0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ВИСОКО ФСХ , ИЯР И ИНВИТРО
« -: Юни 23, 2009, 18:53:31 pm »
Предстои ми Инвитро по дълъг протокол.Два месеца съм на противозачатъчни и днес пуснах ФСХ / 3 ти ден/ без да съм вземала против. по указание на д-ра и фсх - 34,89  8O. Дали имат още остатъчно действие противозачатъмните.

По принцип последно - м. 03 ФСХ беше 19,19.

Какво ще кажете дали изобщо трябваха да ми дават противозачатъчни с диагноза ИЯР .И си мисля дали изобщо съм за дълъг протокол .
Какво ще кажите, дали да правим Ин витрото ?
« Последна редакция: Август 07, 2009, 17:44:18 pm от Елфи »
*
Re: помощ !? ВИСОКО ФСХ , ИЯР И ИНВИТРО
« Отговор #1 -: Юни 23, 2009, 19:03:07 pm »
задължително се консултирай с лекар!
« Отговор #2 -: Юни 23, 2009, 19:24:12 pm »
Имах същия резултат като твоя в месеца след спиране на противозачатъчните. ФСХ-то ми остана високо за два цикъла. След това го изследвах още два и първия път беше около 5, а втория около 7. Мисля, че в моя случай проотивозачатъчните са причината за високото ФСХ, но нека да отбележа, че съм и с изчерпан яйчников резерв, само че специално ФСХ-то ми никога не беше надвишавало 8. Консултирай се с лекаря си.
« Отговор #3 -: Юни 23, 2009, 23:37:35 pm »
Благодаря Ви за бързите отговори момичета  :bighug: :

Утре имам час при докторката та да видим какво ще  каже зо тово фсх.Че и да питам дали ще е удачно за мен тоя дълъг протокол  :(.
При вас като е имало такива високи ст-сти на ФСХ прекратиха ли процедурата?
Хайде лека вечер !
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Юни 24, 2009, 02:25:36 am »
ФСХ преди противозачатъчните пак е било високо, попитай лекуващия си за аргументите за да избере дълъг протокол в случая.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Август 07, 2009, 17:31:58 pm »
При ИЯР не е препоръчително да се избере дълъг протокол. Подкрепям Evro! Незнам при кой Док. си - мен би ме обезпокоило това негово решение. Поискай да ти обясни защо точно такъв протокол!
Колкото до високото ФСХ след противозачатъчни при ИЯР е високо - да. Това обикновенно е следствие от двете.
Re: ВИСОКО ФСХ , ИЯР И ИНВИТРО
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2009, 12:11:34 pm »
Момичета,и при мен ФСХ е 17,5 и това много ме тревожи :balk_144:.Пия протинозачатъчни от не малко време а съм само с един яйчник.Дали ако спра хапчетата следващия месец резултата ми ще бъде по-нормален?Предстои ми ин витро и това ми е голям проблем!Съжалявам ако задавам глупав въпрос,ама съм толкова шашната.

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2009, 21:52:33 pm »
mimijorka, реалната стойност на ФСХ е най-високата измерена през времето. Разбира се само с висок ФСХ не може да се постави диагноза ИЯР. Тя може да се дължи на ред причини. За да говорим за ИЯР трябва да се направят изследвания за Инхибин, АМХ и ФСХ  3-ти ден с преброяване на Антралните фоликули.
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2009, 22:12:06 pm »
mimijorka, както ocean ти е казала за яйчниковия резерв не може да се съди само от резултата на FSH. При мен FSH беше 12,5 /на горната граница/. Оказа се, че Инхибин Б и АМХ са доста извън нормите, също и броя на антралните фоликули. Диагнозата - намален ЯР. Докторът ни препоръча да пристъпваме направо към ИКСИ по къс протокол. Днес, на втория ден от цикъла ми биха първата инжекция Гонал. Не съм пила противозачатъчни.
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2009, 10:22:10 am »
ocean,Roxy, :bighug:много ви благодаря!Следващата седмица ще правя ново исзледване на ФСХ,ще видим тогава какъв ще е резултата.След 2 седм. съм при доктора и предполагам че ще се правят всичките нужни други изследвания,за да видим на какво ниво съм.Много се притесних вчера,но сега ми е малко по-спокойно.Roxy,желая ти успех и най-прекрасния финал!!! :bfp: ylinfant

