0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Ще гласувате ли на 5.07?
« Отговор #80 -: Юли 04, 2009, 12:57:25 pm »
Първо, да ще гласувам - винаги го правя.
Второ, daniski, разбирам какво точно има предвид Джам - на 10 такива като теб - искрено желаещи да помогнат се падат сигурно 1000, които гласуват по заповед. Такива които не се интересуват какво става тук, а ги е грижа само "нашите" да са на власт, или поне с доста представители там. И ако за да избегнем такива гласоподаватели, трябва да жертваме и шепата съвестни такива, притежаващи двойно гражданство и живеещи в чужбина - така да е. Понякога се налагат такива жертви.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #81 -: Юли 04, 2009, 13:04:13 pm »
Гледам ли гледам, и по други форуми аналогични теми... Резултатите си приличат, но реалността в изборния ден е съвсем друга - я се вдигнат 35-36% от имащите право да гласуват, я не. Тъжно е, че народът се е обезверил чак толкова. Но това е истината - много мои познати ще отидат да дадат глас против, както всъщност и аз ще направя.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #82 -: Юли 04, 2009, 13:29:18 pm »
Ще гласувам, защото смятам, че имам гражданска отговорност към тази държава и защото искам да участвам в определянето на бъдещето й.
:balk_50:

Разбира се, за целта трябва да ни бъде предоставена тази възможност и много се надявам, че ще открият пункт тук - в Хамбург.

100 % ли ще има пункт тук в Хамбург , ако някои знае каде ще е , моля пишете  :D

Адресът е:
Honorargeneralkonsulat
Alstertor 15
20095 Hamburg

Може да се гласува от 6 до 19часа

Това е официалната страница, на която можеш да разбереш повече... и изобщо, можеш да се абонираш, да ти изпращат редовно информация за събития...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #83 -: Юли 04, 2009, 13:50:02 pm »
Имам доста приятели зад граница, но въпреки това с риск да обидя някого съм съгласна с Jam. По-малко от 1/10 са тези, които гласуват праволинейно от съвест и желание да се подобри държавата. Основната маса гласуват под строй за една определена политическа сила. Трябва да се забрани гласуването за Български парламент зад граница. Просто както се казва - покрай сухото гори и мокрото. По-добре да загубим 500 съвестни гласа, но да предотвратим 50 000 'под строй'. Нищо лично към вас, момичета. Като жител в смесен регион съм пряко засегната от това гласуване зад граница!
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 14:00:23 pm от Мимка »
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #84 -: Юли 04, 2009, 14:09:52 pm »
По отношение на правото на глас на българите, живеещи в чужбина... 

Не знам, защо така се разделяме на българи, живеещи в чужбина и българи, живеещи в България… Ние всички сме българи и имаме конституционно право и морално задължение, да гласуваме. Аз не съм американка, германка или каквато и да било, а българка и за мене е неразбираемо това разделение…

Независимо от това, къде живеем, ние се интересуваме от това, какво става в страната ни, как живеят родителите ни, роднините  ни, приятелите ни!

Някои от българите, живеещи в чужбина са с двойно гражданство, други не са… Има такива, които са с планове, да се приберат в родината… Има толкова много студенти – и те ли да не упражнят правото си на глас?

Не знам, откъде са тези проценти (1/10 гласуват по съвест)? Чудех се, кой в Германия, Англия, Франция или Италия… Америка и много други държави,… отива да гласува "под строй"?… (Аз лично не съм чувала… Освен за Турция... но може и да съм наивна, не знам…)... А и... какъв е процента на българите в България, гласуващи по съвест?...

На последните избори приятел от България ни беше дошъл на гости само за 2 седмици, но и той имаше възможност да гласува.

Радвам се, че поне в нашата среда няма хора, които да са на мнение, че българите в чужбина не трябва да гласуват.

Не бих искала да обидя когото и да било, ако съм го направила неволно, предварително се извинявам!
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 14:23:04 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #85 -: Юли 04, 2009, 17:30:41 pm »
Не знам, откъде са тези проценти (1/10 гласуват по съвест)? Чудех се, кой в Германия, Англия, Франция или Италия… Америка и много други държави,… отива да гласува "под строй"?… (Аз лично не съм чувала… Освен за Турция... но може и да съм наивна, не знам…)

ами Турция е напълно достатъчна! сега прочетох, че от всички избирателни секции в чужбина, половината са в Турция... там има точно толкова български граждани, колкото и в САЩ, където обаче има едва 12 секции.
с гласовете на турските изселници вече 20 години една личност пълни гуша и манипулира българската държава в свой интерес. понеже сте далече, живеете в друга държава и ви вълнуват нейните реалии (което е напълно нормално), може и да не сте научили за последните изцепки на Доган, който в прав текст заяви, че той е шефът в тая държава и от него зависи кой ще яде хляб, а кой ще преглъща на сухо.

