0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации през Юли и Август 2009
« Отговор #100 -: Юли 17, 2009, 12:43:38 pm »
Виолет, много късмет днес :)

Меме, и на мен ми се иска да съм за кратко тук, но само времето ще покаже :wink:. На 28,07 съм на преглед и ще доуточним схемата за стимулацията с док, но най-вероятно ще е само с Меногон, към 5-6 Август чакам МЦ и почваме :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #101 -: Юли 17, 2009, 14:38:39 pm »
radosttinka виждам , че горе долу по едни и същи дати ще се движим двете .Моята инжекция - Лукрин ще е на 03.08 и чакам МЦ и стартираме.
Хайде дано да ни е на късмет .
*
« Отговор #102 -: Юли 17, 2009, 15:07:14 pm »
Вили, спокойно, според мен си направила каквото трябва.  :wink: Виж какво пишат в сайта по темата: "Колко дълго трябва да е въздържанието на мъжа преди инсеминация? Това зависи от конкретната ситуация, но трябва да е по-малко от 72 часа, за да се получи най-добра подвижност и морфология на сперматозоидите. Когато причина за инсеминация е намаления брой сперматозоиди, най-добре е въздържанието да е 48 часа, а когато няма проблем със спермограмата – 24 часа."
Вие имахте чудесно количество, така че няма за какво да се притесняваш, така сте подобрили и качеството  :)
Всички сме със стиснати палци и чакаме да се отчетеш  osi_9 :bfp:
« Отговор #103 -: Юли 17, 2009, 16:48:02 pm »
Благодаря Ви момичета,
много ме окуражавате :P
Меме, май наистина сме подобрили качеството - 90% подвижни.Притеснява ме количеството - 20 млн.Дали е малко?Иначе фоликулът от ляво беше овулирал.Дано да имаме късмет този път и дано да има похвалили се в тази темичка най-сетне.
« Отговор #104 -: Юли 17, 2009, 17:30:29 pm »
Здравейте и от мен,момичета
аз тези дни само ви чета,няма какво да споделя.В понеделник съм на преглед ,дано да има повече добри фолекулчета
violett :crossfingers:дано това е твоя месец
rashi ,Meme не ни забравяйте :bighug:
petcova ,успех и на теб утре
« Отговор #105 -: Юли 18, 2009, 01:05:42 am »
Здравейте и от мен! Надявам се, че 20 мил.не е малко. Нашите бяха 16 мил., и лекарката каза, че са ОК. Успех на всички osi_9!
« Отговор #106 -: Юли 18, 2009, 11:14:53 am »
giceto, а на теб кога ти беше инсето?Колко инсета си правила досега?Щом е казала, че 16млн. са ок, значи съм спокойна :PВажна е и подвижността все пак т.е. качеството, а не количеството :wink: Успех!
« Отговор #107 -: Юли 18, 2009, 17:00:25 pm »
Здравей Violett! Инсето беше в понеделник, на 13! Иначе това е първото, направено в София. Подадохме документи за фонда и решихме да го направим, докато чакаме да ни дойде реда! До момента имам още 4(2007-2008), направени в Пловдив!
« Отговор #108 -: Юли 18, 2009, 17:17:59 pm »
Здравей Violett! Инсето беше в понеделник, на 13! Иначе това е първото, направено в София. Подадохме документи за фонда и решихме да го направим, докато чакаме да ни дойде реда! До момента имам още 4(2007-2008), направени в Пловдив!
Дано да е успешен този опит при вас и да не се стига до инвитро.Ние също ще подаваме документи в края на месеца, след четвъртото инсе.А при вас има ли установен проблем?Ние сме с неизяснен стерилите. :(
« Отговор #109 -: Юли 18, 2009, 17:23:59 pm »
И ние сме с неизяснен стерилитет!
« Отговор #110 -: Юли 18, 2009, 20:27:08 pm »
благодаря на всички за стискащите палци  :bighug:днес всичко мина добре процедурата беше 10 мин.полежах 40 и това беше даже не ме и болеше а очаквах да има болки.фоликулчето се беше спукало и не се наложи реинсе а и казаха че материала бил добър това оше повече ме зарадва а сега ми дадоха сумати си хапчета да пия и утрогестана ми направи впечатление че трябва да го слагам вагинално по 2 на 8 часа това дали е нормално мн се учудих ?лек ден на всички и дай боже да стане бебчо   :bori_014:
« Отговор #111 -: Юли 18, 2009, 20:33:49 pm »
petcova, скоро ще се похвалиш - ще видищ.Много се радвам , че всичко е минало успешно.Дано да има +++++ скоро :P
giceto, много неприятна диагноза, ако може да се нарече така.Поне да знаехме причината :?
« Отговор #112 -: Юли 18, 2009, 21:22:38 pm »
 petcova,аз също бях от стискащите палци.Утрогестана и аз си го слагах по същата схема,Минев така ми го беше изписал.По три пъти на ден.След обед ми беше малко трудно,по време на работа,ръцете ми не бяха много чисти.И така получих леко възпаление,което след това лекувах.После разбах,че ако нямаш възможност да си ги слагаш вагинално,може и да ги изпиеш.Най-добре някой който е сигурен да пише,или се обади на Минев.
Успех!
« Отговор #113 -: Юли 19, 2009, 00:23:40 am »
Стискам палци на всички и скоро някоя да се похвали с положителен тест! :balk_602:
Иначе на мен освен утрогестан 2х3 вагинално ми изписаха и 2х1 дуфастон. При предишните инсета бях само на утрогестан.
« Отговор #114 -: Юли 19, 2009, 14:22:42 pm »
giceto, явно ти е много нисък прогестерона, щом са ти изписали и двата медикамента едновременно.Аз също съм с нисък прогестерон, но след инсето съм на утрогестан вагинално 2х2.При кой лекар си?Аз съм при Владимиров, но досега инсетата ми ги прави не той, а Димитрова.Тя ми изписва утрогестана на база на хормоналните ми изследвания.Прогестеронът беше в норма, но по-скоро на долната граница, което за деня от цикъла не беше задоволително.
« Отговор #115 -: Юли 20, 2009, 08:47:00 am »
Добро утро момичета! Пожелавам ви една спокойна и успешна седмица, изпълнена само с положителни емоции!

