0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ще гласувате ли на 5.07?
« Отговор #100 -: Юли 04, 2009, 22:04:26 pm »
Перушинка, не се притеснявай, не се сърдим и караме! По-емоционало изказваме мненията си, но е напълно нормално, защото става въпрос за нашата си страна и държава. А мисълта за Родината не може да бъде друго освен силно емоционално преживяване! Разбирам твоя разказ.
Но си настоявам, че за мен родоотстъпниците са политическите партньори на Доган, чието мълчаливо съгласие досега направи нещата такива, каквито са. Законите се променят точно от тях. А Доган манипулира хората с картата за етническия мир, но цялостната му политика показва, че не му пука за никого.

« Отговор #101 -: Юли 04, 2009, 22:29:08 pm »
  ДиваРоза, и аз ви разбирам напълно,защото година и половина учих в Италия.  :P Имах календар и всеки Божи ден зачерквах изминалия и нито за секунда не съм спирала да мисля за България.Там намерих много приятели и ме приеха повече от добре.Когато свърши стажът ми във фирмата в която работих и се учих, не искаха да ме пуснат и ми предложиха да работя при тях.Казаха,че ще ми уредят документите,но аз им отказах,защото имах алтернатива в БГ. ,ако нямах работа и човек който обичам,сигурно нямаше да се върна.Не защото не ме интересува България,а защото се чувствам еднакво чужденка и там и тук.

Цитат
Перушинка, не се притеснявай, не се сърдим и караме!По-емоционало изказваме мненията си...
явно доста хора сме емоционални на тази тема и стават недоразумения  :lol: .
*
« Отговор #102 -: Юли 05, 2009, 00:31:32 am »
Да, както винаги, ще гласувам.Много се надявам този път ,това да направят повече хора. Тъжна гледка, е като ходим с мъжа ми и не срещаме почти никой в нашата секция и това наистина немога да си го обясня  :(
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #103 -: Юли 05, 2009, 10:47:59 am »
Да
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #104 -: Юли 05, 2009, 17:34:57 pm »
Надявам се да успея да пусна и своя вот, моя съпруг вече го стори рано рано сутринта преди работа.

Ако някой вообще се интересува от моето лично мнение по въпроса с гласуването в чужбина, аз съм ЗА. Напълно, обаче, съм "против гласуването под строй". Всеки трябва да упражни правото си на глас, нека го защити ако иска, но НЕ и по заповед или заради дребна сума. Още повече, че вербуването на гласове е забранено със закон. Защо никой не го спазва? Нямам предвид само турците, макар че те са най-яркия пример. Телевизията отбеляза вербуването на гласове от един варненски кандидат на предните или по-предни избори. Къде беше закона тогава?

п.п. Нищо против турците като нация, имам много против Дуган и всички, които изповядват неговата политика. Не може да живееш в България и да работиш за интересите само на една група "български" граждани. Там където владее Дуган, има ясно изразено етническо разделение.
« Последна редакция: Юли 05, 2009, 17:37:29 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #105 -: Юли 05, 2009, 18:49:23 pm »
Момичета,до колко часа ще са отворени секциите за гласуване?
*
« Отговор #106 -: Юли 05, 2009, 19:31:50 pm »
Момичета,до колко часа ще са отворени секциите за гласуване?

19.00h
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #107 -: Юли 05, 2009, 20:14:35 pm »
Вече гласувахме, почти под строй. :)  ама след новините от петък ли беше от вчера ли, казаха че от сряда насам всеки ден по 20 автобуса минават границата Турция-България, дори немогат да говорят български, а дошли да гласуват-как да не гласува човек  8O
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #108 -: Юли 05, 2009, 20:29:46 pm »
Джам, защо немците ми дават право да гласувам за кмет, за техни депутати, а тук да го нямам това право??? До колкото знам по паспорт се водя българка и никой не може да ми забрани изконното право да дам вота си. Ето от такива недоразумения и думи за мокрото и сухото, сега гласуват под строй девойки, дето ми говорят на английски, а на такива като нас не им разрешават да гласуват.
Все още плащам данъци, имам имоти в България, търсят ми отговорност по българските закони, защо да не мога да избера и тези, които ще коват тези закони. Видяхме всички какво избраха тези, които гласуваха на място в България. От ето такива неща, недомислени, сега управлява Доган и се водят автобуси от чужбина...
Болно е и недостойно да се говори така. Защо не забраните на тези с автобусите да гласуват?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #109 -: Юли 05, 2009, 20:36:41 pm »
Без да взимам страна в спора, но тъй като jam вече хвърли камъка мога ли да попитам тези момичета, които са в чужбина от повече от 10-15 години:

