Здравейте Birdie,притеснена съм относно дъщеря си Александра. Те я на почти 11 мес., все още се кърмим. Повода за притесненията ми е, че отказва да яде зеленчуко/месно пюре. Всичко започна преди около 2 седмици, изкарахме някакъв вирус всички в къщи, но при нея беше най-тежко-повръщане (3-4 дни) и разстройство в продължение на 1 ден, без температура. Тогава имаше един ден през който не прие абсолютно никаква храна през деня освен кърмата, доколкото още имам и аз вечерта в притеснението си и дадох кисело мляко, от което тя хапна, но след това и него повърна. Но след това боледуване на обяд отказва пюре. Опитах различни марки, домашно, не ще и това си е, яде само кисело мляко. Опитах да стрия жълтък в млякото, но тя го отказа. Опитах да давам шише с АМ-отказа го, но тя от тримесечна го отказва.Яде само плодова каша следобед, ама днес и нея не яде. Уж беше почнала да яде попара-вече не я иска, замених с кус кус - яде го два дни и него вече не ще. Предлагах и каша за закуска -не иска.Не знам дали има отношение по въпроса, но да добавя, че от три седмици сме на почивка и сутрин ходим на плаж, т.е. доста е горещо при нас. За съжаление нямам възможност да я премеря дали наддава. Иначе изглежда добре, в настроение, започна да се изправя и да стъпва на цяло стъпало, което преди не правеше.Всичко изглежда наред освен храненето.Иска единствено да суче.Не знам дали не са и зъби. Имаме само два долни за сега.Чакам с нетърпение да поникне още някой за да видя дали проблемите с храненето ще отминат.Да си обобщя питането - опасно ли е (в смисъл на недостиг на витамини и минерали)този отказ на храна за дълъг период от време?