наивни сте, да. далече сте, не ви е работа, не ви засяга пряко, не сте запознати с реалностите, няма после да сърбате резултата от вашето гласуване! повечето емигранти гласуват по цвят. аргументът, че с гласовете си помагате на близките си е несъстоятелен - близките ви имат право да гласуват и така да си помогнат сами.

човек гласува, за да избере кой да го управлява. вас ви управляват други правителства, гласувайте там.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #86 -: Юли 04, 2009, 17:48:34 pm »
..... вас ви управляват други правителства, гласувайте там.

:balk_50: Подкрепям казаното от Jam!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #87 -: Юли 04, 2009, 17:51:51 pm »
Аз мисля, че просто сме чувствителни на тема "турци" и "турски българи". В това число съм и аз. Не искам нито един турчин да гласува за правителство в България. Не искам да ни управляват партии с привкус на чужда националност. Против новини на турски език съм, против турска партия съм , против съм да има манипулатор, използващ глупостта на малцинствата. Против съм и в някои региони да се изучава тяхната вяра и да се проповядва нетърпимост към християнството. Тук е България ! На който му се иска друго, да си търси свое място ! Може някой да ме нарече каква ли не, но съм против ! Обаче не мисля, че българите зад граница нямат право да гласуват. Много мои познати и приятели живеят извън страната, но ужасно силно искат ситуацията тук да се подобри и да имат възможност "да си позволят" да живеят в Бг.
 Надявам се да не съм засегнала никой. Не съм против турците като такива. Ходила съм в Турция, хората там ми харесват, страната им също. Но толкоз ! Всяка жаба да си знае гьола. Българите също не ги харесват на много места по света. Щеше да е просто чудесно всички да живеем в България и да можем само на почивки и екскурзии да посещаваме страните, които харесваме.  2bg Харесва ми темата и факта, че почти 90 % смятат да гласуват. Тук пишат все интелигентни хора и техния избор има значение ! Не този на неграмотните и незнаещи за какво се гласува дори. Защото на изборите на 06.06.2009 в анкета по БНТ малцинствата не знаеха дори за какво се гласува ! Но се оказаха по-европейци от всички останали !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #88 -: Юли 04, 2009, 17:56:32 pm »
с риск да хвърля малка бомба в дискусията, но смятам, че не е редно хора, които живеят постоянно в чужбина, а още повече, ако имат двойно гражданство, да гласуват за парламентарни избори...

Никаква бомба не е .
 Не остана жител на тази държава, който да не разбра колко са "реални" резултатите от нашите избори. И че съдбата ни зависи от хиляди турски изселници, които дори не могат да говорят български.

Чандра, явно живееш от доста време в чужбина. Да ме прощавате, момичета, които живеете навън,но съм способна да прежаля вашия глас.
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 17:58:03 pm от Елфи »
*
« Отговор #89 -: Юли 04, 2009, 17:58:30 pm »
Днес ми е ден за форума и да си кажа и аз!  :D

Джам, хич не ми стана приятно от мнението ти, направо ми е криво!  :D Разбирам прекрасно какво имаш предвид! Но! Проблемът на БГ не са българите (в страната или в чужбина), а мафиотските балкански порядки и начин на правене на политика, които позволиха нещата да стигнат толкова далеч в неправилната посока. А, да, да не забравя и приятелските кръгове (не пропускам случая да ги спомена!  :D) на всичи нива, които задържат промени и реформи. В тази посока е истината... За Турция е ясно, но явно няма воля да се промени положението.

Няма по-лесен начин да се прогонят окончателно българите обаче.

Моята Емма например щеима скоро БГ паспорт, но за британски се колебая засега все още само аз. Ако някоя идея в тази посока обаче се реализира, колебанията ми ще свършат, но ще се чувствам като прогонена. Професионално се напъвах доста и прилично за страната ни, но тя явно няма нужда от това. Нищо, ще си внесете виетнамци и други благинки и те ще гласуват по съвест! Но за етническата партия на азиатските малцинства!  :D

Ние с мъжа ми тъкмо сме решили утре да се разходим до Лондон и да гласуваме. Знам само, че няма да е за ДПС, нито за социалистите, а за другите се чудя.
Не ми казвайте обаче, че вие сте по-наясно за другите!  :D

Джам, знам, че ти си само месинджърът на тази идея тук и затова не се "сърдя" на теб персонално, както може би се досещаш!!!  :D

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #90 -: Юли 04, 2009, 18:24:41 pm »
Роза, не съм "само месинджър" на чужда идея, много моля... написах това, което мисля.
знам, че то ще обиди живеещите в чужбина, а не бива. ти няма да си съгласна аз да определям реда в твоя дом, в който живееш ти, а не аз - нали? същото е и с държавата. след като разбираш за какво става дума, защо се обиждаш - само защото ти лично живееш в чужбина? погрешно. член на семейството ми е дългогодишен емигрант и с двойно гражданство. не мисля, че обиждам семейството си с възгледа си.

и изобщо, във времена на глобална мобилност, когато човек си избира местоживеенето според това, къде му е най-добре да се реализира и да живее, не мисля, че вече върви обидата от тип "държавата не ме оцени/не ме иска и аз затова си отидох"... един не го цени България, друг не го цени Америка. всеки си намира място под слънцето...

досега съм те разбирала много добре, но това с "ще си внесете виетнамци" не го разбирам, честно... помисли и върху факта, че говориш за сънародниците си в България на "вие"....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #91 -: Юли 04, 2009, 18:51:50 pm »
Аз мисля, че просто сме чувствителни на тема "турци" и "турски българи". В това число съм и аз. Не искам нито един турчин да гласува за правителство в България. Не искам да ни управляват партии с привкус на чужда националност. Против новини на турски език съм, против турска партия съм , против съм да има манипулатор, използващ глупостта на малцинствата. Против съм и в някои региони да се изучава тяхната вяра и да се проповядва нетърпимост към християнството. Тук е България ! На който му се иска друго, да си търси свое място ! Може някой да ме нарече каква ли не, но съм против ! Обаче не мисля, че българите зад граница нямат право да гласуват. Много мои познати и приятели живеят извън страната, но ужасно силно искат ситуацията тук да се подобри и да имат възможност "да си позволят" да живеят в Бг.
 Надявам се да не съм засегнала никой. Не съм против турците като такива. Ходила съм в Турция, хората там ми харесват, страната им също. Но толкоз ! Всяка жаба да си знае гьола. Българите също не ги харесват на много места по света. Щеше да е просто чудесно всички да живеем в България и да можем само на почивки и екскурзии да посещаваме страните, които харесваме.  2bg Харесва ми темата и факта, че почти 90 % смятат да гласуват. Тук пишат все интелигентни хора и техния избор има значение ! Не този на неграмотните и незнаещи за какво се гласува дори. Защото на изборите на 06.06.2009 в анкета по БНТ малцинствата не знаеха дори за какво се гласува ! Но се оказаха по-европейци от всички останали !

това все едно аз съм го писала. мисля, че това е и причината заради която ще гласувам. знам, че и нашите не са стока, но неможе турци да ни управляват. грехота е.

*
« Отговор #92 -: Юли 04, 2009, 18:54:38 pm »
С риск да ям шута, заради споменаването на името на някоя политическа сила, искам да ви обърна внимание, че турци и ДПС са две различни понятия и нека не ги бъркаме! Недопустимо е използването на общ знаменател в случая!!!
*
« Отговор #93 -: Юли 04, 2009, 19:48:45 pm »
Въпреки че живея в чужбина, българската държава регулира стриктно и конкретно живота ми: данъците върху собствеността, правилата за влизане и излизане от страната, личните документи, статута на образованието, брака и децата ми, унаследяването... според мен достатъчно основание да имам право активно да повлияя на отношенията си с държвата.

Това, че живеещите в България българи са в по-голяма степен ангажирани с държавата не означава, че на мен трябва да ми се отнеме правото на глас поради "маловажност".

Всички американци имат право да гласуват при избори в страната си, независимо къде по света живеят. Доколкото зная, това важи за гражданите на повечето демократични страни. Интересно защо много българи са враждебно настроени към съгражданите си в чужбина? Това не съм го виждала при други нации... В страната или навън, българи сме, имаме емоционална връзка с родината, политиката в България ни касае всички и кокото повече информирани и активни граждани има, токова по-добре.

*
« Отговор #94 -: Юли 04, 2009, 20:07:12 pm »
Явно българския ни е труден :ask:
Всички момичета, които са против гласуването на българи живеещи в чужбина, визират определени хора. Но се засягат съвсем други.
Гледам репортаж по телевизията в деня на евроизборите. Питат една жена: За какво гласуваме днес? Отговор: За президент 8O
Без коментар :x
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 20:09:30 pm от Ники »

*
« Отговор #95 -: Юли 04, 2009, 20:18:10 pm »
Явно българския ни е труден :ask:
Всички момичета, които са против гласуването на българи живеещи в чужбина, визират определени хора. Но се засягат съвсем други.

