0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 43
« Отговор #240 -: Юли 27, 2009, 15:58:12 pm »
Мишанта,
аз съм със склонност към тромбофилия, макар и не много ясно изразена и от началото съм на аспирин протект и фраксипарин. До 16г.с. ги редувах през ден,после започнах и двете всеки ден. На феталната морфология при Марков в 22г.с. се оказа ,че пъпната връв е с три съда, но пък имам някакъв спазъм на лява маточна артерия. По повод това говорихме с него надълго и нашироко и той ми каза, че пъпната връв с два съда е анатомична особеност, която все по-често се среща. Терапията и в моя , и в такъв случай си е все аспирин и фраксипарин. На мен ми увеличи фрасипарина, но кръвта ми стана тотално водниста и го върнахме на 0.3. Даде ми и Флебодия, която подобрява тонуса и здравината на кръвоносните съдове. И той, и моят док, с когото работят в едно отделение в МД потвърдиха, че докато бебокът нараства нормално, проблемът е преодолян.
Просто е нужно внимателно следене, което ти очевидно получаваш. Пусни си и изследванията, а ако твоят док прецени, ще ти назначат и терапия.
И, момичета които сте в по-ранните седмици, не пропускайте ФМ, точно защото много от проблемите ако се открият овреме, могат да се разрешат, а не да отидете на преглед в 30г.с. и да се окаже, че бебокът отговаря на 23г.с., примерно, недай си Боже!
Поздрави от мен и лека и спокойна седмица!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #241 -: Юли 27, 2009, 16:46:51 pm »
На мен ми предстои ФМ и БХС тази или, евенуално, другата седмица. Ще ми се наложи да пътувам 300км в едната и 300км в другата посока, но въпреки всичко нямам търпение да дойде прегледа - хем ще видя малкото чудо в мен, хем ще разбера как вървят нещата. Естествено, силно се надявам всичко да е наред.  :D

На мен също взеха да ми се подуват краката. Особено тези последните дни с жегите.
Имах чувството, че не стоя аз на тях, а нещо с двойна или тройна тежест. Още от обяд почваха да се подуват и да тежат. Вечерта вече едва се носех на тях.  :lol:
Днес и вчера, след като разхлади и се поотпуснаха болките.

На всички вас, момичета, желая леки и безпроблемни дни!
 :grouphug2:

П.П. И много съжалявам, че няма да присъствам на организираната ви среща. :(
« Отговор #242 -: Юли 27, 2009, 18:49:50 pm »
Мили момичета, сърдечно ви благодаря за пожеланиета. Даа ви кажа честно - ще го изпитате всички, но.... дано по-малко и по-рядко ви се случва. В смисъл, че като я гледам мънинката как се мъчи и аз не мога нищо да направя.... - искам мен да мен да ме боли, не нея! Оказа се, че има възпаление на едното бъбрече и верятно е изхвърляла и песъчинки, защото два-три дни беше ад. не иска да пиша, не иска да ака, по цял ден се стиска, плаче, вика - Мамо бучи. Температурата - над 39 - 39,5, 39,4. и аз стоя и плача с нея и.... нищо не мога да направя! И ей така до вчера. Вчера малко се поуспокуиха нещата, днес също е по-добре... Единственото хубаво нещо от цялата работа е, че днес резултатите от изследванията са добри. И неините и моите. Тя няма бактерии в урината, и аз също (навсякъде)  :lol:  И сега все още спим , та вече мога да се включа, ама сега отивам назад да ви чета, че прочетох това-онова,ама изоставих четенето,реших да пиша, но сега се връщам назад - да съм в час :lol:, че изтървах клюките :lol:
twin  - не се ли притесняваш от пътуването?
*
« Отговор #243 -: Юли 27, 2009, 21:13:23 pm »
Върнах се от лекар и да се похваля-ритаме и шаваме, много сме си добре :D
Много миличко ми стана...Резултатите са ни добри и токсоплазмозата е отрицателна!
Питах го за ФМ,а той взе да ми говори за кръвни изследвания!Можело и при него,а неговия ехограф е доста старичък,много ме разочарова!
И другото което е категорично ми отказа болнични и сега не знам какво ще стане!
Ядосах се де...

