0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте дами.
Не знам дали тук е мястото на тази тема.Ако не е ще я преместят.
Започвам тази тема,защото трябва да сваля 4-5 кг.които качих през последните 3 месеца,откакто спрях да пуша.В момента съм 59 кг. на 1.60 височина.
Имам приятелка,която пометна в ранните месеци заради диетите,които спазваше.
Аз всеки ден искам да започна диета,но при мисълта ,че чудото може да е станало не смея да се ограничавам.По принцип се храня здравословно и внимавам какво ям,но тези 4-5 кг.много ми пречат.
Ако някоя от вас може да ми даде съвет,ще съм ви много благодарна.
Re: Да правим ли диети по време на бебеправене
« Отговор #1 -: Юни 25, 2009, 20:26:05 pm »
според мен няма нищо лошо да си на диета, но зависи какво разбираш под "диета". яж много плодове и зеленчуци и се опитвай ако можеш да ядеш разделно, не само, че няма да ти навреди, а и дори е много полезно. аз например сутрин задължително пия чай, след 2 часа закусвам плодове, после на обяд и вечеря задължително ям голяма порция салата преди основното ядене. хубаво е да ядеш риба, сурови ядки, овесени ядки, пълнозърнест хляб и т.н. ако се интересуваш мога да ти пратя разни неща да четеш. успех                                                 

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #2 -: Юни 25, 2009, 21:18:07 pm »
Някъде четох, че едно момиче точно по време на диета с плодове, мюсли и зеленчуци е забременяло ( а преди това май известно време не е можела ). Също така съм чувала, че при някои случаи, когато липсва овулация, също е добре да се свалят няколко килограма, за да се възстановят някои нарушени процеси в организма.
 Мисля, че плодове, зеленчуци, мляко и полезна храна - не би могла да попречи на евентуално забременяла жена. Освен това е добре да не се лишаваш, а да се ограничаваш ! Така, че това също е важно !
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #3 -: Юни 25, 2009, 21:35:49 pm »
 През ноември и декември 2007 год реших да поотслабна малко(не че тогава съм била дебела  :oops: ). Бяхме решили да направим първата си инсеминация през януари ,2008г.
 Ядях овесени ядки , мюсли , прясно и кисело мляко , мед сутрин на гладно, много фрешове и ябълки. Спортувах повече от обикновено.
 През декември вече бях бременна.
 Опитите ни за бебче започнаха от януари 2006.
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 21:37:34 pm от fatalwoman »
« Отговор #4 -: Юни 25, 2009, 22:24:34 pm »
През ноември и декември 2007 год реших да поотслабна малко(не че тогава съм била дебела  :oops: ). Бяхме решили да направим първата си инсеминация през януари ,2008г.
 Ядях овесени ядки , мюсли , прясно и кисело мляко , мед сутрин на гладно, много фрешове и ябълки. Спортувах повече от обикновено.
 През декември вече бях бременна.
 Опитите ни за бебче започнаха от януари 2006.

съгласна съм. аз също мисля, че храненето и здравословния начин на живот са в основата на успеха

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #5 -: Юни 26, 2009, 08:12:00 am »
Аз всеки ден искам да започна диета,но при мисълта ,че чудото може да е станало не смея да се ограничавам.По принцип се храня здравословно и внимавам какво ям,но тези 4-5 кг.много ми пречат.
Ако някоя от вас може да ми даде съвет,ще съм ви много благодарна.
Не е необходимо да си на някакви специални диети, а ако са и изтощаващи, не е и препоръчително. Щом се храниш здравословно, намали просто порциите или увеличи движението ( а може и двете) и малко по малко пак ще ги смъкнещ тези килца. Е, може да не стане за 1 месец, ама намалиш ли количеството, ще ги свалиш евентуално.

