Джам си има убеждения и си ги изразява. Аз лично уважавам това, още повече, че наистина имат основание думите и, защото всички знаем как гласуват българите в южната ни съседка. Може да е крайно мнение, но то си е нейно, още повече, че не е взела топ бодлива мрежа и не е тръгнала да загражда границата.
Хубавото на живота е, че Бог ни е направил различни, иначе щеше да е ужасна скука. Я вижте колко горещи страсти и емоции се развихриха тук!
Намирам го за положително!
По въпросите за изборите и политиката повече няма да вземам отношение, защото точно правената по балкански тертип нашенска политика раздели хората. А политическата ни класа превърна Парламента в държава в държавата с различни интереси, цели и стремежи от тези на хората, които ги вкарват вътре. Знам ги тези неща.
Затова при изборите винаги водещи ще са многото емоции, защото много добре знаем кого не искаме повече, но не и кой е онзи, който ще превърне страната в добро място за живеене. Защото не се е видяло досега да има такъв. На тези избори важното беше Доган да е аут, нали? Това обедини хората. Не мисля, че някой има илюзии за новия/стар кръг около Б.Б.
Гане, ние започнахме процедурите за издаването на ЕГН, БГ Акт за раждане и паспорт от посолството, ще отнеме 6 месеца!!! Не е за вярване, че в консулския отдел не видях пукнат компютър!!! Изключително старомодна, примитивна администрация, направо ми стана тъжно, като я гледах лелката (нечия роднина, най-вероятно там) как се мъчи с писането на ръка, потресох се обаче, като открито си признаха, че нямат направени копия на молбите. Мърлява, туткава, ориенталска администрация! И това на територията на страна, която е известна по света с перфектната си администрация, ред и мениджмънт. Но при тях има честна игра, ясни правила и процедури за всички и контрол за всички.
Отчайващо далеч сме от това състояние!