0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 43
« Отговор #220 -: Юли 26, 2009, 00:28:23 am »
Елист,дано всичко да е наред и с двете ти бебчета и да искараш спокойна бременност до края!
*
« Отговор #221 -: Юли 26, 2009, 10:20:33 am »
Благодаря за съветите - явно ще ходя гладна да пускам изследванията (да се пазят лаборантките :wink:).

Малвинка, отдавна не бях влизала и минах първо през твоята темичка да видя дали е имало +++. Много ти се зарадвах! Ти как си? Как караш бременността?
Аз малко по малко се разделям с гаденето и умората, но вчера открих, че почват леко да ми отесняват дрешките :D Нямам търпение утре да идем на преглед да видим бебчето как е (и мъжа ми ще идва).
*
« Отговор #222 -: Юли 26, 2009, 11:59:46 am »
klem4e, hriska , дано наистина зацапването и болките не са нещо сериозно. Ще чакаме да докладвате, че да не ви мислим.
Altevs, бързо оздравяване и на теб и на детенце  :wink:. Аз като имам проблем с гърлото, веднага пръскам Тантум Верде и се оправям за нула време. Хапчетата Тантум не са подходящи за бременни, но спрея може да се ползва, защото е локален.
elist , съжалявам за това, което си изживяла напоследък. Радвам се, че дотук резултатите са добри и стискаме палци и останалите да са такива!  :crossfingers:

Хубав ден на всички! :D
 :grouphug2:

« Отговор #223 -: Юли 26, 2009, 17:06:50 pm »
elist, не се притеснявай за крачето, дори и наистина да има проблем, той се оправя сравнително лесно. Синчето на сестра ми се роди с криво краче, веднага след раждането  го шинираха и гипсираха и сега вече на годинка  проходи нормално и няма и следа от проблема. Ужасно е, разбира се, да гледаш такова малко бебче в гипс, но поне знаеш, че се оправя.
А за притесненията, страхотно завиждам на всички жени, за които бременността е дошла като нещо лесно и логично, защото очевидно колкото повече си го чакал и си се борил, толкова повече се притесняваш след това...За сведение, аз съм направо параноичка и то до степен, до която лекарят ми се изнервя понякога дори...
Опитвай се, доколкото можеш, да си даваш спокойствие, а когато ти е притеснено, споделяй с момичетата тук- на мен само това ми помага.
Поздрави!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #224 -: Юли 26, 2009, 20:47:23 pm »
Здравейте момичета:)
Аз бях на вилата 2 дни с приятели и изкарахме страхотно:)
Снощи бурята беше ужасна и страшна, но днес всичко беше чисто, свежо и можеше да се диша. Само дето аз немога да спя от болки в гърлото:)))))) Цяла седмица си ги влача и аз Алтевс, но уж взимам мерки:) Дано детенцето ти се оправя.

Хриска, надявам се всичко да е добре.

Клемче, и аз имах 2 дни много силни болки, режещи, но днес ми няма нищо. Разбира се, когато ме боля цяла нощ и неможах да спя си мислех малко лоши неща, но сутрин като е светло нещата не ми изглеждат толкова страшни:) Разбира се, не трябва да се подценяват, но при мен засега според док няма място за притеснения:).

Момичета и аз мисля към 11 да съм в болницата, но все още си запазвам правото за промени, с които разбира се не е необходимо никой да се съобразява:) А как ще ме познаете ако ме видите ли...или ще се хиля като ряпа, или много ще говоря, или ще си личи че съм аз Лиско:)))))))
Ще се радвам да се видим.
Елист, надявам се да е грешка и всичко да е наред и с останалите резултати.

Пазете се момичета и до скоро:))))
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #225 -: Юли 26, 2009, 21:12:52 pm »
Lisko , радвам се че сте си изкарали суперско !
За болките още не са спрели и дано утре няма проблеми .
Гърлото и мен ме боли може да се каже от както съм бременна, даже пих антибиотик защото ме болеше и ухото. Та от тогава съм постоянно на топли неща или поне не на студени и на билкови лукчета за кашлица.
Оправяйте се мами и се пазете , явно сега като сме бременни ставаме по- кекави .
Утре ще пиша какво ми е положението - дано да няма нищо страшно и тревожно !!!
*
« Отговор #226 -: Юли 26, 2009, 21:34:00 pm »
Утре задължително ще ида на лекар и ще докладвам!
Засега зацапването не се е повтаряло(дано и не се повтаря де)!
Иначе пък от два-три дни не повръщам,ама пък все съм гладна...

