0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 43
« Отговор #40 -: Юли 10, 2009, 16:55:12 pm »
Привет, момичета! Досега само ви четях, но се престрашавам най-накрая да се включа и аз в темичката  :D.Все още съм доста притеснена, защото в 9г.с се появи проблем - отлепване на плодния сак и оттогава кървя/по-точно е само зацапване вече/, но явно при всяка бъдеща мама е така - с притесненията докрай.Сега пазя леглото  :balk_125:, няма как, ако трябва ще се лежи докрай  :D. Нека темичката се пълни бързо с бременелки, и на всички - щастлив и успешен финал  :D !
*
« Отговор #41 -: Юли 10, 2009, 17:14:38 pm »
Silvi4ka добре дошла!Дано скоро се оправиш и докрая да нямате повече проблеми!

*
« Отговор #42 -: Юли 10, 2009, 18:34:45 pm »
silvi4ka ,
честито и дано скоро не ти се налага да пазиш леглото! Успешна и лека бременност!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #43 -: Юли 10, 2009, 19:41:35 pm »
silvi4ka,много се радвам за теб!Добре дошла!Лека и успешна до края! :welcome_1:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #44 -: Юли 10, 2009, 20:50:08 pm »
Силве, радвам се да те видя тук и дано всичко оттук нататък е добре.

Момичета, как се справяте със главоболието?:( (който го е имал разбира се)
Вече дори и студени кърпи не ми помагат. Чак мравки ме лазят от болка.
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #45 -: Юли 10, 2009, 21:51:39 pm »
Силвичка, добре дошла. Още малко ще пазиш леглото и после всичко ще е наред.:D
Лиско, ако много те мъчи главоболието, пийни си парацетамол, разрешен е по време на бременост, на мен ми помагаше дори половинка. Въпреки че нашия док не дава нищо да се пие, ако е нетърпимо не се мъчи.
Господи, благодаря ти!!!
« Отговор #46 -: Юли 10, 2009, 21:55:40 pm »
 Здравей Лиско, аз страдах от ужасно главоболие от 10 до 20 седмица  , особено между 11 и 13седмица...Само лежане на тъмно ми помагаше, и то не съвсем ...Не вземах нищо за болката но мисля, че има някакви позволени лекарства все пак. Когато вляъох в пети месец ,главоболието намаля и постепенно отмина съвсем. Общо взето така се “справих“ .
  Лека бременност !
You can't report your own post to the moderator, that doesn't make sense!

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #47 -: Юли 10, 2009, 22:07:50 pm »
Благодаря ви момичета.
Аз пия парацетамол понякога, но не ми помага изобщо:(

Това започна преди седмица и дано не е до края, но ще се търпи няма как:)
лека и спокойна вечер.
*
« Отговор #48 -: Юли 10, 2009, 22:30:19 pm »
Лиско,и аз имах ужасно главоболие.Парацетамола не ми помагаше и хич не го пиех.Пробвах разни домашни рецепти като разтриване на главата,налагане със суров картоф.поръсен с кафе...не мога да кажа,че нещо имаше сериозен ефект.Към 20 седмица главоболието вече беше изчезнало.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #49 -: Юли 10, 2009, 22:40:53 pm »
Да, и картоф пробвах и не съм и предполагала, че от обелен картоф може да ми стане лошо:)))От миризмата му имам предвид:)Даже не бях обръщала внимание преди как точно мирише:)))))
То е ясно, че след главоболието ще дойде нещо друго, после пето:))))
Само да сме здрави всички:)

*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #50 -: Юли 11, 2009, 00:05:34 am »
Лиско, ако главоболието ти е причинено от ниско кръвно може да пиеш по една чаша кафе, поне при мен единствено това помагаше. Помагах си и с лек масаж на челото и ушите. Студения душ също доста освежава и  помага, особено ако главоболието се дължи на горещините. В краен случай, на мен лично в болницата ми даваха, само парацетамол. Или поне за друго не се сещам.

ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #51 -: Юли 11, 2009, 01:07:37 am »
Лисе, и на мен не ми помага парацетамола, обаче от ефералгана ми минава главата. Незнам как става този номер след като той общо взето си е разтворим парацетамол, но може би в съчетание с другите съставки...Пробвай, може и при теб да подейства.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #52 -: Юли 11, 2009, 01:29:02 am »
Изобщо не се сетих да питам бива или не, но и аз пиех ефералган. Ама не много и често. Не знам дали може обаче. Лисе, дано да минава по-скоро.
*
« Отговор #53 -: Юли 11, 2009, 10:02:14 am »
blue_sky ,то не останало :D.Леко раждане ти желая :D

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #54 -: Юли 11, 2009, 11:11:56 am »
И на мен за главоболието ми помагаше само ефералгана.
Аз в сряда ходих на ЖК и момата много е пораснала... 920 гр, а съм в 25г.с., а предната седмица беше 780 гр.На мен ми се струва,че много бързо расте и док. ми каза,че при мен ще е така ,защото съм с диабет.Аз си знаех,че ще стане голямо бебе,ама ми бяха казали,че към края нарастват много.Вие знаете ли нещо по въпроса?
07.10.2009
« Отговор #55 -: Юли 11, 2009, 13:24:46 pm »
Изобщо не се сетих да питам бива или не, но и аз пиех ефералган.
И аз не съм питала док, ама на листовката пише че може при бременност и кърмене  :).
*
« Отговор #56 -: Юли 11, 2009, 16:28:33 pm »
Аз досега съм имала един мигренозен пристъп и тогава изпих един парацетамол, понеже болката беше жестока и не можех да търпя. Помогна ми, но да чукна на дърво след това не съм имала проблеми, което си е странно, защото преди да забременея в жегите ми беше много тежко и редовно си страдах от главоболие. Сега пък, от седмица насам имам друг проблем - толкова обилно се потя, че чак в сгъвките на ръцете при лактите ми се стича вода. Къпя се по два пъти на ден, защото се чувствам ужасно, като гейзер съм. Уж не съм качила чак толкова килограми, ама все едно около мен е подвижна сауна.

*
« Отговор #57 -: Юли 11, 2009, 18:22:17 pm »
Здравейте, момичета!

Честити сини гащички на Ani4ка! Ще имаш приятни емоции пазарувайки и момчешки нещица.
Аз във вторник съм на ФМ при доц Томова и тогава ще знаем със сигурност синя или розова е втората ни радост. Миналата седмица моя доктор предположи пак девойка, но не беше сигурен, та сега чакаме 14ти, за да разберем. И най-вече, за да се успокоим, че всичко е наред, де.
Иначе ние бяхме с Ема на море в Гърция за 1 седмица - много добре се чувствахме всички, направо забравих, че съм бременна и там за пръв път усетих бебешора. Явно пътешественик си имаме :D

Silvi4ка, добре дошла! Леки и спокойни оставащи месеци, без по-вече проблеми!
Nataly, при мен и двете бременности започнаха без болки и напрежение в гърдите, при положение, че винаги това е било част от ПМС. Не значи,че прогестерона е малко, аз и двата пъти нямам проблем с него. Първия път пих утрогестан в малки дози, но от 7ма седмица до 13та по назначение на доктора - по скоро профилактично, отколкото поради реална нужда.
Стискам палци скоро да се похвалиш с хубава новина!
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #58 -: Юли 11, 2009, 20:14:25 pm »
Здравейте момичета!Добре дошли на новите момичета,пожелавам лека бременност!
Главоболие аз също имах от 3 месец някъде до към 6 и то ужасно!Не можех да си отворя очите от болка и пиех парацетамол!Но той действаше до определен момент и след това винаги ядех по много плодове!Това ми помагаше!
« Последна редакция: Юли 11, 2009, 20:16:59 pm от eveishan »
*
« Отговор #59 -: Юли 11, 2009, 22:29:36 pm »
Добър вечер и от мен!Аз изкарах първия работен ден след отпуската.
Момичета а с киселините как се справяте,преди като че ли само вечер се появяваха,а сега по цял ден! :(