Боби

« Отговор #6 -: Юни 26, 2009, 12:05:09 pm »
Такаа, и аз искам съвет.
Преди да започнем опитите бях 56 кг. на ръст 1.78.
От както ги почнахме качих 4 кг. и твърдо ги държа - понякога свалям до 58 кг. но толкова. Опитах предимно плодове и зеленчуци - държа ги твърдо.
Сега мисля да направя диетата на Нестле - две седмици да заменя две яденета с Нестле с к.мляко.
А плодове, зеленчуци и фрешове хапвам и пийвам в промишлени количества - просто го искам за да компенсирам недосигът на витамин С, предизвикан от цигари, алкохол и.н.
Не че пия и пуша като разпрана, ама все пак :)
Та я ме посъветвайте - да почна ли строга диета или не?
[/url][/url]
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #7 -: Юни 26, 2009, 12:10:36 pm »
На този ти ръст не според мен. Не само повечето килограми могат да попречат на забременяването.
« Отговор #8 -: Юни 26, 2009, 12:23:26 pm »
Сега мисля да направя диетата на Нестле - две седмици да заменя две яденета с Нестле с к.мляко.
:lol: :lol: :lol:
 Аз и мъжа ми заместваме по две хранения с Нестле фитнес от повече от две седмици. :eating:
Не сме мръднали на килограми. Иначе не е лошо на вкус. На мен ми идва малко по - сладко.
 От Нестлето ми се регулира стомашно - чревния тракт.
« Отговор #9 -: Юни 26, 2009, 12:26:30 pm »
ТАзи диета на Нестле няма никакъв ефект.
Моето решение за сваляне на килограми - вечеря не по-късно от 19ч. Аз също се боря с килограмите след раждането на дъщеря ми и за сега този метод най-дава ефект. Ям много зеленчуци, плодове, риба и месо. Проблема ми е, че не пия много течности и съм с хипофункция на ЩЖ от където смъквам много трудно килограми, но вечерянето в 18ч. и след това нищо, има ефект.
*
« Отговор #10 -: Юни 26, 2009, 12:33:07 pm »
Аз бих препоръчала разделно хранене. За две години, къде от ядене , къде от процедурите качих 10 кг: от 47 на 57. Сега, от началото на май месец се храним разделно и резултатите са: повишен тонус, лекота, аз съм минус 4 кг., а мъжът ми минус 8. И двамата се чувстваме перфектно. В разделното са застъпени всички групи храни. Веднъж в седмицата си правим купон и ядем каквото си искаме, след това пак продължаваме :)
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #11 -: Юни 26, 2009, 13:26:04 pm »
Аз също съм чувала, че свалянето на няколко килограма може да помогне за бебеправенето. Ако пък бебето вече е на път разделното хранене е най-правилното решение-но не като диета а като начин на живот и на хранене. То по принцип не трябва да възприемаме диетите като такива-защото се тормозим. Аз в момента съм си закръгленичка заради гадните хапчета, но все пак си се надявам да стане бебчето като се опитвам да започна да се уча да се храня разделно, но да си призная ако стане не бих го отдала на диетите....може да помогне, но не и да стане заради диетите!
« Отговор #12 -: Юни 26, 2009, 13:36:39 pm »
да си призная ако стане не бих го отдала на диетите....може да помогне, но не и да стане заради диетите!

според мен пък всичко идва от храненето и от начина на живот. малко грубо ще прозвучи, но на една кола ако и слагаш постоянно скапан бензин и некачествено масло и тя ще даде фира. за човека, а и не само за него храната е в основата. между другото, задавали ли сте си въпроса, кое друго животно смесва така безразборно храните, освен ЧОВЕКА и .......прасетата. а те виждате на какъв хал са  :wink:

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #13 -: Юни 26, 2009, 13:47:02 pm »
Че какво им е на прасетата!? Множат си се даже. Нито съм кола, нито свинкя за разплод. И да многото, ама наистина много килограми може и да попречат. Но след лекарства и стимулации качването на килограми е неизбежно. Ама то е въпрос на приоритети де.
*
« Отговор #14 -: Юни 26, 2009, 13:52:36 pm »
Хайде сега, всичко идва от храната  :lol: Звучи малко като "Успокой се и ще стане". Като правиш сравнение с прасетата, те по 10 прасенца изкарват - може да е от храната  :lol:
Въобще не се захващай с диети, организма има нужда точно сега от пълноценна храна, все пак трябва да е подготвен за износването на бебето. А и щом сега ти тежат 4-5 кг, какво ли ще ти е като забременееш и качиш над 10. И аз от хапчетата бях качила 8, ама не ми пукаше, важен е крайния резултат, а той не е заради диета. Тези 8 на фона на 29те после бяха нищо. После ще ги смъкнете достатъчно бързо от безсъние и грижи.
« Отговор #15 -: Юни 26, 2009, 13:56:07 pm »
Че какво им е на прасетата!? Множат си се даже. Нито съм кола, нито свинкя за разплод. И да многото, ама наистина много килограми може и да попречат. Но след лекарства и стимулации качването на килограми е неизбежно. Ама то е въпрос на приоритети де.

