0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации през Юли и Август 2009
« Отговор #120 -: Юли 20, 2009, 17:24:50 pm »
ivetod, хубаво е, че няма да бездействате, докато чакате одобрение.Има много момичета забременели от 5-то инсе.Аз също бих искала да направя пето през август, но д-р Димитрова и Владимиров са в отпуск целия месец.Дежурна е д-р Благоева, но не я познавам и не смея.Така живот и здраве края на юли и ние ще подадем документи за фонда и после хоп...на морето.Е, първо трябва да изчакаме резултата от инсето :P
бебо, дано имаш поне две големи фоликулчета osi_9
lunhua, дано не се задържиш дълго в тази темичка, а да преминеш към по - приятната след първото инсе.
« Отговор #121 -: Юли 20, 2009, 17:25:50 pm »
Здравейте момичета!
Днес бях на преглед(12 ден ми е)В лява имам два фоликула-20мм,16мм.В дясно два-15мм,11мм.Док ме иска в сряда на преглед и тогава ще определим датата на инсето,смята,че ще е в петък.На мен по принцип ОВУ ми е към 16-17 ден.Но сега да  си призная се чудя дали няма да е късно?Каза също ,че нямат Прегнил и ще ми дадат Овитрел.
lunhua ,на мен инсето от предния месец ми беше на естествен цикъл.Имах един доминантен и два малки фоликула.Не са ми давали нищо за таймиране.
Успех на всички
« Отговор #122 -: Юли 20, 2009, 18:32:12 pm »
pebals, по принцип при стимулаци 5-9 ден овуто винаги е по-късно.На мен и четирите инсета са ми на 16 ден и даже и цикълът ми се удължи от 28 на 33 дни.Не се притеснявай - нормално е.А и фоликулите са ти много хубави.Стискам палци. :P
« Отговор #123 -: Юли 20, 2009, 19:02:38 pm »
Благодаря ви за отговорите,момичета.Дано по-бързо всички от тази тема се срещнем и в другата-така чаканата preggo preggo preggo
*
« Отговор #124 -: Юли 20, 2009, 20:43:41 pm »
Здравейте борбени момичета! Аз не бях ви навестявала от миналата седмица и какво да видя-много нови попълнения....Добре дошли! Успех на всички и хайде да почнат "добрите новини", че голяма суша е настанала...
При мен нищо интересно-в четвъртък пия последните хапчета Марвелон, чакам да ми дойде и отиван при Д-р Д. да ме прегледа.
Прегръдки и целувки на всички!
« Отговор #125 -: Юли 20, 2009, 21:23:40 pm »
Здравейте момичета, страхотни сте, просто нямам думи, като Ви чета и се насълзявам. Аз съм още до никъде, а имам чувство че след първия неуспех ще се срине света, а Вие четвърти, пети опит и надеждата е както при първи. Изпращам Ви голяма :bighug: и от все сърце Ви желая да преминете в темата за  preggo.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #126 -: Юли 20, 2009, 22:14:49 pm »
E, titita , какви са тези сълзички, ама не дей така. На всички ни е тежко, ама ако се отдадем на мъката и самосъжалението само си вредим, а и до никъде няма да стигнем. Колкото и неуспехи да имаш, трябва да вярваш, че един ден мечтата ти ще стане реалност. И още,  с тези момичета тук и с най-големите тревоги и притеснения ще се справиш, защото има на кой да споделиш и има кой да те разбере.
Успих мила!
« Отговор #127 -: Юли 20, 2009, 23:14:18 pm »
Моми4ета имам едно питане и няма към кого другиго да се обърна,знам,4е въпроса не ми е за тук :oops:.Свекърва ми не спира да ме пита,за6то като нямам проблем на мен бият инжекции за стимулация за инсе а не на сина и?Не6то маи си мисли 4е я лъжа,а ния сме с мъжки фактор.Моля ви кажете как да и отговоря,4е ве4е незнам,тя си е природно тъпа!