Как избирате за кого да гласувате и как преценяте какво не ви харесва в предишни управления и какво очаквате от бъдещо такова?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #110 -: Юли 05, 2009, 20:39:58 pm »
аз гласувах
мога дори открито да споделя за кого, и в двата случая мажоритарно- за личност, а не за партия
имаше опашка в избирателната секция, за първи път видях такова нещо
всички бяхме българи  :D
против съм хора, които не живеят и не работят в България да гласуват и да определят кой ще ни управлява
Когато бях студентка си гласувах за кмет в града, в който бях студент, а не в родния ми точно поради причината, че няма логика да избирам нещо, от което няма да усетя нищо
« Последна редакция: Юли 05, 2009, 20:43:18 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Ganka

• 5926
« Отговор #111 -: Юли 05, 2009, 20:44:33 pm »
Дони, аз живея от по-малко време навън, но изкарвам поне по 3 месеца обратно в България. Тези неща се забелязват отчетливо от дистанция и е ясно какво не искаш да завариш като се върнеш отново. Предполагам и тези, които живеят тук, също не искат да го виждат.
Да не говорим, че живеем във век на доста развити комуникации и връзката ни с родината не е прекъсната и можем да се осведомим за всичко, дори и да сме навън.
А и ни е болно например да ни сочат с пръст, че идваме от страна, в която се краде, има корупция и непрекъснато ни спират пари от еврофондове. Най-малкото това искаме да се промени.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #112 -: Юли 05, 2009, 20:45:26 pm »
Не знам, откъде са тези проценти (1/10 гласуват по съвест)? Чудех се, кой в Германия, Англия, Франция или Италия… Америка и много други държави,… отива да гласува "под строй"?… (Аз лично не съм чувала… Освен за Турция... но може и да съм наивна, не знам…)

ами Турция е напълно достатъчна! сега прочетох, че от всички избирателни секции в чужбина, половината са в Турция... там има точно толкова български граждани, колкото и в САЩ, където обаче има едва 12 секции.
с гласовете на турските изселници вече 20 години една личност пълни гуша и манипулира българската държава в свой интерес. понеже сте далече, живеете в друга държава и ви вълнуват нейните реалии (което е напълно нормално), може и да не сте научили за последните изцепки на Доган, който в прав текст заяви, че той е шефът в тая държава и от него зависи кой ще яде хляб, а кой ще преглъща на сухо.

наивни сте, да. далече сте, не ви е работа, не ви засяга пряко, не сте запознати с реалностите, няма после да сърбате резултата от вашето гласуване! повечето емигранти гласуват по цвят. аргументът, че с гласовете си помагате на близките си е несъстоятелен - близките ви имат право да гласуват и така да си помогнат сами.

човек гласува, за да избере кой да го управлява. вас ви управляват други правителства, гласувайте там.

:good_post:    Това е истината, неможе един турчин да управлява нашата държава, затова трябва да излезем и да гласуваме за българите в България

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #113 -: Юли 05, 2009, 20:48:24 pm »
Гане, нямам предвид такива хора, които са от скоро и за малко и прекарват много време в страната. За това писах този срок. Иначе - ясно е, че има комуникации много. Аз също съм запозната с проблемите на София - имам близки роднини там, всяка вечер гледам репортажи по телевизията и чета в нета, непрекъснато комуникирам със софиянци (един куп приятели, с които съм в непрекъсната връзка). Но нямам морално право да им избирам кмета, нали?
« Последна редакция: Юли 05, 2009, 20:51:59 pm от cygnus »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #114 -: Юли 05, 2009, 20:52:16 pm »
Дони, не говорим за кмет, а за тези, които коват законите за всички нас. Защото дори и да не им харесва на някои хора, ние все още имаме български паспорти, семействата ни са в България и ни водят българи - да изброявам ли абсурдите за такива като нас - след като може да ни искат осигуровки, данъци, глоби и куп други неща, то значи аз мога да гласувам за депутати и да изисквам от тях да съблюдават правилата, както от нас се изисква да ги спазваме.