« Отговор #227 -: Юли 26, 2009, 23:17:44 pm »
Аз вчера бях на сватба,но толкова ми беше зле и ме болеше главата,че ми се смачка настроението :(Булката беше бременна в 5-6 месец,направо я гледах с възхищение как стоически издържа,а не като мен лиглата :oops:
Днес бях на питка на едномесечно бебе и пак срам,заведох и милото :oops:,по нашия край не съм ходила на такова събитие и незнаех,че ходят само жени,но добре,че бях при близка приятелка,та всичко беше ок :)
Само излагации тези почивни дни :lol:
 Хриска,Клемче,Елист надявам се че няма място за притеснения и всичко ще е наред :hug2:
Алтевс,Лиско може и да е летен вирус,доста хора тук се оплакват от болки в гърлото,оправяйте се бързо!Как е момиченцето ти Алтевс,надявам се вече да оздравява :balk_109:
:bighug:

*
« Отговор #228 -: Юли 27, 2009, 00:50:32 am »
Аз пък вчера от много топло ,та чак съм настинала :(Днес съм на чайчета и разстривки,но поне нямам температура.
А пък за болките,аз също имах продължение на 10 дни-кратки ,остри болки в долната част на корема и се спускаше към влагалището(това по няколко пъти на ден),както и тежест в долната част.Като обясних на ЖК-то,той каза че това са контракции.От сряда съм на магнерич и но-шпа 3*1 и слава богу вече нямам болки.

*
« Отговор #229 -: Юли 27, 2009, 01:25:23 am »
И аз усещам едни остри болки, само че моите са в следствие на ритници. Вечер направо викам, толкова ме боли ниско долу, но не са контракции де. Болката е пробождаща като нож. Чудя се какви са тия шутове, че такава болка да ми причиняват  8O. А всъщност то не би трябвало да са ритници, защото там са ръцете на бебка /понеже е с надолу главата/, явно са някакви боксови упражнения  :lol:. Имам чувството, че някой път ще си покаже ръчичките отдолу  :lol:, а док твърди, че все още е високо... хич не чувствам аз така нещата...

п.п. Болните да се оправят бързо!  :wink:

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #230 -: Юли 27, 2009, 07:19:39 am »
:flower:Привет Дами!

Еlist радвам се за добрите резултати от амниоцентезата!
При кого прави ФМ? Второ мнение потърсли ли?
И не съм съгласна с Хриска, че Феталната е нож с две остриета,
такава е ако се прави от "специалист" със съмнителни качества.
За мен тя е изключително важен преглед който дава яснота за състоянието на плода
и ако има и най-малки съмнения за проблем се взимат мерки овреме.
С първата ми бременност която имаше трудно начало
след феталната която показа че всичко е наред, дишах спокойно до края .
Сега с бебка е точно обратното феталната показа че пъпната връв е с два съда
(една артерия и една вена), вместо с три (две артерии и една вена)както би трябвало да бъде.
Доц.Томова откри това на ФМ в 18 седмица, от клиниката поискаха и второ мнение.
Д-р Марков го потвърди 100% насочи ме и към изследване за вродена тромбофилия,
което ще направя тази седмица и ако се наложи ще взимам нещо за разреждане на кръвта,
следим често кръвопотока и храненето на бебка и така.
За сега тази особенност на пъпната връв не и се е отразила, но е нещо което знаем,
следим и съответно ще направя и още една фетална при доц.Томова в 28-30 седмица.

В този ред на мисли има ли някоя от вас с вродена тромбофилия
и каква терапия провежда с аспирин протект или фраксипарин?

