0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да правим ли диети по време на бебеправене
« Отговор #20 -: Юни 26, 2009, 14:17:04 pm »
На джиджи да й кажа само, че и вегетарианството също не е много полезно и може да доведе и до репродуктивни проблеми, особено за мъжа.

не си спомням да съм споменавала за вегетарианство. разделното хранене не изключва месото.

Като каза за смесване на храните и си помислих, че тревопасните например не ги смесват и от там асоциацията с вегетарианството.

А моите стомашни проблеми (гастроентероколит) ги излекувах с малко хапчета и в в никакъв случай гладуване. Това ми беше забранено от лекарката.

« Отговор #21 -: Юни 26, 2009, 14:21:23 pm »
Според мен, наистина трябва да внимаваме какво ни влиза в организма.
Аз гледам да избягвам много бързите въглехидрати, тежкото месо и пърженото.
Според свекърва ми съм много злояда, ама предпочитам така.
Снаха ми като е дошла да живее с тях е било едно слабичко, слабичко. Сега е далече от слабичко. Айде нема нужда и аз така :)
И според мен не става дума дали килограмите тежат, а дали се чустваш добре с тях, дали не ти пречат и т.н.
А ако дай боже скоро забременея - колкото и да кача няма да ми пука - после ще ги сваля. Само бебчето да е добре.
По-скоро правилното хранене изчиства токсините в организма, което хич не е лесна работа. Това от опит го казвам :)

Май всички сме предубедени към думата "диета". да я заместим със "здравословно хранене" ? :)
[/url][/url]
*
« Отговор #22 -: Юни 26, 2009, 15:26:06 pm »
 Момичета, диета не означава глад, а режим на хранене.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #23 -: Юни 26, 2009, 22:09:45 pm »
според мен пък всичко идва от храненето и от начина на живот. малко грубо ще прозвучи, но на една кола ако и слагаш постоянно скапан бензин и некачествено масло и тя ще даде фира. за човека, а и не само за него храната е в основата. между другото, задавали ли сте си въпроса, кое друго животно смесва така безразборно храните, освен ЧОВЕКА и .......прасетата. а те виждате на какъв хал са  :wink:
Хе хе - и кучетата смесват - нашето ядеше всичко, което му дадеш и не си спомням да е отказало месо с картофи  :wink:
Джиджи, разделното хранене отдавна установиха, че няма никакъв ефект. При хората, при които има не е от това, че разделят храните, а вероятно от това, че разделяйки ги, често се принуждават да намалят порциите и съответно калориите. Иначе колкото и да ги разделяш, ако ядеш на едно ядене по един хляб, а на друго по 1кг месо, няма да отслабнеш.
А иначе за диетите. Аз в последните години качих много килца, но го отдавам най-вече на калориите, които приемах под формата на кока-кола, която ми съставляваше всички течности за деня. Преди това опитвах какви ли не диети и не ставаше. Дори 9 месеца се храних с максимум 20г мазнини на ден, което беше страшно трудно. От това свалих само 4 кг, чувствах се непрекъснато скапана и в крайна сметка се отказах. Сега спрях кока-колата и пия само по една чаша на ден ( кафе не пия) и за 3 месеца свалих 10 кг без абсолютно никакви диети. Просто намаляването на калориите веднага даде ефект.

Боби
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 22:11:56 pm от Bobbie »

