И аз съм на 26 години, 28 дневен цикъл, продължителност около 3 дни.Не съм била подлагана на стимулации. И моя инхибин на 2-ри ден беше 26.01 pg/ml.В изследването нямаше дадени референтни стойности, но в сайта на клиниката имаше статия за този хормон и кои стойности се приемат за нормални. Според ст-те дадени там, моя инхибин е под долна граница
В същото време АМХ ми е мноооого над граница - 10.33 ng/ml
Имам ПКЯ, за което свидетелства и високия Антимюлеров хормон.. Досега никой не ми е поставял диагноза ИЯР. Смятам, че сам по себе си инхибина не е достатъчен критерий за поставяне на тази страшна диагноза. Момичетата вече са обяснили за преброяването на антралните фоликули, което дава доста ясна представа и оценка на яйчниковия резерв.
Моя док се изсмя, като му казах, че предишния ми е пуснал този хормон, при условие, че съм с ясно изразен СПКЯ. Сега ми предстои ин витро и док дори се притеснява, че яйчниците ми са доста богати и съм склонна към хиперстимулация.
И аз доста се бях ошашкала.Три дни ревах като луда, защото си мислех, че са ми изчерпани яйчниците.
Консултирай се с лекаря си и го помоли да ти коментира изследването, както и да направи допълнителни изследвания, за да се изясни картината.