Baracuda, Blue_sky,
Стиснати палци и от мен и възможно най-лека и незабравима среща с бебоците!
За хемоглобина, Патладжан е права, че не винаги се дължи на липса на желязо и е добре това да се изследва, а иначе става опасно, когато падне под 90 за бременни.
Най- учудващото е , че спанакът не е толкова богат на желязо, колкото му се носи славата, но пък страхотно находище се оказаха гъбите(печурките)- в 100гр. сушени печурки има около 3 пъти повече желязо отколкото в 100гр. черен дроб. Другото, което се оказа сериозен източник на желязо е сусамът,който се използва за бързо възстановяване на на желязото в организма. Наложи ми се да ги науча тези работи, защото хемоглобинът ми е вече 112,а и ми разреждат кръвта с аспирин и фраксипарин.
А, и продължавам да пия фолиева киселина, защото подпомага усвояването на желязо.
Леко на всички!