0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Magnezii, calcii, zinc po vreme na vremenostta?
« -: Април 06, 2006, 00:07:57 am »
Здравейте,
С мъжа ми правим опити за забременяване. Днес си купих комплекс  минерали магнезий, калции, цинк на Jamieson. С изненада установих, че на опаковката пише (в българския превод, никъде не го пише на оригиналната опаковка), че не трябва да се взимат от бременни жени! Тъй като - нека се надяваме - има шанс и аз да съм сред тях, някой може ли да помогне с информация това така ли е - не е ли добре освен фолиевата киселина да се взима и магнезий, калций, цинк?  Благодаря ви.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #1 -: Април 06, 2006, 00:16:51 am »
След като на опаковката пише, че не се препоръчват при бременност, ние какво да ти кажем?  Мисля, че като си сигурна в наличие на бременност, посети лекар, който да те посъветва какво друго, освен фолиева киселина, да приемаш.  
Иначе, моя приятелка, която е 29-та седмица пие от началото на бременността си, по лекарско предписание и съвет, йод и желязо.
Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #2 -: Април 06, 2006, 09:34:22 am »
http://starlight.pm-co.net/stars_detail.php?starID=63&catID=add

"Формулата калций/магнезий с 2л се препоръчва:
...
• За стимулиране синтеза на половите хормони и половата активност, особено при мъжете;
• За нормалното функциониране на репродуктивните органи;
..."

"Противопоказания: Забранено е ползването от бременни в края на бременността и кърмачки (спира млякото)."

Това пише на български, май няма проблем да се пие.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Magnezii, calcii, zinc po vreme na vremenostta?
« Отговор #3 -: Септември 30, 2008, 16:52:34 pm »
По принцип калций се приема само по лекарско предписание по време на бременност. Чух за един ирландски препарат, който го има вече и в БГ - Coxamin, бил изцяло натурален. Но все пак трябва да попиташ първо лекаря си дали има нужда да го пиеш.
*
Re: Magnezii, calcii, zinc po vreme na vremenostta?
« Отговор #4 -: Септември 30, 2008, 17:00:24 pm »
Ми аз като се замислям същото го пиех по време на първата ми бременност само че на марката Валмарк но докъм 4 месец