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2009, 11:55:33 am »
Здравейте милички,моите проблеми са сходни -39 г. високо фсх-60 ИЯР цикъл от вр.на вр.и съм се насочила към д-р Владимиров Инвитро ,смятате ли ,че имам реални шансове и си струва да опитам??? :ask:
НЕКА СЛЪНЧИЦЕ ИЗГРЕЕ НА НЕБОСВОДА ЗА ВСЯКА ОТ НАС!
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2009, 19:25:17 pm »
Здравейте милички,моите проблеми са сходни -39 г. високо фсх-60 ИЯР цикъл от вр.на вр.и съм се насочила към д-р Владимиров Инвитро ,смятате ли ,че имам реални шансове и си струва да опитам??? :ask:

Разбира се, че ще опиташ. Насочила си се към правилното място. Той най-добре ще прецени как да процедирате от тук нататък  :goodluck:
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2009, 19:38:13 pm »
Разбира се, че трябва да опиташ. Д-р Владимиров ще прецени какво точно да се направи. Не се колебай и не губи време, защото при проблеми с яйчниковия резерв всяка минутка е ценна.
*
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2009, 13:39:49 pm »

извинете бях го пуснала на др.място отговора..

Момичета, много ви благодаря за отговорите ....на 10 ноември имам час при док Владимиров ...много се надявам да ми даде надежда...а имам и още едно питане...бих искала да кандидатствам по програмата Инвитро, това което ме притеснява е,че в наредбата с този висок ФСХ не става.. та си мислех дали може да го свалим и тогава да си пусна изсл.за документите...въобще някой знае ли искат ли изсл.на ФСХ и ако може да напише малко инфо по въпроса какви док.за доказване на състоянието искат ...
Много Благодаря предварително...   
НЕКА СЛЪНЧИЦЕ ИЗГРЕЕ НА НЕБОСВОДА ЗА ВСЯКА ОТ НАС!
*

evro

• 5167

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2009, 13:08:36 pm »
Здр мили момичета, моля за съвет!
Ходя при Владимиров от известно време и /1м/, направих си всички изследвания НА 2-РИ ДЕН ОТ МЦ и те са следните
Inhibin B 32.5
AMH 0.79
DHES 290.3
E2 50.2
PRL 4.4
TSH 0.8
TESTO 0.55
FSH 14.0
LH 3.9
Владимириров беше категоричен ИЯР и при евентуялно ИКСИ 25 % успеваемост....... Има ли възможност тази диагноза да се промени или поне да опитам с нещо друго.. наистина ли няма надежда и само едно изследване е достатъчно за да се постави тази диагноза.. Миналия февруари бях бременна / по естествен път/ , но 9г.с. имаше мисед..Просто се шашнах дали да се посъветвам с още някой??? Мисля да си подам докумнтите и по програмата, дали има вариант за одобрение при ИЯР?
Ще ви бъда много благодарна за мнения.
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 14:52:53 pm от mileto6 »

*
« Отговор #16 -: Октомври 19, 2009, 01:21:44 am »
моите проблеми са сходни  високо  фсх-60  ИЯР    и съм се насочила към д-р Владимиров
смятате ли ,че имам реални шансове и си струва да опитам??? :ask:

Здравей  BS, при мен нещата са горе долу като при теб. И аз като теб засега си 4акам тихо и кротко за 4аса ми при него, който е 1 седмица след твоя, на 18 ноември. Горе главата пък каквото сабя покаже   osi_9

Ще се радвам след срещата си с док, да пишеш по подробно, нека и ние по големи4ките моми4ета да се надъхаме малко! Hе е лошо поне да се надяваш, 4е все пак може да има малко шанс
Желая ти успех     :crossfingers:

« Отговор #17 -: Октомври 19, 2009, 17:52:25 pm »
Въпрос: В предменопауза ,с донорска сперма и без смисъл според лекарите за стимулация!С едно неуспешно  инвитро и една неуспешна инсеминация!
ИМАМ ЛИ ШАНС ИЗОБЩО???
*

evro

• 5167
« Отговор #18 -: Октомври 19, 2009, 18:57:28 pm »
Какво ще рече "предменопауза"? Овулираш ли спонтанно, колко е ФСХ?
Шанс винаги има.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #19 -: Октомври 20, 2009, 14:24:51 pm »
Ами такава ми е диагнозата!Правя някакви фоликули и яйцеклетки ( по една) и правим опити само на естествен цикъл!Незнам колко ми е ФСХ???!!! Но знам със сигурност,че цикъла ми е като часовник и савсем нормален - точно както и като преди 10-15 години.Затова и бях толкова изненадана когато ми казаха , и затова незнам какво става.Лекарите са много заети и на мен все ми е неудобно да ги разпитам по-подробно за моя случай.Та това е ,ако ме разбираш?!Просто незнам какво точно става и какви са ми реалните шансове.