0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,

Първо да благодаря на всички, които са писали в този форум!!! За споделената информация и преди всичко за човешкото отношение, което те кара да не се чувстваш сам в това велико изпитание да имаш дете!

Искам да попитам, колко време трябва да се изчака (да се възстанови организма) след неуспешен опит ин витро? Казаха ми, че трябва да минат поне 2 месеца...(аз съм при д-р Вакрилов I АГ Света София), а процедурите ги спират някъде към средата на юни. Моят 1-ви опит приключи неуспешно на 17 април (просто деня на цикъла) и май няма да мога да опитам преди лятото. Не ми се чака до септември. И не знам дали да настоявам за 2-ри опит... Не знам точно и какви са рисковете... Не съм по НЗОК. Стимулираха ме с Menogon (ако стимулантите имат някакво значение).

Ще ви бъда признателна да споделите с мен своя опит. Не искам да насилвам нещата, а може би и не трябва, но съвсем съм объркана вече.
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Колко време се почива след неуспешен опит ин витро?
« Отговор #1 -: Април 05, 2006, 11:51:30 am »
Здравей,Котаранка.4увала съм 4е организма се възстановява и из4иства след стимулация близо 6 мес.Незнам до колко е верно това.Не мисля,4е ако запо4неш веднага това ще ти навреди.
     Аз ли4но,след пъвото ми ИКСИ,направих трансфер на замразени ембриони 2 мес. след това.
  Нека все пак и другите моми4ета те посъветват.
*
« Отговор #2 -: Април 05, 2006, 11:54:02 am »
Здравей,
пожелавам ти бързо излизане от този раздел на форума и преместване в дългоочакваното забременяване  :lol:
Мисля, че е трудно да се даде точен отговор на въпросът ти, тъй като зависи от много неща.
Моето първо и неуспешно  ИКСИ приключи на 17 ноември. След това нямах м. 69 дни. Това също е нормално, макар и не задължително, просто организмът се възстановява след "хормоналния удар".
Тогава, док ми каза, че няма пречка да пробвам веднага с донорско инсе със стимулация с клостилбегит. Защото стимулантите ползвани по време на ИКСИ-то и клостила са от различни групи. Затова няма проблем.
Според мен е добре да се изчака поне 6 месеца преди да се прави втори опит. Знам какво е да искаш тук, сега и веднага, но не бързай.
Ако искаш по-адекватни съвети дай малко повече инфо за твоя опит
В очакване ....
*
Цитат на: Kotaranka
Моят 1-ви опит приключи неуспешно на 17 април (просто деня на цикъла) и май няма да мога да опитам преди лятото.

Да не искаш да кажеш март а?
В очакване ....
Да март месец .... Така броя дните, когато ще мога да опитам отново...И сигурно ми се иска времето да лети  :(  6 месеца.... звучи много лошо.
*
« Отговор #5 -: Април 05, 2006, 12:20:28 pm »
Стига бе! Я дай малко почивка на това тЕло. Ин витро процедурата не е шега работа. Най-малкото не си сигурна дали ще имаш редовна менструация следващите два три месеца.
Какъв е проблемът при вас?
В очакване ....
« Отговор #6 -: Април 05, 2006, 13:14:16 pm »
Аааа никава почивка. Пак редовно започнах да ходя на фитнес, малко да се стегна и да бъда във форма за 2-ри опит. Проблемът е тубарен. Януари 2005 ми отстраниха едната тръба (извънматочна бременност). После правих цветна снимка за другата - не бяха много категорични - пропуска, ама не съвсем... И после тъкмо се настроих за ин витро .... и повишен пролактин. И го слагах в норма... и уж сега всичко е наред, но ето че не стана. Не съм правила само имунологични изследвания, но мисля да се консултирам с доктора и може би да отметна и тази задачка.
*
« Отговор #7 -: Април 05, 2006, 13:55:26 pm »
И аз мисля , че трябва поне 6 месеца да си дадеш почивка.Това не е шега работа , не може така се форсира организма ти през 2 месеца.След моя първи опит ,който беше през април миналата година , не ми идваше 3 месеца , за да си вкарам цикъла в час пиех Примолут нор , от там бях решила септември месец да започна с втория опит , когато си пуснах хормонални изследвания (3 ден) от цикъла за мой голям ужас се оказа , че ЛХ и ФСХ са двойно над горната граница , което означаваше че на организма ми му трябваше поне още половин година да се възстанови , и така втория опит го направих сега през март , след като се разбра ,че и той е неуспешен ми се искаше още на деня да се метна с Пурегона и да започна наново,така че напълно те разбирам.Сега си почини добре и се стягай за есента :lol:
*

Anonymous

« Отговор #8 -: Април 05, 2006, 13:59:26 pm »
а напълнява ли се от хормоналната стимулация?
« Отговор #9 -: Април 05, 2006, 14:15:34 pm »
Мерси за бързите отговори!!! И за подкрепата!

