Аз съм с операция на септум. При мен също беше много голям (запушваше шийката, но това се видя чак при оперативната хистероскопия). Забременях инвитро месец след това и имах много лека и безпроблемна бременност. Сега чакам второ бебе.
Аз не бих се доверила на д-р Табакова за подобна интервенция. Досега не съм чула нито един отзив в нейна полза за това. А това си е тънка материя. Все пак има опасност от перфорация на матката, ако не се следи внимателно.
Самата операция бих определила като лека. Като си спомня, какви страхотии си мислех преди това...
Всичко мина за 1.5 ч. Изписаха ме на следващата сутрин. Прокървявах около седмица и леко ме понаболяваше, но нищо страшно.
В щатски сайтове четох, че там до инвитро не се прибягва, ако септумът е по-голям от 1)3 от матката. Така се съгласих и аз на операция. Преди това имам 3 неуспешни процедури ИКСИ.
Желая ти късмет и те съветвам непременно да търсиш още едно мнение и евентуално друг оператор. Чувала съм добри отзиви за д-р Тюфекчиева от Майчин дом, за проф. Горчев от Плевен.
Моята операция е правена от д-р Стаменов и д-р Персенска.