Violett, аз съм при д-р Андреева. Когато съм изследвала прогестерон, той винаги е бил в норма.
Спорен ден!
*
« Отговор #116 -: Юли 20, 2009, 14:20:07 pm »
Здравейте е от мен. Утре съм на преглед на 11 ден да видим фоликулчетата и за изследвания. Аз съм на естествен цикъл. Незнам колко е добре това, но наистина се надявам на успех. Успех на всички и стиснати палци от мен. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #117 -: Юли 20, 2009, 14:45:53 pm »
 :balk_602: Всичко ще е наред! Аз съм любопитна колко са фуликулчетата и дали при  естествения цикъл се таймире овуто с прегнил? Днес ми е 11 ден от стимулирано инсе,което се надявам да е и първо-последно,но за всеки случай искам да се застраховам с информация за вариантите-може би,ако се наложи,ще пробвам и аз на естествен цикъл :ask:
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 14:58:43 pm от lunhua »
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #118 -: Юли 20, 2009, 16:24:04 pm »
Здравейте момичета!
Виждам, че има нови попълнения, дано не се задържат дълго тук.
Аз в петък бях при док. Ще ми подготвят документите за фонда с четирите инсета и след няколко дни ще ги подадем.
Говорих с док и решихме да направим още едно инсе  /пето - док каза, че понякога пикът се достига между 4 и 6 инсеминации/- о, ужас, сигурно аз и Меме сме рекордьорките по брой. Ама сега съм в отпуска и мога спокойно да ходя на преглед, пък е ще съм малко по-спокойна докато чакам решението от фонда да съм направила още нещо.
Успех на всички чакащи момичета!
*
« Отговор #119 -: Юли 20, 2009, 17:20:44 pm »
Добро утро мацки

Пожелавам успех на всички ви!

lunhua, според мен няма пречка да се бие прегнил на ЕЦ. Разликата между ЕЦ и стимулиран е, че при стимулирания се орбазуват повече фоликули. Ха дано това инсе да ти е последното :)

Иве, стискам ти палци. И не забравяйте, освен инсета в клиниките, правете и домашни инсета - по-приятни са :)  :bed: :)