0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 43
« Отговор #80 -: Юли 14, 2009, 11:05:09 am »
Незабравима среща с малчо за Баракуда! Бързо да се връщаш в редиците ни! :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #81 -: Юли 14, 2009, 11:22:13 am »
Добро утро момичета! Бари, леко раждане!
Момичета, колко е нормалния хемоглобин? Моя вчера излезе 104 и доктора ми писа някакви капсули желязо. Ама аз първо се чудя с някакви храни не мога ли да наваксам липсите. И второ имам два вида желязо от една приятелка, ама забравих да му кажа. И си мисля, дали другата седмица като отида при д-р Даскалов да решим кое трябва да пия. Честно не ми се купуват и други лекарства. Не знам защо. Иначе и на ЖК потвърдиха, че е девойка. И тя май полека, лека почва да се обажда. По скоро едно гъделичкане усещам още.
И друг "сериозен" проблем имам тия дни - мнооооооого ми е мързеливо. Ама чак непривично много. С нищо не ми се занимава. Що ли така?!
Лек ден ви желая.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #82 -: Юли 14, 2009, 11:35:41 am »
    :D Добро утро и от нас!  :D Сърдечно ви благодаря за подкрепата!Всички сииилно ви прегръщам!...И много ви обичкам! 
:bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

malvina82 ,добре дошла !Лека и успешна до края!  :balk_5: От кой град си,че да ти препоръчаме лекар?

nincho  ,наистина сме с еднакъв термин с теб.И ти желая да си го изкараш леко и успешно до края!  :goodluck:

Pesheck ,нормално е хемоглобина да е над 100(за бременни),така че твоя е идеален все още.По-добре се консултирай и със д-р Даскалов преди да се "набутваш" с още лекарства.
*
« Отговор #83 -: Юли 14, 2009, 12:37:44 pm »
Мале,Пешек,чак 21 г.с започваш полека лека да  яусещаш...а аз съм седнала да се притеснявам,че ни гъдел,ни ритник в 17 г.с :BangHead:С мъжа ми от кога сме я зачакали нашта девойка,а аз даже взех да се тревожа :oops:Имаме още хляб да ядем явно 8O

*

Aubergine

« Отговор #84 -: Юли 14, 2009, 12:39:53 pm »
Pesheck , не е задължително нисък хемоглобин да означава ниско желязо - изследвай желязото и ЖСК.

Баракуда, стиснати палци и от мен!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #85 -: Юли 14, 2009, 13:00:47 pm »
Добро утро на всички:)
Мивката не ме пусна по рано да ви го пожелая:)
Днес се събудих с ужасен световъртеж и гадене:)
Аз кафе преди пиех много, сега много рядко защото от него ми се гади. Пих малко сутринта уж да ми се оправи главата но едва ли беше стигнало и до стомаха ми като го върнах обратно:)

Днес ще съм в леглото с книга и няма много да мърдам, че главата ми имам чувството, че се мести и завърта 5 мин след тялото:))))))))))))

Чакам с нетърпение следвашия си преглед и дано малките лисани позволят на доктора да ги види какви ще са:))))
Оня ден в морската видях Ваня1972:))))))))Бяха с тризначетата:))))))Прекрасна гледка:))))))))а тя беше сияеща:)Та не ми се видя толкова страшно ...ЗАСЕГА:)))))))
Ама то отстрани винаги е много по-лесно всичко:)))
А миналата седмица видях една позната бременна в 7 месец, и ме гледа и вика, ние май заедно ще раждаме и ти ли си 6-7 месец?. Викам, не едва влизам в 4:))))))))))ама са 3:))))
Общо взето като кажа, че са три бебета и се наслаждавам на реакцията на хората:)Объркани, радостни, изплашени:))))))))))
Надух ви главите, сега отивам да полегна:)
Лек ден момичета и ъдете здрави:)
*
« Отговор #86 -: Юли 14, 2009, 13:26:31 pm »
Баракуда, леко раждане! Всичко да мине по вода! :D
*
« Отговор #87 -: Юли 14, 2009, 13:29:08 pm »
Баракуда,леко раждане и прекрасна среща с малкото човече!
« Отговор #88 -: Юли 14, 2009, 14:57:36 pm »
Бари, много се радвам че скоро ще гушнеш рожбата си  :D. Леко раждане ти желая!
Pesheck, и моя хемоглобин е 104 и ЖК-то ми вчера ми изписа капсули Ferro-Folgamma, по 1 на ден , но мисля че с подходящи храни също може да се нормализира,хапвам предимно протеини - месо/пилешко, телешко/, риба, черен дроб, от млечните - извара  и задължително по 1 яйце на ден.
Вчера на ЖК видяхме бебо, добре е , беше много развълнуван и за 1 секунда не остана мирен да го измерим  :D/аз му говоря в мъжки род вече, макар че още незнам какво е , но така го чувствам  :)/ Док каза, че не вижда вече отлепване, само някакъв малък съсирек, който се надявам много скоро да изхвърля, а дотогава продължавам с  :balk_125:  :)
*
« Отговор #89 -: Юли 14, 2009, 15:16:01 pm »
Lisko, на мен и с две ми е трудно признавам си.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #90 -: Юли 14, 2009, 15:18:15 pm »
Абе аз от няколко дни си мисля за салатка от червено цвекло. Че нещо не налитам чак толкоз на мръвки напоследък.
*
« Отговор #91 -: Юли 14, 2009, 15:45:58 pm »
На мен хемоглобинът последно ми беше 123. За десет дни беше спаднал от 133, та доктора ми предписа Сорбифер Дурулес - желязо с удължено освобождаване, ама го спрях понеже имах доста разхлабен стомах и да не ме дразни. Оттогава не съм го пила.