*
« Отговор #244 -: Юли 27, 2009, 21:24:00 pm »
Мише,
важното е, че сте открили навреме проблема и има решение! Стискам палци всичко да мине по мед и масло!
hriska,
не че нещо...ама в СЗ няма добри специалисти по ФМ, добрата техника е едно на ръка, но най-важно е кой борави с нея!
« Отговор #245 -: Юли 27, 2009, 21:30:51 pm »
Дали някой ще може да ми каже какво значи резултатът ми от изследване на урина,КОЕТО се нарича урокултура и на резултата пише НЕСИГНИФИКАНТНА.Какво означава тази дума така и не можах да разбера :ask:
« Отговор #246 -: Юли 27, 2009, 21:39:46 pm »
Дали някой ще може да ми каже какво значи резултатът ми от изследване на урина,КОЕТО се нарича урокултура и на резултата пише НЕСИГНИФИКАНТНА.Какво означава тази дума така и не можах да разбера :ask:
Адашке, аз всеки месец пускам урокултура, -за по-сигурно- и на последните ми две пишеше "Не дава развитие на бактерии". Предполагам, че НЕСИГНИФИКАНТНА означава същото, тоест - добра, защото по-предният път направо бяха написали какви бактерии са изолирали. Мисля, че трябва да си спокойна, но разбира се, аз не съм лекар. Смятам, че все пак, на всяка цена трябва да ги покажеш на лекарят си - да ти каже той.
« Отговор #247 -: Юли 27, 2009, 21:52:41 pm »
Лисе, обръщам се към теб, понеже ти пусна темичката. Сега, като чета назад, ами ние не сме малко мили бъдещи мами :D И предлагам, ако искате, защо да не си направим както правят в БГ мамата - в началото на всяка нова темичка винаги копират и стои един списък с всички бременни мами, писали в темата. С терминът на раждане, какво чудо очакват - госпожица или господин, или и двете, а може и трите :lol:... И не зная, може би и някаква друга полезна информация за всички нас, може и други да предложат - например  Списък с необходимите вещи за мама и бебо за в болницата и разни други - предлагайте момичета, ако искате. Мисля, че специално на мен така ще ми е по-лесно да следя за нови мами, за нас по-ветеранките :wink: и за най -"старите" тук във форуми, които пък посрещнаха нас....
Само че не зная кой ще го направи - ако се решите, аз си предлагам помощта
Върнах се от лекар и да се похваля-ритаме и шаваме, много сме си добре :D
Много миличко ми стана...Резултатите са ни добри и токсоплазмозата е отрицателна!
Питах го за ФМ,а той взе да ми говори за кръвни изследвания!Можело и при него,а неговия ехограф е доста старичък,много ме разочарова!
И другото което е категорично ми отказа болнични и сега не знам какво ще стане!
Ядосах се де...
Хриска - смени си лекаря. Просто отиди при друг!!!!
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 21:55:47 pm от Altevs »
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #248 -: Юли 27, 2009, 22:14:35 pm »
Да се отчета и аз ! Днес бях на преглед при д-р Александров и каза , че всички болки са нормални  и че това с дължината на шийката е относително понятие , т.е. на всяка жена е различна дължината , а и на бремените по принцип е скъсена . Да си гледам кефа - един вид и така смятам да направя.
Какво щях да правя без нашият доки - незнам !!! Да ни е жив и здрав !!! :D

Тини , тези болки дето ги описваш ми наподобяват на моите , но без тежест - със сигурност ли ти казаха че са контракции, нали се втвърдявал коремът , ти имаш ли такова втвърдяване ?
Хриска,наистина си смени доктора, няма право да ти отказва болничен  8O!
Altevs , добре че е отминало вече неприятното изживяване- много е гадно да гледаш болките на детенце !
На всички други мамчета - пазете се и хиляди прегръдки от нас !!!
*
« Отговор #249 -: Юли 27, 2009, 22:54:28 pm »
Klem4e по какъв начин мога да го сменя?
Ново направление ли трябва да си взема?
Наистина не съм наясно,въобще не съм очаквала такова нещо!

« Отговор #250 -: Юли 27, 2009, 23:55:30 pm »
Алтевс,радвам се че малката е по-добре :D
А това за началото на темата звучи много добре,но трябва да се пусне нова темичка или да се коригира тази :ask: :D
Хриска,Клемче добре че притесненията са ви били неоснователни :D
Лека вечер! :bighug:

*
« Отговор #251 -: Юли 28, 2009, 00:56:31 am »
Добър вечер и от мен!  :D
Радвам се за всички, че сте вече добре  :D , това е много успокояващо.
Аз днеска на два пъти правих разходки, въпреки предписанието да лежа и да ви кажа екстра ми беше и което е най-странно, като се движа през деня, после вечер не ми се подуват краката  :balk_48:, а уж трябва да е обратното.
Лека нощ на всички, аз ще ставам, че седна ли на компа, беба започва много да протестира и не ми дава да стоя в седнало положение  :lol:.

п.п. Алтевс, и на мен ми хареса идеята ти за списъка в началото на темичката  :wink:.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #252 -: Юли 28, 2009, 00:57:12 am »
hriska, незнам какъв е точно начинът за смяна на ЖК - то , но ти си в началото още така че сега е момента да действаш , ако отложиш за по- късно ще трябва да си искаш всички изследвания , а както се държи с теб нищо чудно да не ги ти даде. Имаш пълното право да смениш ЖК- то си , аз от самото начало съм в болничен , като преди това си взех цялата отпуска. Обясняваха ми че няма да ми стигнат тези полагащи се на всеки 180 дни болничен , и неискаха и на мен да ми дават , но аз настоях и сега още съм в болничен , а по моите сметки ще ми стигнат дните. Ти не се тревожи за тези дни защото твоята бременност ще прехвърли и догодина т.е. имаш да ползваш 180 дни от тази и 180 дни от следващата година болнични.Действай смени си доктора , вземай си болнични и се наслади на бремеността си !!!