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #231 -: Юли 27, 2009, 11:22:02 am »
Мишанта,аз нямам тромбофилия,но обикновено терапията е фраксипарин+аспирин.Аз съм с повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и всеки ден си бия Фраксипарин,трябваше и аспирин да пия ,но по други съображения го спрях.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #232 -: Юли 27, 2009, 11:25:20 am »
Здравейте от мен.
Мише, аз съм на аспирин протект, ама отдавна. Фраксипарин не са ми изписвали. Но аз правих изследване за тромбофилия още миналото лято. И си го пия аспирина нонстоп. Д-р Стаменов каза след трансфера да пия и е съм го спирала, май няма и да го спра. А ти ще си следиш бебката и каквото кажат .... ти си изпълнително. Но си права, че ако се прави от специалист ФМ е много полезна. И аз си поотдъхнах след прегледа в четвъртък.
Лек ден момичета!
*

elist

• **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
« Отговор #233 -: Юли 27, 2009, 11:33:51 am »
Здравейте момичета!!!
Благодаря за подкрепата.Честно казано ми е нужна.Предстои ми тежка седмица!
   За болките и аз преди три седмици така се бях шашнала.Боли та боли и накрая отидох на док.А тя едната ми принцес се обърнала и ми затиснала яйчника :D.4 дни видях доста звезди и въобще не можах да мигна,но после се обърна и ми мина.
   mishanta,аз живея в Германия и тука ми правиха ФМ.И аз първо си помислих,че е некомпетентен док.,ама имам познати и поразпитах и се оказа че е една от най-добрите в нашия район(за съжаление).За второ мнение исках,но се оказа ,че всички специалисти по ФМ са в отпуски.Другата седмица пак ще пробвам.Аз тази седмица съм и без това на два прегледа при моя док. и пак при тази с ФМ.Ще прави кардиограми на децата.Надявам се всичко да е наред и да се окаже че и с крачето е фалшива тревога :crossfingers:Мислех да литна до Варна при Александров,даже говрих с него по телефона,ама ме е страх с този корем да пътувам вече :oops:
  Дано и при теб всичко да мине добре.Вече се моля да стигна заветната 30 седмица,че да си отдъхна малко.
 Хубава седмица ви желая!!!Без тревоги и притеснения!Утре ще се отчета след консултаията.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #234 -: Юли 27, 2009, 12:14:21 pm »
Добро утро и лека седмица на всички:)
Дано е по-прохладна:)

Започнаха да ми се подуват краката и май ще пробвам метода със студените кърпи във фризера:))))Много приятно ми звучи:)
В сряда на прегледа ще си кажа за всички болки:) Ще питам и дали трябва да пия някакви лекарства, не , че ще ми ги спестят ако трябва и без да съм питала, но аз да напомням:):)

« Отговор #235 -: Юли 27, 2009, 13:25:33 pm »
Здравейте момичета  :D
elist дано резултатите от изследванията да са хубави и да нямаш поводи да се тревожиш повече за състоянието на бебчетата  :crossfingers: Стискам палци да си уредиш час за още една ФМ и след нея да си много спокойна и щастлива  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17
И мен ме наболява гърлото отвреме навреме и се гаргаря с отвара от чай от лайка и сода- гадничко е но пък помага  :D Май наистина с бременността ставаме по кекави  :wink:
И аз понякога усещам разни болежки и придърпвания, но няма как без тях  :wink: Дано при никой не се усилват болките и бебоците да слушат и да си стоят по местата  yahoo_17
malvina82 само още малко и ще се чувстваш по-добре  :D След около 2 седмици, няма да ти става така лошо и ще издържаш по-дълго   :sunshine:
*
« Отговор #236 -: Юли 27, 2009, 13:56:55 pm »
Здравейте!Запазих си час и довечера ще ходя на преглед да видим как са нещата.
Мише не че съм против това изследване,просто ме е страх,да не ми кажат нещо лошо...
Иначе аз също съм решила днес да питам доки какво ще каже той и евентуално да ми препоръча добър специалист в Стара Загора,понеже не ми се рискува да пътувам до София.

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #237 -: Юли 27, 2009, 14:10:55 pm »
Ела в Пловдив. Не е далече и си имаме страхотен специалист. Точно тези 3 кръвоносни съда, за които говори Мишето, онзи ден на прегледа ги търси много време доктора. И накрая ки показва на екрана и много доволен - "ееее ето ги, наред е всичко".
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 14:14:45 pm от Pesheck »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #238 -: Юли 27, 2009, 15:18:12 pm »
Благодаря Ви момичета!

Хрис, послушай Пешето Пловдив ти е близо, а д-р Даскалов (предполагам тя има предвид него) е прекрасен избор!
И още няма лоша новина има яснота и действие съобразно ситуацията!
Стискам палци за безпроблемен резултат от ФМ!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #239 -: Юли 27, 2009, 15:20:50 pm »

............ а д-р Даскалов (предполагам тя има предвид него) е прекрасен избор!

Естествено. :wink: