0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ще гласувате ли на 5.07?
« Отговор #40 -: Юни 29, 2009, 16:18:10 pm »
на една софийска стена прочетох интересен графит - "Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят".

иначе, аз винаги гласувам, но отдавна не мисля, че с това постигам нещо положително.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #41 -: Юни 29, 2009, 16:48:23 pm »
Разбира се, че ще гласувам. Трябва да видим сега представлението и на тези, които досега не са се изявили  :wink:
*
« Отговор #42 -: Юни 29, 2009, 16:51:50 pm »
Ще гласувам и аз.
*
« Отговор #43 -: Юни 29, 2009, 17:00:03 pm »
Ще гласувам

*
« Отговор #44 -: Юни 29, 2009, 17:10:53 pm »
Винаги съм гласувала,и пак ще гласувам!
*
« Отговор #45 -: Юни 29, 2009, 17:31:23 pm »
Да ще гласувам и ще кажа защо - защото младоте хора трябва да си решават сами бъдещето, а не *****. ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ !!!! osi_9

/бел. мод. редактирано поради нарушаване на т. 9 от правилата на форума /
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 17:43:31 pm от Сдружение Зачатие »
« Отговор #46 -: Юни 29, 2009, 17:56:22 pm »
Мимка, едно нещо не ми е ясно
Мога ли(всъщност, че мога е ясно) и какво се случва, ако гласувам за дадена партия и успоредно с това за мажоритарен кандидат от друга партия.

Признавам си без бой, че не съм се интересувала и използвам някой да ми обясяни, защото май за сефте има такъв избор у наше село

Не, че е към мен отправен въпроса, но да допълня.  При гласуването за мажоритарен кандидат няма "преливане" на гласове.  След като се избере мажоритарният кандидат, гласовете за другите кандидати, неизбраните, не се "преливат" в съответните им партийни листи. 
« Отговор #47 -: Юни 29, 2009, 18:28:37 pm »
на една софийска стена прочетох интересен графит - "Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят".

иначе, аз винаги гласувам, но отдавна не мисля, че с това постигам нещо положително.

сещам се за графита  :D, но ми се губи къде беше ... май в близост имаше и един друг симпатичан - "Вече нищо не разбирам!"

Ще гласувам! От любов към спорта ...
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #48 -: Юни 29, 2009, 19:34:08 pm »
Листата с мажоритарните кандидати различна ли е за всеки район?
Ако съм си харесала някой от друг областен град мога ли да гласувам за него?

За партия ще ми е трудно, но за личности - веднага съм готова :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #49 -: Юни 29, 2009, 19:37:09 pm »
Листата с мажоритарните кандидати различна ли е за всеки район?

Да.
*
« Отговор #50 -: Юни 29, 2009, 19:57:00 pm »
на една от сградите по ул. Левски.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #51 -: Юни 29, 2009, 21:05:10 pm »
Трябва да се гласува, за да разберат тези наши "мили" депутати, че ние сме тук и отстояваме правата си, че ни пука какво става и им търсим отговорност.
Нищо лично или политическо, ама как точно ще им търсим отговорност след това на тези депутати, ако не сме доволни от работата им, четири години, до следващите избори ли ще ги чакаме?
Най-малкото, ако гласуват всички имащи това право, няма да изберем пак сегашните. Ако си запозната с пропорционалния вот, ще разбереш какво имам предвид. Защото на всички избори си има един сигурен и постоянен електорат, който гарантира следващия мандат на определени хора. За съжаление, сред въпросния електорат повечето са купени гласове или просто слепи поддръжници на определени партии и личности. А това знаем до какво води...
Въпрос на избор е за всеки, дали ще упражни правото си на вот. А отговорност може да се търси, но в България все още няма добре формирано гражданско общество за тази цел :? Не е нужно да чакаме 4 години. Историята помни случаи как са сваляни цели правителства, а какво остава за отделни депутати. В крайна сметка народа е принципала, ние сме им работодатели на тези "народни представители", нали? Е, значи можем да им потърсим отговорност, както правят в цивилизованите страни. Няма да коментирам тук защо ние не го правим. Мисля че на всички ни е ясно :wink:

П.С. Искам да подчертая, че това е лично мое мнение и виждане за нещата. Никого не желая да ангажирам с него, нито искам да обидя някого. Извинявам се предварително, ако някой се засегне.
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 21:09:37 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #52 -: Юни 29, 2009, 21:28:20 pm »
Можем ли да гласуваме и за мажоритарен кандидат и за партия или само за едното? Мимс, сори, ама съвсем не съм в час, не гледам политически новини.
Слава богу, поне няколко личности и аз съм си харесала!  :wink:

*
« Отговор #53 -: Юни 29, 2009, 22:05:25 pm »
А отговорност може да се търси, но в България все още няма добре формирано гражданско общество за тази цел :? Не е нужно да чакаме 4 години. Историята помни случаи как са сваляни цели правителства, а какво остава за отделни депутати.

Много добре казано. Струва ми се, че хората са по-активни и ангажирани напоследък. Силно се надявам тези избори да донесат промяна - не заради поредните народни избраници, а заради отношението на народа към политиката и управниците.

Ще гласувам от Щатите - събрахме подписи, осигурихме си избирателна секция.
Особеното е, че майка ми, баща ми, брат ми и аз подкрепяме различни партии - напушва ме на смях всеки път като се сетя...  :lol:
« Отговор #54 -: Юни 29, 2009, 23:21:56 pm »
Можем ли да гласуваме и за мажоритарен кандидат и за партия или само за едното? Мимс, сори, ама съвсем не съм в час, не гледам политически новини.

Гласува се с две бюлетини - за партийна листа и мажоритарно.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #55 -: Юни 29, 2009, 23:55:05 pm »
Няма да гласувам. След като Конституционния съд "отсвири" въпреки многото особени мнения на искането за обявяване на противоконституционност от страна на Омбудстмана на Р България на явно противоконституционни разпоредби в Гражданско-процесуалния кодекс, лично аз мисля, че сме далеч от определението "правова дъжрава". Пределът на личното ми търпение преля. Който и да дойде на власт - на мен ми е все едно, защото всеки от власт имащите гледа първо за собствения си джоб, за уреждане на кръг, обръч , ромбоид или прочие от роднини, близки, познати ... фирми. Политически атеист съм вече и нямам вяра на който и да било мажоритарен кандитат, че "ще ме/ни оправи".
*
« Отговор #56 -: Юни 30, 2009, 00:19:49 am »
Гласува се с две бюлетини - за партийна листа и мажоритарно.
Мерси!

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #57 -: Юни 30, 2009, 00:31:52 am »
Ще гласувам разбира се, та после ако съм недоволна поне да съм направила нещо :)
Иначе е лесно само да недоволстваме, пък да не гласуваме когато можем.
*
« Отговор #58 -: Юни 30, 2009, 00:34:16 am »
Да,ще гласувам.С надежда за по-добро бъдеще и що-годе нормален начин на живот в тази държава.Надеждата умира последна.
*
« Отговор #59 -: Юни 30, 2009, 01:26:40 am »
Забелязвам, че мажоритарните кандидати пак са си хора на определената партия. В много от случаите са и водачи на пропорционалните листи. Много се залагаше на този вот, ама политиците пак си го извъртяха в тяхна полза.
Аз си представях тези кандидатури, че ще бъдат на хора утвърдени в обществото ни, а то какво излезе.................