Чета и препрочитам тази тема за n-ти път.
Съмнявам се, че някой би използвал "разбивката" на медикаментите, за да си спретне сам една стимулацийка
По-скоро според мен, анализирайки впечатленията от различните стимулации, пациентката би събрала достатъчно информация, която в процеса на стимулация да обсъжда с лекаря си.
Лично аз също търсих такава информация преди да започната АРТ- процедурата. Патила съм си много от лекарска некомпетентност, но не това беше притеснението ми, когато тръгнах да чета по темата. И от чисто любопитство, и заради това, че се чудех в какви граници /и медикаментозно
и финасово/може да варира една такава процедура. Чувствах се спокойна, защото знаех какъв оптимум да очаквам.
Вярно е обаче, че чак за такъв "оптимум" не бях подготвена. Както и да е. Изводът, който направих за себе си за пореден път беше, че аз само предполагам, а Господ разполага. Това, че не ОЧАКВАХ, в никакъв случай обаче не означава, че не ЗНАЕХ, че има вариант, в който да са необходими доста повече от средно статистическия брой медикаменти. Затова смятам да отговоря и на Клиа, и на други момичета, за които такава тема представлява интерес.
И още нещо-
промяната на дозите се прави от ЛЕКАРЯ, на база оценка на конкретния отговор на яйчниците посредством УЗ /при мен през ден/, както и системно замерване на хормоналните нива на ЛХ. Прогестерон и Естрадиол.От 5-ти ден от предшестващия цикъл - противозачатъчни Марвелон
На 21-ви ден от същия този цикъл- Декапептил Депо 3,75
ден 2 от МЦ - пурегон 200
ден 3,4 - пурегон 300
ден 5,6 - пурегон 400
ден 7,8- пурегон 200+меногон 375
ден 9,10 - пурегон 200+меногон 450
ден 11- пурегон 200+меногон 525
ден 12,13-гонал ф 225+мерионал 525
ден 14 - гонал ф 300+мерионал 600
ден 15 - прегнил 10,000
"по-нататък" тепърва предстои. Засега, според УЗ и хормоналните нива има 8 фоликула.