Здравейте,
профилактиката е завършена.
За наша (надявам се и за ваша) радост тя отне по-малко от 48 часа.
Искам да благодаря на всички за експедитивната и качествена работа - почвам да изброявам:
1. На Фирмата на Васко и на него за това че до сега приютяваха сървъра безвъзмездно.
2. На ICN за временния хостинг, мигновенното пренасочване на DNS записите, постоянния съпорт и (безплатни) консултации.
3. На Перси за експедитивното извършване на профилактиката и безупречните базови настройки на хардуера.
4. На Ани за експедитивното придвижване на всички плащания.
5. На Всички вас за проявеното търпение и за това че не ме ръчкахте допълнително.
И разбира се най важните хора - моето семейство - че бяха търпеливи и ми гарантираха спокойствието от което се нуждаех за да работя.
Ето как протече ъпгрейда:
От 29.06.2009 до 05.07.2009 се свърши всичката предварителна работа:
- поръчка и плащане на хардуера
- изготвяне на заместваща страница
- изготвяне на статични архиви
- изготвяне на скриптове за инсталация и възстановяване на архивите
- 3 последователни пълни инсталации на сървъра във виртуална машина за да се тестват и подсигурят скриптовете.
на 06.07.2009 в 8.30 сутринта заедно с Васко изсипахме последните архиви на USB диск и разкачихме машината.
Към 10.00 машината беше в Перси където веднага се заеха с почистване, смяна на вентилатори, проверка на компоненти.
на 07.07.2009 в 12.00 ми се обадиха че инсталирането и тестовете за съвместимост и скорост на новите компоненти са преминали успешно и машината е готова за издаване. Останах възхитен от чистотата на сървъра - само 2 от близо 10-тината вентилатора вътре ми изглеждат да не са сменени, потока от въздуха който служи за охлаждане беше уловен и насочен - нещо което преди го нямаше.
От 12.30 до към 19.00 на 07.07.2009 протече инсталацията и донастройването.
В 21.35 сървъра беше закачен в дата центъра и DNS записите бяха пуснати за рефреш от Борислав.
В 22.00 вече се виждаше zachatie.org но имаше 2 малки проблема за дооправяне.
В 22.10 всичко работи но чакаме всички DNS записи да се рефрешнат.
Закачам и малко снимки:
Server01, Server02, Server03 - снимки на сървъра ни.
Desk01, Desk02, Desk03 - местото където се случи инсталацията.
ServerInCar - потеглям за дата центъра.
InFrontOfDataCenter - чакам да отворят пред дата центъра.
Done - отивам да си сипя бира
.
Поздрави и наздраве