0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните N 43
« Отговор #60 -: Юли 12, 2009, 02:11:43 am »
Nataly, при мен и двете бременности започнаха без болки и напрежение в гърдите, при положение, че винаги това е било част от ПМС. Не значи,че прогестерона е малко, аз и двата пъти нямам проблем с него. Първия път пих утрогестан в малки дози, но от 7ма седмица до 13та по назначение на доктора - по скоро профилактично, отколкото поради реална нужда.
Стискам палци скоро да се похвалиш с хубава новина!
Благодаря на всички за отговорите.
Има още няколко дни и истината ще лъсне с пълна сила. Дано да е тази, която чакам толкова години.

п.п: Извинявам се, че се намесих в темичката ви, без да съм една от вас.
« Последна редакция: Юли 12, 2009, 02:13:45 am от Nataly* »
*
« Отговор #61 -: Юли 12, 2009, 02:38:25 am »
Натали, стискам ти много силно палци.  :bighug:

парси, благодаря ти! Да видим кога ще е.  :wink:

Лис, аз също имах много често главоболие от 4 до към 6-7 месец, но това беше защото носът ми все беше запушен и си се събуждах с главоболие. И парацетамолът не ми помагаше. Търпях си.

силвичка, добре дошла и скоро да минава кървенето, за да можеш да се насладиш на бременността си!

*
« Отговор #62 -: Юли 13, 2009, 14:30:51 pm »
Хриси, говори с твоя доки какво да пиеш. Аз повече от месец ги понасях стоически, но миналата седмица говорих с доки и той ми каза, че практически всичко може да пия, без ранитидин. Та си взех Алказалцер и пих миналата сряда само едно, от тогава нямам оплаквания. Не знам от хапчето ли е или от какво, но даже и да ми се появат киселини вечер се търпят и мога да спя без проблем (преди спях седнала  :oops:) Само, че на Алказалцера на листовката пишеше, че последния триместър не могат да се пият, а първия и втория, пак имали някакви противопоказания. Та в заключение, консултирай се с доки какво да вземеш :) и успех
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #63 -: Юли 13, 2009, 16:31:29 pm »
       Добър ден и от нас!  :D Щастлива и късметлийска да ни е тази седмица!  :D
Аз да ви кажа,днес бях на преглед при д-р Александров и се очертава в края на тази седмица  да вляза в болница за наблюдение(ще следим тонове и други работи).Та,живот и здраве другата седмица да раждам(вече ще съм в девети месец). Бебчо си е наваксал грамажа и е 2720g за 35г.с.,така че горе-долу вече имаме "чисто тегло" 2500g.  :wink: Плацентата е трета степен на зрялост и като цяло бебчо е добре,а и разбира се е все още седалищно настанил се.Килограмите за ми адски много вече,да не говорим за ужасните оттоци на краката,вече едва ходя,ама не се оплаквам. :D Толкова съм смешна,като подвижен луноход съм. :lol: Та,още малко ще споделям вашата компания и се надявам на щастлива и успешна среща с бебчо!Това е за сега от нас. :D Хубав ден!
*
« Отговор #64 -: Юли 13, 2009, 16:32:49 pm »
Mimko благодаря ти,ще го питам като ида,но съм на преглед чак другия месец.Ще видя как ще издържа до тогава :(
Снощи не издържах и пих малко сода,киселините минаха но пък ми се поду корема,че взе и да ме боли,та втори път няма да пия де...
Baracuda желая ти леко и безпроблемно раждане!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #65 -: Юли 13, 2009, 17:39:52 pm »
Бари  :hug2: късмет мила, неповторима и прекрасна първа среща!

Аз съм се обзаведох с "гъби", дано се справя с тея гадини акъла ми изкараха!
Толкова обилно течах че чак ходих на проба за изтичане на околоплодни води,
за щастие пробата бе отрицателна!