*
« Отговор #128 -: Юли 20, 2009, 23:20:29 pm »
emanuelaaa , колкото и да обясняваш едва ли ще те разбере.По-добре според мен е мъжкия фактор да си говори с нея, все пак му е майка би трябвало да знае как да и обясни.
« Отговор #129 -: Юли 21, 2009, 11:18:45 am »
Иве, сълзички са от гордост, гордея се със всички нас които се борим, а не сме се оставили на самосъжаление. Аз също нямам намерение да се отказвам лесно и ще следвам заветната цел  :bori_017:. То вижда се , че жената е силния пол и ако не сме ние имам чуство, че нашите момчета ще се оставят на течението, "успокой се , не мисли за това и ще стане", да ама не. Другата седмица сме заминаваме на море, аз съм в овулация и след всичкия трибестан и проксид, надявам се да направим "естествена инсеминация", все пак надеждата умира последна.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
*
« Отговор #130 -: Юли 21, 2009, 11:51:51 am »
Емануела, обяснението защо стимулират теб е просто, надявам се, че свекърва ти ще го разбере  :)
Стимулират те за да образуваш повече фоликули, а от там и повече яйцеклетки. Нали при естествен цикъл е само една. Така ако ти направят инсеминация при 2 яйцеклетки, шансът да забременееш се увеличава почти двойно, ако са 3 - тройно, макар и сперматозоидите да са с лоши качества. Може би малко спада качеството на яйцеклетките, но като цяло шансът е по-голям. Точно защото нямаш проблем с отделянето на яйцеклетки, на докторите им е много по-лесно да те наблъскат с хормони за няколко дни и да получат 3-4 фоликула, отколкото с месеци да се опитват да подобрят спермата на мъжа ти и пак да не е ясно ще има ли резултат. Не е честно спрямо жената, но в името на по-бързия успех търпим. Освен това, ако не дай Боже стигнете до ин витро или икси, докторите ще имат наблюдения как реагираш на стимулациите. Именно защото не е честно да се стимулират жените при мъжки фактор е създаден и новия метод ин витро матурация, но като всяко ново нещо тепърва го развиват и успеваемостта май още не е много голяма. Свекърва ти трябва да ти е благодарна, че се подлагаш на хормонални стимулации (които не е ясно дали няма да ти докарат някоя болест след години) за да я дариш по-бързо с внуче.
« Последна редакция: Юли 21, 2009, 11:56:32 am от Meme »
*
« Отговор #131 -: Юли 21, 2009, 13:21:53 pm »
emanuelaaa , колкото и да обясняваш едва ли ще те разбере.По-добре според мен е мъжкия фактор да си говори с нея, все пак му е майка би трябвало да знае как да и обясни.

Хихи, добро утро милички : )Напълно подкрепям мнението Попчо ;)) Тов ав кръга на шегата. Мемчо го е обяснила много добре. Емануелка, ако ти се занимава и смяташ, че тази жена си заслужава усилието, обясни и :) Успех и скоро да си говорите за ританки, а не за инжекции. :)

Успех на всички

« Отговор #132 -: Юли 21, 2009, 15:03:53 pm »
Eмануела,ние също сме с мъжки фактор.Съпругът ми кратко и ясно им изложи ситуацията.Той по принцип не им дава много обяснения,но аз тогава настоях да бъде подробен за да няма свободни съчинения .И моята свекърва отначало започна да се чуди как така в сина й е проблема ,а мен ме скъсват от изследвания и ми правят стимулации.Още повече ,че преди 5-6 г.не се тръбеше така масово за проблема.Така,че и аз те съветвам ,мъжът ти да говори с нея ,да бъде подробен както Мемчо е обяснила,за да не й остане място за фантазиране. :wink:
Успех момичета
« Отговор #133 -: Юли 21, 2009, 15:38:58 pm »
Еййййй, как може да има такива хора :?Първо, че е невъзпитано да се подпитва на тази тема и второ -това си е само наша работа.Много се дразня, когато роднини и приятели, постоянно подпитват и любопитстват.Поради тази причина, ние дори не споделяме , че правим опити.Момичета не обръщайте внимание на свободни съчинения и т.н. - това само ни разстройва и ни пречи.
*
« Отговор #134 -: Юли 21, 2009, 17:09:50 pm »
Здравейте. Мина и моя преглед 2 фоликула, от които единия18,5 другия е по малък. Лигавица 12мм. В четвъртък инсе. на мен ми изглеждат добре нещата-не че съм много запозната,  а на вас? Само се притеснявам този фжликул да не се спука до четвъртък суутрин
*
« Отговор #135 -: Юли 21, 2009, 17:21:27 pm »
Спокойно Бебо, всичко ти е нормално :) Ако не е спука фоликула, ще направите и реинсе, няма страшно! Стискам палците  :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #136 -: Юли 21, 2009, 18:52:37 pm »
Здравейте. Мина и моя преглед 2 фоликула, от които единия18,5 другия е по малък. Лигавица 12мм. В четвъртък инсе. на мен ми изглеждат добре нещата-не че съм много запозната,  а на вас? Само се притеснявам този фжликул да не се спука до четвъртък суутрин
Ако си на стимулация, фоликулите се пукат над 20мм, доколкото знам, така че, не се притеснявай.При мен винаги са били около 18 мм два дни преди инсето и досега не са се пукали предварително без инжекция.Само веднъж един се спука без инжекция, но той бесхе 20мм на 12-ти ден от цикъла.На теб сложиха ли ти прегнил или овитрел?
*
« Отговор #137 -: Юли 21, 2009, 19:54:18 pm »
Violet - не са ми били никаква инжекция да де таймира овуто. Доктора каза че ще караме напълно естествено
« Отговор #138 -: Юли 21, 2009, 21:18:18 pm »
bebo, няма проблем, дори и да се спука в четвъртък сутрин.Даже ще е хубаво да се направи инсето на спукани фоликули - може би твоя лекар чака и малкия да нарастне.Яйцеклетката живее около 12 часа, така че всичко ще  е навреме.Ти само трябва да си спокойна.При кой лекар си?Стискам палци.
*
« Отговор #139 -: Юли 21, 2009, 21:27:01 pm »
Благодаря Вили. При Владимиров съм. Досега не съм се чувствала толкова спокойна като ходя при някой гинеколог.Аз лично съм оптимист и вярвам искрено, че скоро всички ще гушнем поне по  1 бебче. :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Юли 21, 2009, 21:34:04 pm от bebo79 »