Мишанта,
аз съм със склонност към тромбофилия, макар и не много ясно изразена и от началото съм на аспирин протект и фраксипарин. До 16г.с. ги редувах през ден,после започнах и двете всеки ден. На феталната морфология при Марков в 22г.с. се оказа ,че пъпната връв е с три съда, но пък имам някакъв спазъм на лява маточна артерия. По повод това говорихме с него надълго и нашироко и той ми каза, че пъпната връв с два съда е анатомична особеност, която все по-често се среща. Терапията и в моя , и в такъв случай си е все аспирин и фраксипарин. На мен ми увеличи фрасипарина, но кръвта ми стана тотално водниста и го върнахме на 0.3. Даде ми и Флебодия, която подобрява тонуса и здравината на кръвоносните съдове. И той, и моят док, с когото работят в едно отделение в МД потвърдиха, че докато бебокът нараства нормално, проблемът е преодолян.
Просто е нужно внимателно следене, което ти очевидно получаваш. Пусни си и изследванията, а ако твоят док прецени, ще ти назначат и терапия.
И, момичета които сте в по-ранните седмици, не пропускайте ФМ, точно защото много от проблемите ако се открият овреме, могат да се разрешат, а не да отидете на преглед в 30г.с. и да се окаже, че бебокът отговаря на 23г.с., примерно, недай си Боже!
Поздрави от мен и лека и спокойна седмица!