Момичета имам две питанки-

:ask:Ефералгана за който пишете и пиете за глава на таблети ли е?
Щото аз един друг знам бебешки на свещички.
Дайте ми малко инфо, без рецепта взима ли се!?

:ask:Може да ви се стори страннен въпроса ми, но да сте губили глас по време на бременността?
Аз вече един месец съм много зле, хриптя, немога един звук да изкарам като преди.
Може девойката певица да е, но шегата на страна в четвъртък съм на преглед УНГ  :?...

« Последна редакция: Юли 13, 2009, 17:41:53 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Болки при ранна бременност
« Отговор #66 -: Юли 13, 2009, 18:49:43 pm »
Здравейте!

През юни правихме ИКСИ и беше успешно, сега трябва да съм 7-8 г.с.

Но от време на време имам пробождания в областта на матката - особено след като съм седяла по-дълго време седнала.
Не болят особено силно и но-шпа като че ли помага, но много се притеснявам.

Някой друг да е имал подобни симптоми? Дали е опасно?
Утре съм на преглед, но реших да попитам и вас.
*
« Отговор #67 -: Юли 13, 2009, 19:18:40 pm »
Бари, успех и от мен мила! Всичко да мине по възможно най-лекия начин! Ние с тебе сме с еднакъв термин, но предполагам ще ме изпревариш. Вече и аз броя дните и ме обзема едновременно, нетърпение, щастие и естествено шубето ме е подгонило вече.
От днес сериозно се заех с пране, снощи сглобихме и креватчето, а и сакчето за болницата ми е почти готово.

Мише и на мене последната микробиология ми показа гъбички, като резултатът беше 10 на 4та степен, което нищо не ми говореше естествено, но сестрата каза, че не е страшно, но не може без лечение, та ми предписаха вагинални таблетки Гино-Дактарин на Джонсън. Три таблетки струват 12 лв.  8O, ама те са за цялото лечение. Сега отново си имам повечко секрет и не виждам разлика, но аз и преди не съм имала други симптоми, освен увеличения секрет.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #68 -: Юли 13, 2009, 19:36:22 pm »
Бари, пожелавам ти всичко да е наред и незабравима среща:)

И аз имам подозрения за гъби, защото през 2-3 дни имам някакво течение и утре май ще ходя при док да ми пуснат едни изследвания. Нямам никакви оплаквания но все пак дано си остана само с подопзренията:)

2 дни главата ми беше добре:) Днес отново незнам къде се намирам:)))))

Като погледна първата страница на форума и видя колко поздравления има за сбъднати мечти, се усмихвам много. А и като знам колко още момичета тръпнат в очакване всеки момент да родят:))))))))
Успех на всички и дано седмицата е още по-хубава.
*
« Отговор #69 -: Юли 13, 2009, 19:43:02 pm »
Привет дами  :D

Баракуда, пожелавам ти неповторима първа среща с бебчо.

:ask:Ефералгана за който пишете и пиете за глава на таблети ли е?
Щото аз един друг знам бебешки на свещички.
Дайте ми малко инфо, без рецепта взима ли се!?

И аз да кажа за главоболието. До третия месец съм имала само 3-4 пъти - като се има предвид че това ми е дозата за седмица, с мигрена съм. После зачисти и забелязах че се влияе от времеко, когато се влошава - започва да ме боли главата. Пия Ефералган 500. Той е разтворим и е около 3-3,50 за 12 таблетки. Може да се пие до 4таб на 24часа, но не повече. Има моменти в които не ми действа, но съм забелязала,че ако си легна поне за 30мин. и една таблетка ме оправя. Ако имаш апарат за кръвно налягане, може да си проследиш кръвното в тези моменти, ако е ниско може и едно кафе да ти помогне или айран с повечко сол.