За срещата в сряда в АГ-то питам момичетата - нещо променя ли , часът , мястото ???
*
« Отговор #253 -: Юли 28, 2009, 01:01:13 am »
nincho ,гледам че си на финала-леко раждане и незабравима първа среща с малката кукла :)

« Отговор #254 -: Юли 28, 2009, 10:56:50 am »
hriska, с направление от личния лекар става смяната. Но всеки има право само на една смяна, т.е. огледай се добре. Другият вариант е да намериш гинеколог, който работи в болница, да те вкара за 3 дни и после да ти пускат от там болничните.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #255 -: Юли 28, 2009, 13:19:30 pm »
Клемче,втвърдяване нямах,но ми се събираше корема на топка за части от секундата,като схващане.За това дали наистина са контракции не знам,но док така каза.Вече нямам тези усещания,но повече няма да спра Магнерича,утре пак ще с епосъветвам и с Александров.Абе тези 2 седмици ми се появиха всякакъв вид  болки-вчера ,понеже малко се поозорих физически,вечерта едва отивах до банята.Болката беше тъпа като при мускулна треска на корема,но само от едната страна.Слава богу-днес положението е по добре.Но тежеста ниско долу,си остава-тя ме притеснява най-много.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #256 -: Юли 28, 2009, 14:03:47 pm »
Hriska,със сигурност може да си смениш ЖК-то. Трябва да си поискаш от личния направление за смяна на ЖК и го носиш направо на новия ти док, а на стария хич няма нужда и да му се обаждаш.
На мен също много ми допадна идеята със списъка на първата страничка на темата ,наистина ще е удобно за всички.

Момичета,решила съм да си взема вече книга за отглеждане на бебето и да се образовам на време какво ме чака.Надявам се тези, които вече са мами да ме ориентират към някоя хубава книжка.  :D
И последн въпрос за сега- как се спрвяте с болките в гъбра?
07.10.2009
« Отговор #257 -: Юли 28, 2009, 14:04:48 pm »
Момичета, да не я объркаме/за Хриска става въпрос/. Имаш право на 180 дни, ама то има някакво условие - ако са без прекъсване, няма да и стигнат. Мога да кажа от личен опит. Когато бях бременна с Дарето, също бях в болничен от самото начало, още след положителния тест. Забременях ноемри, терминът ми беше за юли следващата година. И не ми стигнаха дните - седмия месец, трябваше да ходя на ТЕЛК, единствено вече те можеха да ми удължът още болничния. Другото - личният ми гинеколог също не можеше да ми изписва постоянно болнични. Правеше така - пращаше ме в болница, там стоях по 3 дни и от там вече после ми даваха по 30дни болнични. И така всеки месец. Иначе мисля че и гинекологът не може да ти дава постоянно болнични.
Просто си вземи ново направление от личната и отиди при друг лекар. Но , както ти е казала Василена - внимавай! :lol: :D
Що се отнася до срещата, ей сега говорих с докито и каза утре 10-10,30 най късно да съм там. Не знам защо. Но ще сме там де. Ще се оглеждам в коридора и долу в барчето :lol:
Клемче - ти все пак внимавай - той доктора малко по някакви нови си, съвременни виждания си кара, ама... понякога нали знаеш - доброто старо.... Ииииии в сряда полекичка, полекичка, сутринта към 10 да пиеш кафе във барчето :lol:
А пък това за темата - нека каже някой, който разбира. Модератор или от тези дето пускат теми... По моя ъкъл трябва да се седне и да се извадят на лист всички данни и после да се въведът в един пост, който да се копира в началотао на всяка нова тема. Или пък всички да си изпратим данните... Не зная... Лиско, ти нали си по-навътре в нещата, как да стане?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #258 -: Юли 28, 2009, 14:20:34 pm »
Момичета, ние не сме форум Бгмама, за да го копираме. Който иска, нека се записва в отчетните форуми там. Смятам, че е напълно достатъчно, че си имаме отделни темички за бременни и за майки, всички си имате лентички и се следите.
Надявам се разбирате деликатността на ситуацията, за което ви благодаря.
Лека и спокойна бременност на всички, на наближилите срещата- дано е най-прекрасното за вас изживяване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #259 -: Юли 28, 2009, 15:07:11 pm »
Пеше, Тини и Инке Тинке въпроса ми е към вас,
както и към тези които скоро са правили скрининг за вродена тромбофилия,
къде правихте изследването и на каква цена?

:flower: Благодаря предварително!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)