« Отговор #24 -: Юли 04, 2009, 16:41:59 pm »
Здравейте момичета,

по темата една моя приятелка реши че трябва да е на диета преди да забременее че после като качва килограми да са по малко (говорим за планувано 2 дете), е така и не стана 5-6 месеца, накрая се консултира с гинеколог когато са разговаряли лекарката я питала дали случайно не е на диета, след което й е казала че по този начин стресира организма и нищо няма да стане....след като спря диетата, няколко месеца по късно беше бременна.....
Така че според мен може да се ограничи храната, но диетата явно не най доброто решение за хората с нормални килограми....
Така че диетата е нож с две остриета бри бебепарвене, ако има затлъстяване определено ще помогне (според мен) но ако няма (а просто жената иска да бъде малко повече в по добра форма)може да бъде проблем при забременяване.....
Успех на всички
*
« Отговор #25 -: Юли 04, 2009, 16:47:49 pm »
А може ли да се прави Дюкан по време на опити?
*
« Отговор #26 -: Юли 11, 2009, 00:01:12 am »
При хората, при които има не е от това, че разделят храните, а вероятно от това, че разделяйки ги, често се принуждават да намалят порциите и съответно калориите. Иначе колкото и да ги разделяш, ако ядеш на едно ядене по един хляб, а на друго по 1кг месо, няма да отслабнеш.
Боби
Охотно се съгласявам с Боби. У дома готвим и се храним много здравословно, но количеството прецаква хубавия ефект. Дори полезната храна трябва да се консумира умерено.
Колкото и да чета, все до един извод стигам: килата се трупат когато поетите калории надвишават изразходените. Значи или ядем по-малко, или ставаме по-активни, в противен случай дебелеем, пусто да остане.
(Изключение са хората със сериозни увреждания в метаболизма. За такива смятат себе си две трети от американците, хе хе хе...)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #27 -: Юли 21, 2009, 10:37:53 am »
А може ли да се прави Дюкан по време на опити?
Знам колко е изписано за тази диета и напълно съзнавам, че ще има много, които ще скочат срешу мен за това, но все пак ще го кажа. Високопротеинивите диети са ОПАСНИ за всеки, много са натоварващи за черният дроби и ефектът им  не е по-добър от намаляването на калориите, нито по-дълготраен.
Ако искаш да си здрава ( освен слаба) трябва да се храниш балансирано, което означава 60% от калориите ти (не грамажа) да са от въглехидрати, 30% от протеини и 20% от мазнини. Не казвам да седнеш да ги мериш точно, но горе-долу това е, което е полезно. Също пиенето на повече вода е полезно. 

Боби

*
« Отговор #28 -: Юли 21, 2009, 20:11:11 pm »
Всеки има право на мнение, затова искам да изкажа едно в подкрепа на джиджи. Когато се говори за разделно хранене, се има предвид не само разделянето на храните, а по-скоро правилното им съчетаване на една с друга (лек пример: месо винаги със зеленчуци, картофи винаги със зеленчуци, но месо и картофи - никога заедно, защото става кавга и т.н. до безкрай) Целта е да не зашлаковаме организма си, защото той е едно цяло и всяко разбалансиране води до проблем и оттам по веригата - ето ти цяла система е престанала да работи или се натоварва повече и в крайна сметка изтощава. Правилата са простички и за да ги спазваме само трябва до осъзнаем колко са важни. Например: течностите винаги преди ядене, но не и по време или след това, защото се измиват стомашните сокове, необходими за разграждането на храната. Между храненето да има минимум 2 ч, за да се даде възможност органите да си свършат работата докрай. Плодовете и десертите е хубаво да се обособят всяко едно като отделно ядене и най-важното е да няма похапвания между храненето, като последното да е по възможност до 19ч. и т.н., неусетно подобрението идва. Такова разделяне, режим, диета или както и да го наречем, само помагат да възстановим нормалното здравословно състояние на организма и той да ни служи вярно дълги години. А един здрав организъм е без проблем не само при бебеправене, но и във всяко друго отношение.

Дано не съм ви отегчила, но защо да се тровим с лекарства или стресираме с ограничения, когато природата ни е дала перфектен организъм, който само трябва да стопанисваме добре  :D . Лично аз малко закъснях и едва сега обръщам по-сериозно внимание на здравословния начин на живот, но нали никога не е късно...  :wink:     
« Отговор #29 -: Ноември 03, 2009, 13:12:33 pm »
ами факт е, че се забременява по-лесно след смъкване на кила. Не само от мой личен опит го казвам. Ама по-добре да се смъква със спорт, защото ГЛАДУВАНЕТО прави разни лоши неща на хормоните на щитовидната жлеза, а може и на другите хормони. Аз се метнах на някаква тримесечна диета на принципа на разделното хранене, дето всеки четвърти ден си на плодове. И кво, забременях, ама боледувах от неописуемо тежък грип и нищо не излезе накрая от тая бременност. Вероятно съм си снижила имунитета с гладуването. Въобще, луда работа. Сега да си износим бебетата, пък после ще отслабваме, като тичаме след тях...
« Отговор #30 -: Ноември 03, 2009, 13:37:12 pm »
В Интернет и на много други места се цитират разни неверни неща и се приписват на разделното хранене. Незнам каква е тая диета "на принципа на разделното хранене" "дето всеки четвърти ден си на плодове". Няма такова нещо. Ти яж ежедневно сурови плодове и салата от сурови зеленчуци задължително преди всяко хранене /както се прави когато спазваш принципите на разделното хранене/ пък да видим как ще ти падне имунитета  :wink:

« Отговор #31 -: Ноември 03, 2009, 15:08:35 pm »
Знаеш ли каква? Първия ден - плодове, втория ден - белтъчини, третия ден - варива, четвъртия ден - въглехидрати и петия ден - пак плодове. И непрекъснато живееш в ужас от петия ден, дето е само на плодове. Човек смъква до 10 кг, обаче истерясва, щото в тези "плодови" дни оглупяваш, ставаш по зъл, по-бързо се уморяваш. Мисля да прочета внимателно какво си писала по-нагоре за разделното хранене и да се придържам към твоето разбиране за него.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #32 -: Ноември 03, 2009, 15:26:26 pm »
Знаеш ли каква? Първия ден - плодове, втория ден - белтъчини, третия ден - варива, четвъртия ден - въглехидрати и петия ден - пак плодове. И непрекъснато живееш в ужас от петия ден, дето е само на плодове. Човек смъква до 10 кг, обаче истерясва, щото в тези "плодови" дни оглупяваш, ставаш по зъл, по-бързо се уморяваш. Мисля да прочета внимателно какво си писала по-нагоре за разделното хранене и да се придържам към твоето разбиране за него.

Това е някакъв вид carb cycling или нещо от сорта. Разделното хранене е друго.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #33 -: Ноември 03, 2009, 16:12:17 pm »
Мисля да прочета внимателно какво си писала по-нагоре за разделното хранене и да се придържам към твоето разбиране за него.

Ако се интересуваш наистина, мога да ти пратя някои неща да прочетеш за разделното хранене на лична, за да не спамим темата

*
« Отговор #34 -: Ноември 03, 2009, 17:41:58 pm »
Джиджи, а защо не пуснеш нова тема "Разделно хранене"? Хем ще е полезна, хем интересна - с удоволствие ще я следя, защото зная малко по въпроса.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #35 -: Ноември 03, 2009, 19:47:24 pm »
Джиджи, а защо не пуснеш нова тема "Разделно хранене"? Хем ще е полезна, хем интересна - с удоволствие ще я следя, защото зная малко по въпроса.
Има си тема за разделното хранене.Ето http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=36643.0 .Ние с мъжът ми що годе спазваме разделното,той свали 8 кг.за 2 мес.,пък аз съм 50кг. и май няма какво за свалям :lol:.Но в тая тема има доста интересни неща.
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 19:49:55 pm от Марина75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #36 -: Ноември 04, 2009, 11:11:30 am »
Ние с мъжът ми що годе спазваме разделното,той свали 8 кг.за 2 мес.,пък аз съм 50кг. и май няма какво за свалям :lol:.

Хубаво е че се придържате към разделното хранене. Вярвам в положителния му ефект върху организма, но това не е диета за сваляне на килограми. Вярно е, че и това се случва, но то е по-скоро в резултат на природосъобразния начин на хранене. Има най-различни видове диети, с които се свалят килограми, но те в повечето случаи не са здравословни. Трябва да се прави разлика. Разделното хранене е начин на живот, не диета за отслабване.

*
« Отговор #37 -: Ноември 04, 2009, 11:33:44 am »
Момичета, Марина ви е дала линк към темата за разделното хранене. Моля, не спамете тази!
« Отговор #38 -: Юни 25, 2010, 13:56:54 pm »
Здравейте.
Питам се след като година правим опити за бебче и след един спонтанен аборт в начална бременност и неоткрит проблем, дали не е виновно моето вегетарианство? Не ям никакво месо от 6 години приблизително. Но всички останали млечни продукти ги приемам. В клиниката, в която ходя ми казаха да не се безпокоя, защото е важно повече чак като забременея. ДАли може да е проблем и заради това да не съм забременяла още? Моля да ми дадете отговор  и ако някой се е сблъскал с този проблем може да ми пише, благодаря предварително! :)
« Отговор #39 -: Юни 29, 2010, 18:08:10 pm »
едва ли вьв вегетарианството е проблема. братовчедка ми беше 15 години вегетарианка, а си забременя и си роди детето без проблеми. е сега вече не е, защото на бебето "му се ядеше"месо през бременността :wink:

а спонтанният аборт през 1.триместър е често срещано явление и при около 60% от случаите се дължи на случайна хромозомна грешка, а не на външни фактори.

така че - не се самообвинявай!

а ако смяташ, че има все пак причина - я потърси, но другаде. успех! :)