*
« Отговор #92 -: Юли 14, 2009, 16:08:09 pm »
Lisko, ти мериш ли си кръвното?
Оказа се, че моето главоболие вчера и онзи ден е било от ниско кръвно. Вечерта, като го мерих беше 84/60. Аз по принцип съм си с ниско, ама чак пък толкова... Два дни не бях пила кафе и може би от това се е повлияло малко. Аз също спрях кафето, но само чистото - сега го смесвам с мляко и така поне живвам малко и не съм като парцал през деня.

Та, като си говорим за кръвно - момичета, знаете ли колко трябва да е то през бременността? Нормално ли е да се запази в границите, в които е било преди това или трябва да се покачи? Днес на обяд, след като бях закусила и пила мляко с кафе, беше 132/70. Аз досега горна граница 110 не бях минавала.
Какви са нормалните граници и влияе ли зле на бебо, ако кръвното е ниско или високо?

И друг "сериозен" проблем имам тия дни - мнооооооого ми е мързеливо. Ама чак непривично много. С нищо не ми се занимава.

Аз този проблем го имам от самото начало. :oops: Чак не се трая на моменти.  :oops:  :D :D :D
*
« Отговор #93 -: Юли 14, 2009, 16:16:27 pm »
туин, моето кръвно най-редовно е 130/80 или 120/80. Мисля, че става опасно, когато стигне и се качи над 140.

силве
, радвам се, че отлепването вече е в миналото.  :balk_602:

При мен всичко е тихо и кротко. Вдругиден сме при доктора. Да видим какво ще каже той! ;-)

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #94 -: Юли 14, 2009, 17:14:43 pm »
Ей Блу :hug2:, кога стана 39 седмица...Това време няма милост.
Късмет и прекрасна първа среща с младежа!

Моя хемоглобин се върти все около 110
и вече втори месец взимам MaltoferFol-таблети за смучане.

Лисоооо  :biglove: * 3

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #95 -: Юли 14, 2009, 17:51:28 pm »
blue_sky , то не останало!
Хм, все си мисля, че ще ни зарадваш тези дни  :wink:
Желая ти лека и приятна първа среща с твоето слънчице!  :D
« Отговор #96 -: Юли 14, 2009, 18:11:48 pm »
Здравейте "колежки" :bighug:
Гледам - нова темичка сте захванали :D
Lisko,

Та, като си говорим за кръвно - момичета, знаете ли колко трябва да е то през бременността? Нормално ли е да се запази в границите, в които е било преди това или трябва да се покачи? Днес на обяд, след като бях закусила и пила мляко с кафе, беше 132/70. Аз досега горна граница 110 не бях минавала.
Какви са нормалните граници и влияе ли зле на бебо, ако кръвното е ниско или високо?

Туинче, опасно е - дано не ти идва до главата. Опасно става, когато се вдигне над 140. При редовно поддържане на високо кръвно плодът спира да се развива, защото до него не достигат необходимите хранителни в.ва. Абе.... Дано никоя от нас няма такива проблеми. Иначе може да прочетеш повече - просто напиши в Гугъл Прееклампсия  и Еклампсия.
Баракудке, не знам дали ще прочетеш това, но... - стиснати палци :balk_602: :balk_602: и много кураж от мен. И ще очаквам включване с радостни новини.
Иначе аз си лежкуня, последните ми изследвания - урина и микробиология се оказаха чисти и... продължавам да се моля всичко да е така поне до края на август. Дотогава ми даде срок доктора да стискам   :balk_77:
Лисе, така добросърдечно ти завиждам, че ако бях от Варна, щях да идвам да ти помагам като се родят бебчовците  :D
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #97 -: Юли 14, 2009, 18:46:36 pm »
Altevs, радвам се че си добре, ще устискаш разбира се до края на август, че и по-нататък.  :D
Баракудка и от мен стиснати палци за най - красивата и желана среща в живота ти.  :bighug:
Леко раждане и на другите момичета, за коит онаближава.
Господи, благодаря ти!!!
« Отговор #98 -: Юли 14, 2009, 20:55:58 pm »
Diva , как си и ти? Кога ходиш на прегледи при доктора? Може някога да се видим  :D С теб и с Клемче бяхме долу-горе по едно и също време на процедура. И тя сякаш не се е мяркала скоро насам. Дано да сме добре всички!
И нещо да ви се похваля на всички - въпреки страха си, и въпреки предубежденията, аз вече направих първата покупка за бебка. Вярвам, че ще ни е на късмет и един ден с умиление ще я облекъ  в тези дрешки. Когато родих Дарена, нямах абсолютно нищо купено. Нищчко! Сега с трепет и умиление ходя през пет минути да ги вадя и да си ги гледам. :lol:  :D :D :D
« Отговор #99 -: Юли 14, 2009, 21:33:01 pm »
Baracuda, Blue_sky,
Стиснати палци и от мен и възможно най-лека и незабравима среща с бебоците!
За хемоглобина, Патладжан е права, че не винаги се дължи на липса на желязо и е добре това да се изследва, а иначе става опасно, когато падне под 90 за бременни.
Най- учудващото е , че спанакът не е толкова богат на желязо, колкото му се носи славата, но пък страхотно находище се оказаха гъбите(печурките)- в 100гр. сушени печурки има около 3 пъти повече желязо отколкото в 100гр. черен дроб. Другото, което се оказа сериозен източник на желязо е сусамът,който се използва за бързо възстановяване на на желязото в организма. Наложи ми се да ги науча тези работи, защото хемоглобинът ми е вече 112,а и ми разреждат кръвта с аспирин и фраксипарин.
А, и продължавам да пия фолиева киселина, защото подпомага усвояването на желязо.
Леко на всички!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.