не исках да обидя никого, просто ми се щеше да бъда по-образна  :wink: и като говоря за хранене и за здраве, нямам предвид само репродуктивно здраве. то всичко е свързано. почти няма човек само с един здравословен проблем. а специално за това с какво се храним и че има огромно значение за здравето мога да споря много, защото имам личен опит. с диета и гладуване си махнах камъните в бъбреците и си оправих стомашните проблеми, а съвсем наскоро, колкото и невероятно да ви звучи може да се каже, че по същия начин баща ми се спаси от повторен инфаркт. никой от лекарите които го лекуват неможеха да повярват какво се е случило и то само за няма и месец.

*
« Отговор #16 -: Юни 26, 2009, 13:59:08 pm »
Момичета, първо трябва да уточни какво значи думата "диета"! Второ - кой наистина има нужда от нея! Трето - при липсата на овулация трябва да се обърнете към лекар, а не да се лекувате самоволно. Четвърто - ако наблегнете на зеленчуците и плодовете, това не е диета, а малко по-здравословно хранене. На джиджи да й кажа само, че и вегетарианството също не е много полезно и може да доведе и до репродуктивни проблеми, особено за мъжа. И на последно място, бих споделила от моя опит, че като спра захарните изделия, пърженото и не ям след 19 ч, килограмите си се топят от само себе си, въпреки че съм предразположена към напълняване. 
Не си мислете, че диетата ще ви помогне да забременеете! Ако беше така, моят мъж отдавна да е на диета за подобряване на спермограмата.  :lol:

Поздрави и успех с бебеправенето!

« Отговор #17 -: Юни 26, 2009, 14:06:48 pm »
Хайде сега, всичко идва от храната  :lol: Звучи малко като "Успокой се и ще стане". Като правиш сравнение с прасетата, те по 10 прасенца изкарват - може да е от храната  :lol:
Въобще не се захващай с диети, организма има нужда точно сега от пълноценна храна, все пак трябва да е подготвен за износването на бебето. А и щом сега ти тежат 4-5 кг, какво ли ще ти е като забременееш и качиш над 10. И аз от хапчетата бях качила 8, ама не ми пукаше, важен е крайния резултат, а той не е заради диета. Тези 8 на фона на 29те после бяха нищо. После ще ги смъкнете достатъчно бързо от безсъние и грижи.

еее ама защо го приемате така лично. извинявам се на всички, които са се обидили от моите думи. а незнам защо повечето хора под "диета" разбират непълноценно хранене. напротив- диета би трябвало да означава точно обратното. другото не е диета, а чревоугодничество. пак се извинявам ако обиждам някого. просто това са моите разбирания. аз съм също под този знаменател все пак, не се изключвам.

п.с: това, че прасетата се множат няма нищо общо. има и много хора, които са с наднормено тегло и пак си се множат, но това не означава, че нямат други здравословни проблеми. с две думи искам да обобщя какво съм искала да кажа: нездравословното хранене/за мен здравословно хранене е разделното хранене/ със сигурност ще доведе до здравословни проблеми. мисля, че това никой няма да го отрече и съответно здравословното хранене пък би трябвало да доведе до крепко здраве.

« Отговор #18 -: Юни 26, 2009, 14:09:40 pm »
На джиджи да й кажа само, че и вегетарианството също не е много полезно и може да доведе и до репродуктивни проблеми, особено за мъжа.

не си спомням да съм споменавала за вегетарианство. разделното хранене не изключва месото.

« Отговор #19 -: Юни 26, 2009, 14:13:58 pm »
извинявам се отново на всички. не, че не обичам да споря, но имам чувството, че не ме разбирате правилно и излиза, че се заяждам. в момента ми е толкова напрегнато и тези дни влизам тук за да се разсея от гадните мисли. сега се чуствам още по-напрегната. спирам да пиша тук. още веднъж се извинявам. успех на всички ви желая!