0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ЛУФ синдром и температурата
« -: Април 04, 2006, 08:49:35 am »
Искам да ви питам, момичета.Дали е нормално на жената да и се случи такъв ЛУФ синдром един или два месеца в годината.

Ииии... вижте ми графиката.Мисля ,че е идеална , а вчера ми казаха 4е съм направила ЛУФ. Фоликула на 11ти ден е 22мм, на 12тия 38мм.Нямало да се пукне.

И...кажете ми по какво се различават на узито жълтото тяло и фолик.Май фолик беше с ясни контури.Дали го проверяват с ултра звук.
*
« Отговор #1 -: Април 04, 2006, 08:55:30 am »
Didon, при кого ходиш на фоликуметрия?
Гледам, че фоликулът ти за едно денонощие е пораснал с цели 16 мм...
Re: ЛУФ синдром и температурата
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 09:43:20 am »
Цитат на: didon
Искам да ви питам, момичета.Дали е нормално на жената да и се случи такъв ЛУФ синдром един или два месеца в годината.

ЛУФ синдромсе установява с фоликуметриия 4-5 месеца. Само веднъж не е ЛУФ синдром, апросто задържан фоликул. :)
*
« Отговор #3 -: Април 04, 2006, 11:35:58 am »
И аз не мога да си представя как само за 1 ден е пораснал със 16мм?!? :roll:
Но при 38мм, такъв фоликул се води "презрял".
Когато се пукне, от него НЕ СЕ очаква да има годна за оплождане яйцеклетка.
Редно е да се спука, за да не стане на кистичка. Но това не бива да те плаши. В реда на нещата е някой и друг месец да се случват такива неща.
За ЛУФ се говори ако поне 3-4-5месеца, картинката е една и съща -"непукащи се фоликули".

Между другото - този бърз растеж на стимулация ли се дължи?!? :oops:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #4 -: Април 04, 2006, 19:45:58 pm »
не пия никакви хормони.И мен много ме озадачи размера на фоликула.Същата сутрин температурата ми се повиши на 36,8 / от 36,5 / ,а днес е вече 37.Не знам какво става...

Ходя при д-р Тимева. / клиниката на Щерев / Гледала ме е може би 4 пъти и такова нещо да сега не е имало.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Април 05, 2006, 09:12:33 am »
Дидон,

Спокойно :kiss: . И аз имах диагноза ЛУФ, която не се потвърди от новия ми лекар. Както са ти казали момичетата, подобно непукане на фоликулите трябва да се наблюдава поне в 3-4 цикъла, за да се твърди, че е ЛУФ.
За съжаление обаче, графиките на БТ при задържн фоликул и при мен показваха овулация (т.е. покачване на Т и задържане на по-високото ниво), но на УЗ се виждаше, че си стоят.
Ако искаш мога да ти кажа точно в кои месеци се получи така при мен, за да погледнеш и графиките ми.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #6 -: Април 05, 2006, 19:48:26 pm »
кажи ми , моля те.

при мен миналия месец имаше кистозно жълто тяло / ама си мисля/ 4е може да е бил и фол. Този месец стария го нямаше.Имаше нов, който изглеждаше нормален.После за един ден порасна с 16мм...

Преди тези два месеца са ме гледали три или четири пъти и винаги имаше признаци за минала овулация.

Интересното е, че и миналия и този месец картинката е от дясно / десния яйчник/
*
« Отговор #7 -: Април 05, 2006, 20:14:54 pm »
и да ви питам, дали да ходя да видят дали фоликула си стои или да изчакам първо да ми дойде?
*
« Отговор #8 -: Април 06, 2006, 09:32:07 am »
Didon, успокой се и изчакай.  :D  
Аз бих потърсила и второ лекарско мнение.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Април 06, 2006, 10:52:14 am »
Дидон,
според мен е по-добре да изчакаш М. и след това да ходиш пак на преглед.  
За д-р Тимева съм чувала само позитивни отзиви, явно е много добър специалист, довери и се:)
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #10 -: Април 06, 2006, 13:18:38 pm »
Дидон, и според мен е по-добре да изчакаш докато ти дойде М.
обикновенно, дори ако не се е спукал някой такъв задържан фоликул, той се пука при настъпването на новия цикъл.

За това и лекарите обикновенно искат преглед на 3ти ден, и тогава гледат дали има задържани фоликули. (защото очакват че и да е имало, те са се спукали)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Април 06, 2006, 20:51:12 pm »
Дидон, а лекарката какво обяснение ти даде за това прекомерно нарастване за един ден?
Изчакай и отиди в началото на другия цикъл.
Д-р Тимева е добра.
*
« Отговор #12 -: Април 06, 2006, 21:13:28 pm »
относно нарастването не ми даде никакво обяснение.
За това, че се е задържал каза ,че възможна причина / и това което приемаме за момента / е ,че понеже операцията е била на същия яйчник, та се получавали нещо като възелчета / тук интерпретирам / и е възможно точно на такова място да се е образувал фоликула и да не е могъл да излезе на повърхността.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #13 -: Май 30, 2006, 13:22:09 pm »
може ли някой да ми обясни или да дадете линк за това какво точно е това ЛУФ синдром, защото моят лекар само от единично наблюдение за задържан фоликул ми е поставил такава диагноза /а не ми обясни нищо/. Благодаря ви момичета :balk_21:

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #14 -: Май 30, 2006, 13:38:35 pm »
Ето ти два линка от под-форума Стерилитет при жената: http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1624

http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=435.

Такава диагноза не може да се постави само с един преглед. Трябва лекаря ти да ти направи фоликулометрия в няколко цикъла.
Намерихме нашето синче.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #15 -: Май 30, 2006, 17:32:30 pm »
peti_pati  много ти благодаря за линковете, прочетох ги, но не разбрах дали ЛУФ синдрома означава, че всеки цикъл фоликулът се задържа или има нормални цикли /с овулация/ и такива със задържан фоликул?
Интересува ме, защото в същност в предишния ми цикъл всичко беше наред и се установи, че фоликулът се е спукал и изведнъж този цикъл се оказва, че има проблем и моят лекар веднага поставя тази диагноза.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Май 30, 2006, 18:57:15 pm »
Цитат
Интересува ме, защото в същност в предишния ми цикъл всичко беше наред и се установи, че фоликулът се е спукал и изведнъж този цикъл се оказва, че има проблем и моят лекар веднага поставя тази диагноза.

Лекарят ти да си гледа работата. Всяка жена може да задържи фоликул и да има ановулаторен цикъл. За Луф синдром се говори когато се проследи жената в примерно пет поредни цикъла и три от тях са със задържани фоликули /функционална киста/. Това поне знам аз.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #17 -: Май 30, 2006, 22:03:28 pm »
Напълно съм съгласна с Лади!!!!Трябва да се проследят няколко
цикъла а не от един да кажеш за Луф синдром!!!!!!!Тоя твоя лекар хич го няма!!! :!:
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #18 -: Май 30, 2006, 23:16:08 pm »
благодаря ви много за бързите отговори момичета. честно казано аз имам доста високо мнение за моя лекар, но той като че ли вече съвсем се обърка с диагнозите?!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #19 -: Май 31, 2006, 12:51:17 pm »
Цитат на: alia_alia
Цитат на: didon

ЛУФ синдромсе установява с фоликуметриия 4-5 месеца. Само веднъж не е ЛУФ синдром, апросто задържан фоликул. :)

а нормално ли е ако този задържан фоликул се спука преди настъпване на М да има леко кръвотечение?