взимат ти папката и след 2 минути ти я връщат , и така всеки месец. Ако не ми стигнат болничните , щото по моите сметки ще стигнат , но все пак ако не стигнат ще помоля работодателката ми да ме води на работа няколко дни и да не се явявам на ТЕЛК , щото ми обясниха че не продължавали болничните, но колко е вярно не се знае.
Май ви обърках , повече от колкото помогнах. :(
Утре ще сме с Дива или в барчето или горе на етажа в 10.30 часът !!!
До утре мами !!! :D
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #261 -: Юли 28, 2009, 15:15:24 pm »
Мише, аз го правих това като част от няколко генетични изследвания. И нито точно помня цена, нито пък ще е актуална. В катедрата по генетика във ВМИ Пловдив дадох кръв. Но знам, че ги пращаха някъде в София, защото към месец си чаках резултатите. Съжалявам, май не съм много полезна.
*
« Отговор #262 -: Юли 28, 2009, 15:59:25 pm »
Мише,моето изследване за тромбофилия го правих през октомври 2008 г.Дадох кръв в терапията(Варна),където е кабинета по генетика във Варна и от там я пратиха с куриер в София,националната лаборатория по генетика на Кременски.Цената е 80 лв. за пакета за дълбоки венозни тромбози и усложнения при бременност.Всички цени можеш да видиш като посетиш сайта на националната генетична лаборатория.Резултатите са готови между 3 и 4 седмици.
 А по въпроса за болничните,при мен нещата стоят така:Първият болничен получих след едноседмичен болничен престой(от самата болница).От там нататък болничните получавам след пращане от ЖК-то на комисия в болница по местоживеене.Там отивам ,давам си картона и след 2 дни си взимам болничния(без да обикалям кабинети).
« Последна редакция: Юли 28, 2009, 16:04:15 pm от TINI78 »

« Отговор #263 -: Юли 28, 2009, 16:03:28 pm »
Мишанта, за съжаление едва ли ще съм ти от полза, защото изследванията си правих миналото лято в Плевен- пратих кръв по куриер, която ми взеха в Майчин Дом-София, но правих пълен пакет имунологични и генетични и бяха около 200лв.
Май това с лабораторията на Кременски звучи най-разумно и лесно.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #264 -: Юли 28, 2009, 17:00:07 pm »
Благодаря за светкавичната реакция Момичета!
Безценни сте!

Доста сложно става...периода е къс, пътуване, Митака, сега не съм в София!
В Националната Генетична Лаборатория е 80 лв
и резултата ще бъде готов за 10 - 15 работни дни сега звъннах и проверих, в Плевен също.
За около 5 дни ще ми направят изследването ТУК като мъжа ми ще им закара пробата утре рано сутринта.
Ако чакам месец резултата за каква терапия става дума  :? изобщо!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #265 -: Юли 28, 2009, 18:08:37 pm »
Мишанка, аз съм с хомозиготна мутация мтхфр (=вродена склонност към тромбофилия в по-тежкия, хомозитоген вариант). В началото започнах с фраксипарин, аспирин не съм вземала заради другото ми заболяване. Тъй като заболяването ми се обостри към 10 гс, почти веднага се наложи да спра и фраксипарина! Лекарите бяха в голяма чуденка дали да рискувам да взимам и фракси, хематологът го препоръча, въпреки другите рискове. Освен всичко останало, задължителните 4мг фолиева спрях да взимам (пак заради заболяването, не можех и елементарни лекарства и витамини да визмам) - а за тази мутация се пият вит.В и фолиева. В крайна сметка не съм взимала абсолютно нищо, просто на УЗ всеки път внимателно гледахме кръвоснабдяването и след като всичко беше наред, така до следващото УЗ. В крайна сметка без никаква профилактика до последно всичко си беше съвсем ОК, даже плацентата преди секциото си изглеждаше така, сякаш мога да изкарам още доста, преди да родя :lol: Пиша ти всичко това да те подкрепя за внимателното следене на УЗ и не винаги терапията явно е особено необходима.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #266 -: Юли 28, 2009, 20:50:57 pm »
Дали някой ще може да ми каже какво значи резултатът ми от изследване на урина,КОЕТО се нарича урокултура и на резултата пише НЕСИГНИФИКАНТНА.Какво означава тази дума така и не можах да разбера :ask:
Означава "незначимо". Т.е. това е т.нар. стерилна урина и резултатът ти е чист.

Алтевс, кошмарно е да не можеш да помогнеш на детенце и само да искаш да го утешиш, а да не става... Дано скоро се оправи съвсем!
Мише, вярвам че всичко ще завърши благополучно и навреме! Само дето не трябва да си мислим и надяваме, че можем да изкараме и ние една нормална и спокойна бременост.... То все нещо ще се случи :?
На мен ми казаха вчера, че ми бил "паднал корема" и последва ровене в нета да видя кой колко време след това "събитие" се е срещнал с детето си. Въпреки че Валери се роди три дни след въпросното падане, не съм ама хич готова да раждам тая седмица и се моля да задържа още малко...

*
« Отговор #267 -: Юли 28, 2009, 22:07:18 pm »
Въпреки че Валери се роди три дни след въпросното падане, не съм ама хич готова да раждам тая седмица и се моля да задържа още малко...