Няма засягане в тая работа, има универсални принципи, които не се прилагат по осмотрение. Затова му викат демокрация, за да има ВСЕКИ от народа право на глас. Това за сухото и мокрото, за неохотното "прежалване" на "подходящите" избиратели в чужбина не върви. Днес може да е мотивирано от проблема с изселниците в Турция, утре от друго.
Проблемът има решение с ефективно разследване и наказване на купуването на гласове, а не наужким като сега. Или пък с промяна на начина и процеса на гласуване.
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 20:20:42 pm от cigularche »
*
« Отговор #96 -: Юли 04, 2009, 20:30:07 pm »
Темата е такава, че все някой за нещо ще се нацупи и засегне!  :D Извинявам се, ако с нахвърляните си напосоки мисли съм засегнала някого и затова ще се доизясня, пък е ясно, че всеки ще продължава  да си държи на своето!  :D

Джам, говорим за едно и също нещо всички - нашата страна, но сме се втренчили в различните парченца от пъзела, като на всеки неговите му парченца му се струват най-важни за общата картина. Ясно ми е, че изразяваш собственото си мнение, а под "месинджър" имах предвид, че тази идея според мен е способна да съблазни не една или две умни глави и радикални мисли от този род се чуват често. Както и да е! Извинявай, ако си се засегнала!

Аз обаче си държа на моето си не внезапно прозрение, което не е само мое, че ситуацията с гласуването на българите от Турция май гневи най-вече и само редовите българи, докато за политиците тя май е изгодна. Ако и политиците ни не харесваха толкова много това положение на нещата, отдавна да са предприели нещо, за да го променят, но явно Доган и неговите хора са удобни и келепирни и за тях. Което означава, че предателите са политиците ни като цяло, а не редовите граждани, откъдето и да гласуват те. Гневът народен трябва да е срещу политиците, защото иначе хората излишно се настройват един срещу друг. За мен лично българите са си българи, където и да са избрали да живеят, точно поради идеята за глобализма, която спомена Джам.

Защо например да мога да гласувам за Европейски парламент от друга държава, а да не мога да направя същото и за нашия парламент, с който емоционално се чувствам много по-свързана?! Знаем, че нещата не са само бели и черни, т.е. еднозначно не могат да се решават. Факт е, че БГ политиците позволиха на Доган да стигне толкова далеч, а не ние, редовите българи. И сега обаче всички се плашат колко силен, могъщ и влиятелен стана той - Човекът-Държава, от когото зависи всичко.
Много дълъг е този разговор и всеки си има някакви си наблюдения, то е ясно.

За поведението от типа на "държавата не ме цени" говорех по принцип, но най-вече във връзка с това, че държавата не ни иска, а не, че не ни цени, което също е вярно, но тя не цени въобще хората там, така че няма изненади в тази посока.

Аз лично за себе си написах, че напротив, благодарна съм на съдбата, че и там, въпреки яростната понякога съпротива на елементи от приятелските кръгове, успях да се реализирам прилично. Същото продължава да ми се случва и извън страната ни, така че не са в тази посока мислите ми. Но явно не съм се изяснила правилно.

За виетнамците.  :D Ами, ако се приеме българите от чужбина да не гласуват за родината си, то с времето те всички ще се почувстват прогонени и ненужни и е възможно да жертват българското си гражданско, като отговор на това. Това ще намали общата численост на хората въобще в България, защото общият брой население сега там се поддържа точно и от българите в чужбина. А като почне да се топи и топи още повече държавата, ще се наложи да се внася трудова ръка отвън. Може и да не са виетнамци, откъде да знам откъде ще са?! Но с времето и те ще си създадат малцинствена партия. Това е сигурно. Затова и използвах формата "вие", защото всичко това ще се случи на вас, които оставате засега там, а пък ние съвсем ще зачезнем, защото очевидно нашите гласове не са много нужни!