*
« Отговор #115 -: Юли 05, 2009, 21:00:11 pm »
Така е, но не ми прочете първото изречение. Нямам предвид такива като теб.
Имам и роднини в чужбина. Приоритетите ни са различни с тях. За тях е важно примерно казвам само - да са им евтини билетите, разговорите и един куп административни подробности -  докато за мен - да имам работа, сигурност, добра здравна и образователна система, да има места в детските градини, да мога да си купя хляб и ей такива един куп подробности, за които те не знаят и трябва да ги осведомя :)
« Последна редакция: Юли 05, 2009, 21:03:47 pm от cygnus »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #116 -: Юли 05, 2009, 21:05:03 pm »
Ами не е така - за мен също е важно майка ми да има достатъчно добра заплата, за да се пенсионира достойно, на баща ми пенсията да е нормална, за да не се чуди как да си купи лекарствата, брат ми да има добра работа, тъй като тепърва създава семейство и не може да си покрие дори елементарни нужди. Имам желание да не ми се случва да научавам по интернет, че са го пребили конкуренти, защото си върши работата, например, а да има възможност да работи достойно и да получава нормално заплащане. Искам да има възможност да има деца, а не да го посещавам на гробищата. Ето това е болната тема в моя дом също, не само в твоя.
Искам като си плащам данъците, да не си изхвърля строителния предприемач боклуците пред моята врата, а да си почисти. Искам да не чувам чалга, докато децата ми спят, а полицаите да ми отговарят - кмета разреши от 8 до 23 да правят кой каквото си иска. Не искам да срещам мотора на другаря премиер в насрещното движение, докато пътувам по улиците на Търново и да не му правят забележка, само защото е другаря премиер.
Не мисля, че искам нещо по-различно от вас, които живеете тук.

*
« Отговор #117 -: Юли 05, 2009, 21:07:25 pm »
Значи в такъв случай трябва да попиташ своите близки за кого трябва да гласуваш, за да може наистина да си им полезна. :)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #118 -: Юли 05, 2009, 21:08:42 pm »
Ами аз знам за кого, но не ми разрешиха да гласувам, защото за жалост не се казвам айше...

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #119 -: Юли 05, 2009, 21:30:39 pm »
Ние (със съпруга ми и приятели) вече гласувахме… :)  В Хамбург пред секцията има постоянно опашки от предимно млади българи. :) До 14 часа тук бяха дали своя глас към 500 души!… Ето снимки от събитието:

Между другото, това са хората, чиито гласове не ви трябват и на които трябва да кажете:
Цитат
наивни сте, да. далече сте, не ви е работа, не ви засяга пряко, не сте запознати с реалностите, няма после да сърбате резултата от вашето гласуване! повечето емигранти гласуват по цвят. аргументът, че с гласовете си помагате на близките си е несъстоятелен - близките ви имат право да гласуват и така да си помогнат сами.

човек гласува, за да избере кой да го управлява. вас ви управляват други правителства, гласувайте там.

Тук настроението е невероятно добро!  :) Вярваме, че всички заедно ще можем да допринесем със своя глас за смяна на политическата система в родината ни, включително и за прекратяването на това абсурдно купуване и продаване на гласове…

Не разбирате ли, че "организираното гласоподаване" ще се случва независимо от всичко… Защо изобщо се създава излишен конфликт? Нека се обединим, всички ние, нека всеки един от нас излезе и гласува!
« Последна редакция: Юли 05, 2009, 21:33:38 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."