Лъвче ще си имаш, то ще си реши кога му се излиза на бял свят ;) Леко раждане и незабравима среща ти желая! :)
*
« Отговор #268 -: Юли 29, 2009, 00:31:18 am »
nincho ,гледам че си на финала-леко раждане и незабравима първа среща с малката кукла :)
Благодаря ти Парси, вече нямам търпение  :bighug:

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #269 -: Юли 29, 2009, 08:35:41 am »
yahoo_17 Нинчо късмет и прекрасна първа среща!

Виа  :bighug: всичко ще бъде наред, аз родих Митака точно 36 сед и 5 дни.
Нашите деца имат собственно виждане по-въпроса кога да се родят,
ние им определяме дати те си имат свои план!
Късмет!

Вчерашния ден се оказа доста емоционален за мен...
Искам да Благодаря от цялото си сърце на Уайти!
Зачатие създаде приятелства които минават през времото
и без много думи разбираш колко е ценно всичко тук!

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

*

elist

• **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
« Отговор #270 -: Юли 29, 2009, 11:13:10 am »
Добро утро дами!!!
Аз да се отчета, че вчера бях на консултация.
 За стъпалото на беба,мята док. нито може да потвърди диагнозата,нито да я отрече.Тя досега не се е сблъсквала с такъв случай и затова са специалистите.Бях разочарована.В петък ще ходя при тази от ФМ да прави кардиограма на децата,че да видим може нещо да се е променило.Силно се надявам.
 Вий как бихте постъпили? Да търся ли друг специалист да ми прави неясни прогнози и да си давам парите,или да си чакам раждането? То в утробата така или иначе степента на изкривяване не може да се измери и терапия не може да се прави?????
 И както по долу Светлето каза ТО ВСЕ НЕЩО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПРИ НАС. Няма спокойна бременност.Сега пък имам повишена захар.
 Минавам на диета.Трябва да се информирам по подробно само.При Док. ми казаха да спра сладкото и плодовете.Само ябълки.Ако някой има инфо моля.

Хубавата новина е че поръчахме количката :bori_003: :balk_47:Това поне ми беше удоволствието от вчерашния ден.
Нинчо и аз ти желая много късмет.Дано всички дочакат твоите седмици!
Хубав ден!!!
« Последна редакция: Юли 29, 2009, 11:14:46 am от elist »
*
« Отговор #271 -: Юли 29, 2009, 11:28:49 am »
Nincho, лека и щастлива среща ти желая!

Елист, ако бях на твое място може би бих потърсила още едно мнение...

Мише, Ани4ка,  :bighug:
То че ще е лъвче, лъвче ще е! Така си го бях поръчала :wink: Обаче тази седмица няма при кого да раждам, щото се озовах в една неясна и смотана ситуация с докторите.... Уговорката ми е за от другия понеделник при Диков в Шейново, а дотогава - ще стискам 8)

« Отговор #272 -: Юли 29, 2009, 11:45:21 am »
Via леко раждане мила! И да знаеш лъвчетата са много упорити! :lol:
*
« Отговор #273 -: Юли 29, 2009, 13:03:31 pm »
Добър ден и от мен!
Nin4o,Via желая ви леко раждане и прекрасна първа среща с бебчовците ви!
Elist ако мислиш,че ще си по-спокойна наистина чуй едно мнение още,но дано не е вярно и всичко да е наред.
Аз днес пак се записах в тоалетната,няколко дни не се беше случвало и мислех,че се е поразминало,ама уви...
Желая ви лек и спокоен ден!

« Отговор #274 -: Юли 29, 2009, 15:08:55 pm »
elist, стискам ти палци, каквото и да решиш за още едно мнение.По принцип, ако успеят да го видят, при раждането ще са готови да действат, от друга страна при сестра ми не го видяха и пак се организираха и сега всичко е наред, така че....Опитай се да си по-спокойна, казвам опитай, защото знам колко е трудно...Може и от притеснение да си вдигнала захарта...Аз съм с инсулинова резистентност и самата захар не я вдигам, а инсулина, но и в двата случая много помага сутрин на гладно една кофичка кисело мляко с една лъжица канела...Ако не ти е гадно, пробвай. Хубавото е, че при диета захарта бързо влиза в норма.
Желая ти спокойствие и много мили ритничета!
А от Варна чакаме новини от срещата в АГ-то! 8) 8) 8)

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #275 -: Юли 29, 2009, 16:44:11 pm »
Нинчо, леко раждане ти желая:)

Мише, прегръщам те силно и заедно с мислите за мен се моля да сте здрави и всичко да е наред. Обичам те, нали си знаеш:)

Аз се завърнах от прегледа:) Ще си имаме две еднакви момченца и едно момиченце:)))
Няма смисъл а и не ми стигат думи от вълнение за да опиша колко съм щастлива. Всичко с бебетата е наред, растат си нормално. Следващ преглед след месец:)

Лек ден на всички и дано всичко е наред момичета:)
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #276 -: Юли 29, 2009, 17:00:53 pm »
Лисицо

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #277 -: Юли 29, 2009, 17:04:37 pm »
:)))))))))))

Забравих да споделя още нещо...
Нали сме маааалко нахални се набутахме в стаята при Фани и видяхме спящия Димитър:)))))))
Толкова мъничък и хубав беше...:)пупупу.
Днес я изписват и скоро тя ще разказва повече:):)
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #278 -: Юли 29, 2009, 17:11:22 pm »
Лиско,честито ти момченца и момиченце!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #279 -: Юли 29, 2009, 17:18:18 pm »
естито Пете  :D
Много, много се радвам за теб!
Боже, дай на всяка една от нас, този късмет!
усмивки  :D