Безкраен е разговорът! Готова съм пак да се доизяснявам обаче!  :D

За себе си мога да кажа, че животът в нашата страна започна да ме вълнува много повече, откакто не живея там постоянно. Когато си бях там, съм гласувала всичко на всичко само един път за всичкото време след 89 г. Просто си прекарвах времето във вътрешна емиграция и не се вълнувах толкова от случващото се. По ред причини. Странен парадокс, но сега даже съм се засилила и да гласувам и ми е едно такова приповдигнато и вълнуващо, все едно държа за първи път заветния зелен паспорт в ръка, който ми дава правото да гласувам. И си се радвам на тези си усещания и преживявания!  :D

Мимче, ти си ми любимка, знаеш си!  :D Но не съм все още много сигурна дали мога да кажа същото и за  "твоя" човек!  :D Утрото обаче е по-мъдро от вечерта! :D

*
« Отговор #97 -: Юли 04, 2009, 20:34:51 pm »
Мимче, ти си ми любимка, знаеш си!  :D Но не съм все още много сигурна дали мога да кажа същото и за  "твоя" човек!  :D Утрото обаче е по-мъдро от вечерта! :D

:) Аз 'мой' човек нямам ;)
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #98 -: Юли 04, 2009, 21:12:44 pm »
« Отговор #99 -: Юли 04, 2009, 21:40:44 pm »
  Момичета,само не се сърдете и не се карайте.  :P  От това се опасявах като пусках анкетата,а много ме интересува как сме настроени като нация. Много искам всички българи да се обединим,където и да сме  и всички заедно да се опитаме НИЕ да вземем властта!  (Това ми звучи много странно и наивно,но ние наистина можем да го направим.)
  Ако наистина гласуваме всички тези 80% българи ще успеем.За жалост има доста хора ,които преди месеци се тупаха в гърдите и казваха,че ще гласуват за по-добра БЪлгария ,сега разбирам,че са си продали гласовете.   А най-ужасното е ,че някои са го продали на самия Доган. И то за някви си кирливи 50 лв. с които нищо не можеш да си купиш. Не знам ,това пък никога не бих го направила.Колкото и да съм изпаднала си имам достойнство.
 Много хора си казват,че и да гласуват нищо няма да променят,че не ги интересува,че който и да дойде все ще е тая,или пък аз ще гласувам за тоя дето дава повече пари.И това вече дъъъъълги години!   Сега си мисля,че може и да е за добро.Може би всички трябваше да стигнем до дъното за да се събудим и да се отърсим от идиотизма си.Струва ми се ,че този път хората са по-активни и наистина искат промяна.
 И на мен много ми омръзна от сараи,обръчи и т.н.Нямам нищо против турците които живеят в БГ.,но не издържам Доган и компания да си играе с живота ми.НЕ МОГА ПОВЕЧЕ!!!! ПИСНА МИ ОТ ТОВА РОБСТВО!Левски сигурно се обръща в гроба.  :? Доган се ояде предостатъчно и започна да става по-нагъл отвсякога и за това мисля,че е е време да си ходи.Не знам дали много филми гледам,но освен че Доган в последно време сам си бие шута,но мисля че не е изгоден и за европейския съюз .Колкото и да ни се струва ,че съюза няма отношение.Напротив, има голямо!!!Сега някои ще ревнат ,че Евросъюза е простотия,но аз искам България да е примерно като Италия, Франция...,а не като Афганистан.Дори и държавите членки да са зле в момента от кризата,пак не са по-зле от нас.А България наистина можеше да е райско място,ако не цареше корупцията и беззаконието.

Аз съм направила своя избор,но не съм сигурна дали е най-добрия,но за мен няма друга алтернатива.
 Другото което искам да кажа е,че имаме семеен бизнес от 1989 гд. до управлението на Костов имахме 80 работника.След управлението започнахме да ги намаляваме  и сега имаме двама, плюс тримата члена на семейството ми които работим.Винаги сме рабитили и сме си изкарвали парите с честен труд и за това ,да чукам на дърво, конкурентите ни,които много си правеха реклама с пари дадени им на тепсия от този и онзи,но без какпка покритие, вече фалираха и на практика в града останахме само ние.Имаме нужда от още работници,но ни е страх,защото не знаем какво ще стане след 1,2,3 месеца.Сега работим ,имаме много работа,но това което спечелим го даваме на държавата.За тези 20 години по-зле не сме били.  Няма да гласувам за НДСВ,но по време на тяхното управление се виждаше светлина в тунела.Поне за моето семейство.А като върна нещата назад и много други хора си живееха по-добре.Тази последната дружинка обаче, ни разказаха играта отвсякъде!!! И Доганчо ги върти на пръста си.
  http://dnes.dir.bg/2009/07/04/news4715632.html  Това ме влудява и това ме кара да изпитвам неприятни чувства.Точат ни зъби от векове.И все пак,кавито и да са ни законите ,ако искаме,ще можем да ги изфиткаме от властта .

« Последна редакция: Юли 04, 2009, 21:47:06 pm от peroshinka »