Tigra, съжалявам за 2-рия ти неуспешен опит. Не се отказвай - и в по-напредналите в това отношение страни (напр. Белгия) масово става от 3-ти, 4-ти път.

Не знам още как ще ми дойде (и очевидно дали ще ми дойде) първия редовен цикъл.  Още ми е малко рано. Най-странното е, че моя позната каза че може да се започне опит още след един месец...но това е според д-р Иво Тодоров. Разбрах какво е мнението на повечето в този форум за неговата клиника и съответно не го считам за меродавно. Мисля след околко месец да пусна едни хормони и да видя как ми е организма.
« Отговор #10 -: Април 05, 2006, 14:19:01 pm »
Аз не напълнях от стимулацията, даже малко отслабнах (май от напржението - по едно време съвсем не ми се ядеше). Нямах и каквито и да е други странични реакции. Май всеки организъм регира различно. Както споменах, бях на Decapepty & Menogon.
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #11 -: Април 05, 2006, 14:26:52 pm »
От стимулацията с Пурегон ми се увели4и и апетита,ка4их приблизително 8 килца  :oops:
*
« Отговор #12 -: Април 05, 2006, 14:52:34 pm »
Аз по време на самата стимулация не напълнях, а месеца след това. То, не е апетит, не е чудо - вечерям по 3 пъти  :oops:
А, иначе почивка трябва да има м/у стимулациите, ама доколкото знам е индивидуално и можете да го прецените заедно с доктора!
Успех, миличка!
*
« Отговор #13 -: Април 05, 2006, 16:37:16 pm »
Съжалявам за неуспешния опит.  Между двата ми опита икси аз направих пауза от 4 месеца . За съжаление и двата не бяха успешни.
  Но ще бъдем заедно в отбора  мацки на  оптимистите - няма да се предаваме.
« Отговор #14 -: Април 05, 2006, 16:58:38 pm »
Ох, много сте сладки и мили! Съжалявам Mi6om за 2-та неуспеха. Много е отчаяващо като се случи... Но после човек се изправя (или си го изкарва във фитнеса като мен  :) ) и пак продължава. Защото си заслужава. Наистина ще сме в един отбор, а това е важно. Очевидно не трябва да се надявам само за 2 месеца почивка.... Сигурно е за добро. Казват, че жените най-добре реагират на стимулации пролетта и есента.
*

Anonymous

« Отговор #15 -: Април 05, 2006, 17:23:05 pm »
Момичета здравейте. Предстои ми първа стимулация и първо икси. Много съм притеснена. Как ще мине стимулацията, дали ще е успешен опита, макар че съм се настроила за първи неуспех. Ще съм ви безкрайно благодарна ако ме окуражите и ми дадете съвет как по лесно дап реодолея притесненията си.
« Отговор #16 -: Април 05, 2006, 17:47:37 pm »
Гост, успех! И не се притеснявай - каквото трябва, това ще стане. Някои от хормоните, които са важни за забременяването, реагират на стрес - затова е важно да си спокойна. Аз лично гледах да съм достатъчно ангажирана в работата си и да не мисля за тези неща. Намери си подходящо занимание и не го мисли толкова. Успеваемостта наистина не е висока, обаче може пък да имаш късмет да влезеш в статистиката на успелите от 1-ви път. Все пак има и такива, нали?  :wink:  Затова мисли позитивно!
*

Anonymous

« Отговор #17 -: Април 05, 2006, 17:53:42 pm »
главното ми притеснение е пролактинома който имам и който влияе зле на нивото на пролактина. Незнам как ще се повлияе кобминацията на бромокрептина с останалите лекарства
« Отговор #18 -: Април 05, 2006, 17:59:54 pm »
Май не мога да кажа нещо конкретно. Може би някой друг ще даде по-адекватен отговор. Аз също имам високо ниво на пролактин и пия Парлодел, за да го държа в норма. Знам, че се пие до 10 или 12 седмица от бременността (нещо такова). После се спира. Не знам как влияе на стимулацията. Моят лекар не ми е казвал нещо по върпоса. Аз имах 4 добри фоликула, 3 се оплодиха, но както разбра - не беше успешно. Защо директно не питаш този, който ще ти прави стимулацията?
*

Anonymous

« Отговор #19 -: Април 05, 2006, 18:10:46 pm »
попитах и ми каза, че няма проблем, но незнам как ще ми повлияе комбинацията, защото  от три години съм на бромокрептин и нестно казано не ми действа добре