Пожелавам ви лека и прохладна вечер  :wink:

*
« Отговор #70 -: Юли 13, 2009, 20:00:34 pm »
Бари, желая ти щастлива първа среща с бебчо! Нека всичко да мине леко!
И да се връщаш по-скоро, че ще ни липсваш в темичката за цветята!  :wink:

До онзи ден ви четях за главоболието и се чудех как така мен не ме е хванало при все, че си бях абонирана за него преди. Уви, човек да не си помисли нещо - не ме подмина - от вчера съм с адско главоболие, придружено с гадене и повръщане. Очите ми имам чувството, че ще изкочат от орбитите си. Днес цял ден вардя леглото  :?.
В четвъртък съм на преглед и ще попитам док какво може да се взима в такева случаи.

Леки дни желая на всички!
*
« Отговор #71 -: Юли 13, 2009, 20:05:51 pm »
бари, леко раждане и бързо възстановяване!

jp, не се притеснявай толкова за болките! Взимай си но шпа-то! Можеш да се консултираш и с твоя лекар за собствено спокойствие. Аз също имах в левия яйчник (незнайно защо, нямах стимулация, а само трансфер).

мише, честита ти девойка!

лиси, да ти минава главоболието!

Лека седмица от мен!

*
« Отговор #72 -: Юли 13, 2009, 20:45:42 pm »
При мен не са в яйчника, а в областта на матката - което повече ме притеснява. :(
*
« Отговор #73 -: Юли 13, 2009, 21:19:16 pm »
Баракудке,всичко да мине по мед и масло!

« Отговор #74 -: Юли 13, 2009, 23:37:39 pm »
Здравейте бъдещи мамчета,
радвам се че вече съм една от вас :D
Днес бях на изследвания и за пореден път се разочаровах от гинеколожката ми.Може да е добър специалист,но преглед за 5 минути и почти липса на думи не е приемлив за мен.Вбесена съм защото по този начин ме кара да прибягвам по-често до частен лекар,а това значи че трябва да пътувам и да отсъствам за по-дълго от работа :(
Извинявайте че ви занимавам,ама до сега един гинеколог като света не съм намерила :(
Пожелавам на всички наближили финала щастлива среща с бебчетата :goodluck:
:bighug:

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #75 -: Юли 13, 2009, 23:51:35 pm »
Баракуда, Деси,леко раждане, бързо възстановяване и най-прекрасната среща с бебчетата. :lol:
*
« Отговор #76 -: Юли 13, 2009, 23:54:04 pm »
malvina82 Добре дошла! Леки  :cloud9: !

*
« Отговор #77 -: Юли 14, 2009, 00:44:52 am »
Бари,леко и безпроблемно раждане :P

*
« Отговор #78 -: Юли 14, 2009, 02:06:47 am »
Бари, леко и безпроблемно раждане! Скоро ще чакаме и твоята темичка.
Ама как не съм те засякла днес - и аз ходих при док към 12,30 ч. Бебчо е добре, расте, спеше , но ние го разбудихме да видим как мърда. Той малко се възмути и се опита на глава да застане, ама му дойде акъла навреме и само размята ръчички и крачета в знак на протест:lol: Беше невероятна гледка! Ама вие знаете много добре.
Лисанче, дано ти мине главоболието скоро. Аз по принцип имам, но казано чесно не съм спряла кафето - пия по едно на ден с повече мляко и нямам оплаквания засега. Дано не казвам голяма дума!
Приятна седмица и на останалите дами, а аз ще се постарая да съм по-редовна в темичката!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #79 -: Юли 14, 2009, 10:37:40 am »
Добро утро,момичета!  :D

Бари,леко и безпроблемно раждане и неповторима първа среща с бебчо!
Аз също не съм спряла кафето- пия си по едно кафе с повечко мляко сутрин.Просто не мога без него, а и ми помага с ходенето по голяма нужда.
Вие момичета имате ли болки в гърба? Мен от около седмица много ме боли гърбът и не мога нито да седя нормално нито пък да лежа.Заспивам в някаква странна полулегнала поза.  :?
А за кисилините -аз взимам Talcid и ми помага.

Лек ден на всички!  :D
07.10.2009